5 cauze ale fisurării betonul. Tratament în masa betonului cu Penetron Admix
Atunci cand este aplicat corect, betonul este unul dintre cele mai durabile produse care pot fi utilizate in jurul casei. Dar este important ca proprietarii sa respecte instructiunile stabilite in ceea ce priveste plasarea acestuia. Durabilitatea, prevenirea fisurilor si rezistenta la compactare nu se intampla accidental.
Adesea vedem fisuri simple din contractarea naturala a betonului. Oricat de durabila este structura din beton, chiar daca a fost turnata corect, in realitate este aproape imposibil sa nu gasesti fisuri.
De ce se fisureaza betonul?
1. Excesul de apa in amestec
Pentru a obtine o compresivitate maxima a betonului, nu este necesara o cantitate mare de apa, insa in majoritatea turnarilor exista tendinta de a se adauga apa mai mult decat este necesar. Din dorinta de a avea o lucrabilitate mai usoara, acest exces de apa este de obicei trecut cu vederea. Insa acest comportament reduce foarte mult rezistenta betonului, astfel ca prima problema si cea mai grava este apa.
Contractia este o alta cauza comuna a fisurarii betonului. Pe masura ce betonul se intareste si se usuca, se si contracta. Acest lucru este determinat de evaporarea excesului de apa din amestec. Cu cat amestecul de beton este mai umed, cu atat contractia va fi mai mare.
2. Uscarea rapida a betonului
De asemenea, uscarea rapida a placii de beton va creste semnificativ posibilitatea fisurarii. Reactia chimica prin care se determina trecerea betonului intr-o stare lichida sau plastica (sau o stare solida), necesita apa. Aceasta reactie chimica de hidratare trebuie sa continue zile si saptamani dupa turnarea betonului, astfel evitandu-se uscarea rapida a suprafetelor si bineinteles prevenirea fisurarii.
3. Compresivitatea-compactarea inadecvata a betonului
Vezi continuarea articolului: https://www.penetron-romania.eu/5-motive-fisurare-beton-1-tratament/