Balcon închis sau balcon deschis? Idei de amenajare
Amenajarea balconului poate reprezenta o grija in plus pentru un apartament, dar si un buget suplimentar pe care sa il aloci pentru decorarea acestuia. Un balcon dintr-un apartament trebuie sa se bazeze pe simplitate si comoditate, mai ales daca spatiul nu iti permite sa te extinzi atat cat ti-ai dori.
De ce sa incarci spatiul cu obiecte nefolositoare sau sa depozitezi in el mai multe lucruri decat este necesar? Iata cum poti transforma balconul apartamentului tau intr-un spatiu confortabil de relaxare:
Ideea principala de la care trebuie sa pornesti atunci cand iti amenajezi balconul apartamentului este bugetul pe care esti dispus sa il investesti. Nu este nevoie sa cheltui sume impresionante pentru decorare, ci trebuie sa fii creativ si sa ai idei inspirate.
Care este mobilierul potrivit pentru balcon?
Balconul poate reprezenta locul ideal in care dimineata poti servi micul dejun sau in orice moment al zilei iti poti savura bautura preferata. Daca spatiul nu iti permite sa ai o masa si doua scaune, atunci improvizeaza etajere, rafturi, cutii sau lazi din lemn pe care sa le folosesti drept mobilier. O lada cu capac din lemn poate avea dublu rol, atat un loc de depozitare, in interior, cat si un loc de sedere daca o acoperi cu perne moi. Poti apela la masa si scaune care se pliaza, in felul acesta le poti folosi doar atunci cand ai nevoie.
Balcon amenajat modern
Spatiul trebuie sa fie in primul rand functional, mobila si accesoriile alese corect in functie de dimensiunea si forma balconului. Inca de la inceputul amenajarii ai nevoie de o planificare atenta care sa te ajute sa utilizezi in mod inspirat suprafata acestuia. Daca esti un iubitor de arta sau un iubitor al cartilor, balconul este locul ideal unde iti poti construi mici rafturi speciale pentru toata colectia de carti.
Balcon amenajat rustic
Un look rustic se defineste prin aparitia elementelor din lemn autentic, fie ca vorbim de piese de mobilier sau doar de accesorii. Daca nu poti avea grinzi din lemn pe tavan, atunci un mobilier din lemn poate sublinia stilul rustic. Covoarele colorate tesute manual sau decoratiunile vechi sunt si ele accesorii ce se potrivesc unui balcon amenajat in acest stil.
Balcon tip bar
Este un balcon ce nu necesita o investitie mare, dar la final, arata spectaculos. Se realizeaza cu ajutorul unei placi rabatabile din lemn pe care sa o poti monta pe post de bar si cateva scaune inalte speciale pentru bar. Pentru a avea sticlele de bautura la indemana poti monta pe perete cateva rafturi din lemn sau sticla, dar si decoratiuni precum ghivece cu flori. Totul pentru a da un aer unic balconului tau.
Balcon tip veranda
Este special pentru persoanele care vor sa isi transforme spatiul intr-o mini curte. Daca ai un balcon deschis, pentru a transforma balconul intr-unul tip veranda, ai nevoie de un mini balansoar, un hamac sau un sezlong, tamburele mici care sa nu ocupe mult spatiu si multe plante verzi pentru a crea un decor viu in care sa iti petreci timpul si sa te relaxezi in fiecare zi.
Propriul birou intr-un balcon inchis
La tine acasa ai intotdeauna nevoie de un spatiu in care sa te concentrezi usor. Pe balcon iti poti gasi linistea mai ales daca il amenajezi creativ. Daca ai un job flexibil care iti permite sa lucrezi de acasa, atunci un coltisor frumos amenajat in balcon, va fi locul ideal de lucru. Foloseste-ti imaginatia si decoreaza-l cu ajutorul plantelor naturale, perne colorate, fotoliu cofortabil, totul pentru a-ti spori inspiratia atunci cand ai cea mai mare nevoie.
Ce trebuie sa stii in plus daca ai un balcon deschis
Daca ai un balcon care este complet deschis, uneori, vremea capricioasa iti poate crea probleme. Atunci cand alegi mobilierul potrivit, ai grija sa tii cont si de acest aspect. Ai nevoie de un mobilier din material rezistent impotriva umezelii care sa nu se deterioreze din cauza ploilor sau a caldurii in exces.
Daca ai mai multe plante naturale pe balcon, iar acesta nu este acoperit, fii atent sa nu le lasi mereu sub razele puternice ale soarelui, mai ales daca sunt plante care nu au nevoie de lumina puternica. Mobilierul inchis la culoare se poate decolora in timp daca sta prea mult in soare, tocmai din acest motiv, aseaza-l acolo unde stii ca razele nu bat puternic.
Ce trebuie sa stii in plus daca ai un balcon inchis
Balconul inchis iti ofera mai multe alternative fata de cel deschis, mai ales din punct de vedere al mobilierului. Mobilierul dintr-un balcon inchis, indiferent de natura acestuia, nu va fi niciodata afectat din cauza vremii. Fiind un spatiu inchis, o continuitate a apartamentului, atunci acesta trebuie sa fie amenajat in concordanta cu restul casei.
Florile colorate, plantele inalte sau cele agatatoare sunt elementele de decor ce schimba aspectul, aceasta fiind si cea mai simpla metoda prin care poti aduce natura in balconul tau, chiar daca acesta este inchis.