10 sfaturi pentru o sala de fitness in propria locuinta
Cu totii stim ca exercitiile fizice efectuate regulat sunt o cale sigura catre un stil de viata sanatos. Chiar daca nimic nu se compara cu senzatia pe care poti sa o ai atunci cand exersezi in aer liber (pe o vreme calda si insorita), de multe ori se intampla ca cea mai la indemana o solutie sa fie mersul la sala de fitness. Cum ar fi daca am inlocui insa mersul la sala cu mersul.. in camera alaturata, special amenajata? Sau in cea de la etaj?
Haideti asadar sa vedem cateva sfaturi care va pot ajuta sa obtineti o sala de fitness eficienta, la dumneavoastra acasa!
1. Montati oglinzi
Oglinzile va ajuta sa observati cat de corect executati exercitiile fizice. In plus, in spatiile mai reduse, oglinzile devin un truc de amenajare potrivit pentru a lasa impresia unor spatii mai mari. Chiar daca vorbim despre amenajarea unei sali de fitness, asta nu inseamna neaparat ca este esential sa aveti un perete finisat in intregime cu oglinzi. Puteti pur si simplu aseza doua sau trei oglinzi inalte de-a lungul unui perete; efectul va fi acelasi.
2. Finisaje anti-alunecare pentru pardoseli
Acestea va vor oferi siguranta necesara pentru a evita riscul alunecarii atunci cand exersati. In cel mai rau caz pentru covorasele utilizate se pot folosi benzi dublu-adezive care sa le fixeze pe pardoseala.
3. Spatii de depozitare
Amenajati spatii de depozitare in care sa puteti pune greutatile, ganterele, mingile de gimnastica, prosoapele, etc. Dulapurile cu rafturi sunt o solutie convenabila, insa nu uitati ca va puteti folosi si de cosuri din rachita, mai ales pentru obiectele de dimensiuni mai mici.
4. Televizorul sau tableta
Atunci cand exersam acasa, cel mai adesea o facem urmarind filmulete cu exercitii fizice. Asigurati asadar un spatiu pentru un TV sau o tableta - pe care sa le puteti de asemenea conecta si la internet.
5. Echipament audio
Daca filmuletele nu sunt pe gustul dumneavoastra, atunci exercitiile ar trebui facute pe melodiile preferate, care sa va motiveze sa lucrati cat mai intens. Gusturile aici nu se discuta, insa va puteti instala un echipament audio care sa se poata conecta la MP3 player-ul sau telefonul dumneavoastra.
6. O masa joasa
Ideala pentru momentele cand faceti exercitii la saltea sau exercitii yoga si aveti nevoie de o gura de apa! Asezati asadar recipientul cu apa pe masa, dar nu va opriti aici: MP3 player-ul, telefonul, o decoratiune in culori vesele si chiar o rama pentru fotografii sunt doar cateva lucruri pe care le puteti aseza aici - lista continua in functie de preferintele fiecaruia.
7. Carafa de apa
Unul dintre beneficiile faptului ca exersati acasa este faptul ca nu trebuie sa va limitati la a bea apa plata la sticla de 0. 5 l. Umpleti o carafa cu apa, apoi adaugati lamaie, limeta, menta sau chiar fructe de padure. Puneti carafa la frigider si aduceti-o in sala de fitness inainte de a va apuca de exercitii!
8. Decoratiuni
Alegeti, pentru unul dintre peretii salii de fitness, o decoratiune care sa va motiveze si sa va inspire – fie un tablou in culori dinamice, fie o fotografie draga pe care ati imprimat-o la o dimensiune mai mare si apoi ati inramat-o! Cu cat mai mare, cu atat mai bine.
9. Prosoape rulate
Ce va inspira un rand de prosoape albe, curate si rulate unul langa celalalt? Ordine, prospetime si chiar motivatia de a incepe sa exersati. Asezati-le fie pe un raft, fie intr-un cos de rachita, dar lasati-le la vedere.
10. Bancuta/ scaun
Pe care sa va puteti odihni la finalul exercitiilor. Aveti insa grija: tentatia sa va asezati mai des decat este nevoie este una mare!
Sursa: www.houzz.com.
Surse foto: www.dreamhomedecoration.com, www.forum.hwaml.com, www.designanddesign.com.sg, www.pinterest.com, www.stirlingdesign.com.au, www.sociablesisters.com, www.decoist.com, www.homedsgn.com.
Redactat de: Claudia Gorunescu