5 beneficii ale panourilor solare pentru afaceri
Probabil ai auzit despre companii mari din România precum Dedeman, Altex sau Emag, care au început să investească deja în montarea de panouri solare pentru mai toate unitățile lor. Așadar, de ce nu ai lua în considerare și tu o astfel de investiție pentru afacerea ta?
Știm la ce te gândești, “Companiile acestea sunt niște giganți în sfera afacerilor de pe piața românească. Sigur nu au avut nicio problemă să cheltuiască atâția bani.” Ei bine, costurile achiziționării unui sistem de panouri solare nu mai este de ceva vreme un motiv de îngrijorare. Deoarece energia solară a atras atât de mult interes în ultimul deceniu, panourile au devenit mult mai accesibile chiar și pentru întreprinderile mici sau mijlocii.
Am rezolvat chestiunea banilor, dar probabil că te întrebi în continuare ce rost ar avea să folosești energia solară în cadrul afacerii tale. Ca să clarificăm și acest aspect îți oferim cinci beneficii de care businessul tău se poate bucura prin utilizarea modulelor solare.
Rentabilitatea crescută a investiției
Punctam în rândurile de mai sus faptul că investiția într-un sistem de module solare nu mai este imposibilă nici pentru businessurile mici sau mijlocii. Mai mult decât atât, vei reuși să amortizezi această investiție în maxim 5 ani, după care toate economiile provenite din producția de energie solară se transformă în profit.
Reducerea cheltuielilor cu facturile la energie
Indiferent de dimensiunea afacerii tale, facturile la curentul electric sunt un aspect greu de trecut cu vederea. Și care este visul oricărui antreprenor? Să reducă cât mai mult cheltuielile. Instalarea unor panouri solare te poate ajuta să economisești lună de lună bani pe care nu vei mai fi nevoit să îi folosești pentru achitarea facturilor. Unele businessuri reușesc chiar să obțină o scădere de până la 70% a costurilor pentru electricitate.
Posibilitatea de a evita fluctuațiile prețurilor la curentul electric
Piața energiei electrice nu este deloc statică, cererea tot mai crescută determinând modificări neprevăzute ale prețurilor. Astfel de schimbări sunt valabile atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei comerciali sau industriali. Desigur, când vorbim de un business, o fluctuație a prețului la electricitate se va resimți mult mai intens decât în cazul unei gospodării. Astfel, convertirea la energia solară, nelimitată și gratuită, te va feri de expunerea la creșterea nedorită a prețurilor.
Energie verde, curată, prietenoasă cu mediul înconjurător
În ultima vreme se observă tendința consumatorilor de a aprecia mult mai mult caracterul uman al unui business, în special dacă sunt și clienți devotați ai acestuia. În contextul de actual, este esențial ca și afacerile să pună în aplicare practici sustenabile care să ajute la protejarea mediului înconjurător.
Generarea de energie curată poate crește încrederea clienților în compania ta, oamenii fiind mult mai atrași de afaceri care dau dovadă de responsabilitate. Câștigarea unei reputații pozitive nu este însă principalul tău obiectiv de business, aceasta venind ca un plus datorat acțiunilor pe care le întreprinzi.
Mai mult decât această reputație, energia solară este răspunsul pentru reducerea emisiilor de carbon și a consumului de combustibili fosili.
Durată lungă de viață, mentenanță puțină
În general modulele solare beneficiază de o durată de funcționare de până la 25 de ani. Imaginează-ți doar că în toți acești ani afacerea ta va produce energia proprie care va acoperi investiția inițială și va genera și economii.
Materialele rezistente care stau la baza fabricării panourilor solare garantează o performanță de calitate de-a lungul timpului. Sistemul nu necesită o mentenanță prea mare, dar respectarea regulată a câtorva reguli simple pot asigura funcționarea sa optimă și lipsită de probleme tehnice.
În plus, modulele solare vin mereu însoțite de o garanție extinsă de până la 10-15 ani, astfel încât ești asigurat în cazul în care apare o situație neprevăzută.
Panouri solare termice pentru afaceri
Foarte multe afaceri fac parte din industrii prelucrătoare care ar avea mai multă nevoie de energia solară pentru a produce apă caldă, decât electricitate. Dacă business-ul tău se ocupă de producția textilă, alimentară sau face parte din industria petrochimică, ai putea lua în considerare investiția într-un sistem de colectoare solare termice. Desigur, avantajele de care am vorbit mai sus se vor aplica și în cazul acestor tipuri de panouri.
Ești curios ce sistem de panouri solare este potrivit pentru afacerea ta și cum poți obține potențialul maxim din beneficiile prezentate? Echipa ITechSol este gata oricând să îți ofere consultanța de care ai nevoie pentru a face cea mai bună alegere pe termen lung.