Idei de amenajare doar în alb și negru
Sunteti un impatimit al elegantei combinatii alb-negru pentru designul unei incaperi? Sau v-am convins, cu alte ocazii ca e vorba de o idee pe care o puteti lua in calcul la voi acasa? Va prezentam idei in imagini, care va vor demonstra ca o combinatie de mobilier si finisaje in alb si negru este la fel de potrivita pentru un dormitor ca si pentru un birou, pentru o bucatarie sau pentru o incapere de baie. Plus o idee pentru un living cu canapea din piele neagra, simbolul luxului pentru o serie de priviri...
Albul si negru au ceva special, care le face favoritele decoratorilor: cu ajutorul lor poate fi creat atat un interior simplu, cat si unul fabulos, un spatiu nepretentios sau, dimpotriva, unul luxos... Desigur, asta daca se tine seama si de calitatea materialelor folosite la finisaje, mobilier si accesorii. In ceea ce priveste dormitoarele, exista totusi o unitate: nu exista combinatie mai odihnitoare decat aceasta. Asa cum iarna trage la somn, si dormitorul alb-negru va indemna la odihna. Nu si la un birou alb-negru, insa, unde lipsa de culoare (adica de competitie) poate fi tocmai ce va trebuie pentru a crea propriile idei colorate.
20226 µg//an din masa oțelului ceea ce este echivalentul a 202.26 g/ din masa otelului, respectiv 25 de µ/an. Pentru mediul de corozivitate C3 conform SR EN ISO 1461:2022 cu între 0,7-2 µ de zinc/an, zincarea termică protejeaza pierderea a 25 µ de oțel/an
În exemplul dat pentru București datele s-au preluat de la Stația Aurel Vlaicu, iar rezultatele indică un grad de corozivitate corespondent categoriei C3.
Pierderile de oțel/an in acest caz sunt de 202.26 g/din masa materialului sau 25 de µ/an de otel
După interogarea a peste 20 de orașe din România, concluzia este că mediul de corozivitate C3 domină mediul urban al țării.
Posibile consecințe ale protecției anticorozive necorespunzătoare
Exemplu de element de balustradă care nu își mai îndeplinește funcțiile datorită coroziunii.
Exemplu de stâlp căzut datorită coroziunii la bază
Exemplu de amenajare urbană estetică și sustenabilă. Elemente din oțel protejat anticoroziv prin zincare termică
Concluzie:
Pentru mediul de corozivitate C3 (cel mai frecvent pentru investițiile din România), cu un consum de între 0,7 µm și 2 µm de zinc/an, zincarea termică protejează între 25 și 50 de microni de oțel/an!
Zincarea oferă predictibilitate, sustenabilitate și circularitate.
Investițiile astfel protejate acoperă optim cerințele modern ale BIM (Building Information Modeling).
Exemplu de investiție sustenabilă, protejată anticoroziv prin zincare termică.
Montajul
Circuit deschis
Termosemineele pot fi instalate si in circuit deschis. Aceasta configurare are nevoie obligatoriu de un vas de expansiune deschis echipat cu un plutitor metalic.
Circuit inchis
Termosemineele se instaleaza in circuit inchis si necesita o presiune maxima de lucru de 2 bari si o presiune de incarcare la rece de 1-1,2 bari. Sunt necesare doua supape de presiune de maxim 2,5 bari per focar, doua aerisitoare per focar si o supapa termica de 97 de grade pe serpentina de racire, alaturi de o vana de amestec cu trei cai sau bypass.
Serpentina de racire trebuie sa aiba un vas de expansiune de cel putin 10% din volumul de apa din instalatie.
Circuit inchis+deschis
Acest tip de montaj este cel mai sigur si necesita un kit hidraulic cu pompe si schimbator de caldura in placi, precum si un vas de expansiune deschis cu plutitor metalic. Pe langa instalatia sanitara, este important sa avem o camera tehnica adecvata si sa dimensionam corect cosul de fum.
Alegand corect tipul de termosemineu si metoda de montaj, vei beneficia de un sistem de incalzire eficient si ecologic. Este important sa iei in considerare suprafata de incalzit, randamentul termosemineului, tipul de combustibil utilizat si cerintele specifice de montaj pentru a asigura functionarea si confortul pe termen lung. Astfel, locuinta ta va deveni un spatiu cald si eficient energetic, cu un termosemineu bine montat.
Exemplu de infrastructură rutieră sustenabilă, protejată anticoroziv prin zincare termică