6 motive sa iti pui insula de bucatarie
Fiecare bucatarie are un potential teoretic in ceea ce priveste depozitarea eficienta, functia estetica si functionalitatea. Din nefericire, adevarul este ca mai toate bucatariile au mai putin decat necesar intr-una sau chiar in toate dintre aceste aspecte. Insulele de bucatarie sunt un bonus din aceste puncte de vedere, dar daca inca te indoiesti sa-ti amenajezi asa ceva, citeste urmatoarele 6 beneficii pe care insulele de bucatarie ti le pot aduce.
1) Ai mai mult spatiu de depozitare pe langa cel din dulapuri
Daca bucataria ta nu are suficiente spatii de depozitare, o insula de bucatarie cu rafturi si etajere iti poate rezolva problema. Ti s-a parut vreodata ca nu ai destul loc pentru cosul de gunoi? Pune-l sub blatul insulei si nu iti va sta in drum in zona de pregatire a mancarii.
2) Insula de bucatarie este perfecta pentru copii
Indiferent daca cei mici vin sa isi faca temele sau sa te ajute la treaba, insula de bucatarie le permite lor sa faca aceste lucruri si tie sa ii tii sub observatie. Un alt avantaj este ca poti amplasa unele din dotarile din bucatarie (pe care, altfel, le-ai fi montat mai sus), precum cuptorul cu microunde sau sertarul frigorific, la indemana lor. Dotarile care ii fac pe copii sa se simta independenti sunt binevenite.
3) Ai mai multe locuri unde sa te asezi
Insula de bucatarie poate deveni un loc mai putin formal de purtat conversatii in bucatarie, care stii ca sunt inevitabile cand iti inviti rudele sau prietenii la masa. Chiar daca bucataria ta este mica, o prelungire a blatului catre debara, daca este cazul, poate servi drept insula de bucatarie si indiferent daca ai locuri pentru doua sau sase persoane, este mereu un beneficiu ca ai unde sa ii asezi.
4) Insulele portabile iti ofera mai multa libertate de miscare
Se intampla ca uneori sa ai nevoie de mai multa suprafata de lucru si alteori de mai mult loc liber in bucatarie? O insula portabila previne, de exemplu cand pregatesti masa ajutat de mai multi prieteni, ca fiecare persoana sa ocupe un alt colt al bucatariei, blocand tot spatiul. Dupa ce masa este gata, muta insula din drum pentru mai mult loc; insulele portabile se potrivesc deci mai bine in bucatariile mici.
5) Poti amplasa dotari suplimentare sub/ deasupra insulei de bucatarie
In cazul bucatariilor mari, instalatia si cablurile electrice sunt adesea disponibile in mai multe locuri, deci optiunile sunt mai variate. Monteaza inca un corp frigorific sub blat si o hota deasupra, si bucataria ta e deja alta.
6) Blatul poate fi facut dintr-un numar mare de materiale
In cazul in care costurile sunt o problema, opteaza pentru o insula cu blat laminat. Daca dispui de un buget mediu, poti alege un blat de beton, iar daca bugetul chiar nu reprezinta o problema nimic nu te opreste din a-ti pune un blat din granit, marmura, lemn exotic sau lemn ca pentru butucul de macelarie.