Ce avantaje are tapetul termopresat în ambientarea interiorului?
Pentru început, să vedem ce este tapetul termopresat. Acesta este un material cu două straturi. Stratul de bază poate fi din hârtie sau nețesut. La această bază se aplică un strat de clorură de polivinil, iar când este expus la temperaturi ridicate, acesta se topește și se transformă în spumă. Apoi, această suprafață elastică este procesată cu role texturate, care o fac să fie în relief.
Clasificarea tapetului în funcție de stratul de bază:
Pe suport de hârtie. Acest tip de tapet are o permeabilitate bună la vapori și lasă pereții să respire. Printre avantajele, de asemenea, se numără și faptul că este mai ușor și mai accesibil la preț. Însă este un material mai puțin dens, durabil și rezistent la uzură, care are o durată de viață de 7 ani.
Pe suport nețesut - un tapet mai durabil, dens și rezistent la rupere, care ascunde bine denivelările pereților și își menține calitățile 15 ani.
- Durabilitate. Durata de viață între 7 și 15 ani.
- Rezistența la umiditate. Poate fi folosit pentru a acoperi pereții bucătăriei și a altor camere cu umiditate ridicată.
- Rezistent la UV. Nu se decolorează, păstrând aspectul inițial.
- Rezistent la temperaturi. Poate fi plasat fără grijă lângă încălzitoare, calorifere, ventilatoare sau aparate de aer condiționat.
- Varietate mare. La MallDeco găsești un sortiment imens de opțiuni cu diferite modele, nuanțe, reliefuri, precum cărămidă, piatră, lemn, piele, textile.
- Ascunde defectele peretelui. Astfel, costurile lucrărilor, precum și timpul necesar pentru îndreptarea pereților scad semnificativ.
- Proprietăți de izolare fonică și termică.
- Proprietăți antistatice. Tapetul nu acumulează static, ceea ce înseamnă că se așază mai puțin praf pe el.