Alege Calitatea si noi te rasplatim!
Cumpara 25 de saci de sapa autonivelanta Ultraplan pentru montarea de parchet masiv si primesti gratuit scule ajutatoare: o rola cu tepi pentru dezaerarea sapei si o galeata gradata din plastic, de 25 de litri, pentru transportul si masurarea precisa a apei de preparare.
Iar daca alegi sa cumperi si rasini poliuretanice sau epoxidice de consolidare sau bariere de umiditate pentru montajul de parchet, la 2 bidoane de Eco Prim PU 1K sau 4 seturi de Primer MF EC Plus, primesti gratuit ca echipament de protectie si pereche de pantaloni de lucru.
Acest sistem constituie o solutie de calitate, ECO, accesibil tuturor utilizatorilor, ce raspunde nevoilor la montarea pardoselilor din lemn sau parchet, in cadrul oricarei lucrari de renovare sau constructie. Este un Sistemul superior calitativ, materialele sunt certificate GEV EMICODE si au Agrement Tehnic.
Sapa autonivelanta
Una dintre operatiunile premergatoare montarii diferitelor tipuri de finisaje calde cum ar fi covor PVC, linoleum, mocheta sau parchet impun obligatoriu pregatirea si nivelarea stratului suport al pardoselii existente.
Acoperirile care necesita in particular un suport cu o suprafata neteda, lisa si rezistenta la compresiune sunt reprezentate de urmatoarele tipuri de imbracaminti de pardoseli: covor PVC, covor PVC de trafic intens, covor PVC pentru activitati sportive, covor de cauciuc pentru sali de sport, covor de cauciuc cu grosime mica de trafic intens, linoleum, pluta, mocheta in dale sau mocheta in suluri, etc. Aceste imbracaminti de pardoseli sunt materiale elastice, rezistente la deformari mecanice insa transmit socurile si solicitarile mecanice direct stratului suport. De aceea se impune ca si sapa autonivelanta sa aiba o rezistenta mare la compresiune, amprentare si abraziune.
In cazul montarii pardoselilor din lemn sau a parchetului masiv, miscarile lemnului datorate variatiei umiditatii din aer, se transmit direct in sapa autonivelanta. De aceea, de multe ori se impune mai intai consolidare suportului existent cu diferite rasini poliuretanice sau epoxidice si numai apoi nivelarea cu sapa autonivelanta.
Sapa autonivelanta un mortar predozat compus din ciment special cu priza si hidratare rapida, nisip cu granulometrie selectionata, rasini si aditivi speciali.
Prepararea mortarului se face cu apa. O atentie sporita se acorda la dozarea apei, cantitatea necesara pe sac fiind relativ mica. Daca se foloseste o cantitate de apa mai mare si cu numai 15%, rezultatele finale pot fi negative iar in cazul depasirii cu 20% rezultatele pot fi dezastruoase.
Amestecarea se face numai mecanizat, utilizand un mixer electric prevazut cu tija de amestecare cu ax spiralat. Dupa amestecare si omogenizare rezulta un mortar fluid, cu un excelent efect de autonivelare.
Amestecul de sapa autonivelanta se aplica pe un strat suport denivelat sau care prezinta abateri de planeitate. Stratul suport poate fi reprezentat de o placa de beton sau o sapa grosiera de egalizare.
Dupa aplicarea sapei autonivelante, suportul va avea suprafata dreapta, compacta, rezistenta la smulgere, compresiune si abraziune.
In functie de grosimea de aplicare a autonivelantului, ce poate fi cuprinsa intre 3-30 mm, se obtine nivelarea sau corectarea diferentelor de planeitate a intregii pardoseli.
Aplicarea sapei autonivelante se face cu o spatula metalica sau cu racleta metalica speciala.
Dupa intinderea autonivelantului, imediat pe suprafata se trece cu o rola cu tepi care favorizeaza si scoate bulele de aer, care provin pe de o parte de la amestecarea mecanizata iar pe de alta parte de la raspandirea amestecului pe stratul suport. Nu in ultimul rand prin trecerea cu rola cu tepi, se omogenizeaza amestecurile aplicate in reprize, uniformizand astfel suprafata finala a sapei autonivelante.
Pentru detalii complete vezi: http://www.spatiulconstruit.ro/?l1=detalii&l2=newsletter&object_id=3784
Promotie valabila in perioada 02.04–31.05. 2012 prin Partenerii autorizati.