Ce fac cu piscina toamna? 4 sfaturi pentru eficientizarea costurilor sau întreținere adecvată
Spațiul din jurul piscinei este oaza de relaxare a familiei, locul în care te delectezi cu prietenii sau pur și simplu te regăsești după mișcarea de dimineață. Cum toamnele sunt progresiv mai târzii, piscina îți permite să te bucuri de soare și timp cu tine până spre finalul lunii septembrie.
Și, poate, piscina poate apărea cost, dar este una dintre acele investiții de viață care contribuie la confortul și starea de bine a ta și a familiei tale, la a-ți oferi spațiul personal de bine pentru că meriți.
Toamna este vremea să te bucuri din plin de zona piscinei, fiind și perioada în care soarele e mai blând, dar și în care ai nevoie să investești pentru întreținerea ei. Iar dacă te întrebi ce să faci cu piscina toamna, uite sfaturile noastre:
1. Toamna construiești piscina, dacă nu una ai deja
Știi că vrei piscină, ai autorizație de construire, dar nu ai demarat lucrările pe durata lunilor de vară? Toamna este cea mai potrivită perioadă a anului să construiești piscina și avem argumente solide pentru această afirmație:
- Majoritatea clienților aleg construirea unei piscine primăvara - vara. Toamna e timpul să negociezi contractul pentru tine și ai un mai mare potențial de a obține un discount.
- Toamna sunt reduceri la produsele de grădină și amenajare exterioară. Poți construi mai ieftin piscina ta, materialele de construcție fiind mai ieftine.
- Furnizorii sunt eliberați de cererile sezoniere și te pot ajuta cu consultanță specializată pe îndelete.
- Inclusiv lucrările de construire pot fi mai ieftine, toamna existând o mai mare disponibilitate pentru mâna de lucru specializată.
- Toamna pregătești grădina pentru iernat, alocând oricum efort și timp acestui demers. Cum construirea unei piscine înseamnă inclusiv lucrări de construire care necesită curățenie temeinică în urmă, toamna poți alege să faci amenajările de exterior sezoniere odată cu lucrările la piscina ta. Economisești timp.
- Întâmpini primăvara următoare cu piscina nouă, pregătit de înot.
2. Obții autorizația de construire pentru piscină
Dacă nu ai piscină și nici autorizație de construire, e timpul să demarezi procesul birocratic pentru autorizare. În această perioadă consultanții specializați sunt mai liberi și, similar construirii, poți negocia în alți termeni cu profesioniștii cu experiență în autorizare și proiectare.
3. Cumperi mobilier pentru spațiul din jurul piscinei
Cel mai ieftin mod de a economisi bani în amenajări (exterioare, dar și interioare) este să te ocupi de achiziția mobilierului sau a accesoriilor la final de sezon. În cazul mobilierului pentru grădină și piscina este mai ieftin să cumperi toamna. În această perioadă, prețurile sunt reduse, întrucât furnizorii doresc să vândă stocurile existente pentru a aduce anul următor noi produse.
Este timpul ca tu să profiți de aceste discounturi, întrucât mobilierul din jurul piscinei este utilizat pe termen lung. Dacă ai unde depozita scaune, șezlonguri, mese și umbrele toamna este timpul să faci achiziția și să te bucuri de o economie între 5 și 20%.
4. Pregătirea piscinei pentru iarnă
În cazul în care deja te bucuri de o piscină, când vremea nu mai permite să faci baie și înainte de sezonul de îngheț, e timpul să demarezi acțiunile de protejare a piscinei pe durata iernii. Specialiștii recomandă 15 octombrie - 10 noiembrie ca fiind cea mai bună perioadă pentru conservare, dar o bună informare asupra stării vremii pe termen mediu te ajută să alegi momentul potrivit.
Există două moduri în care poți proteja piscina: prin eliminarea totală a apei sau lăsând apă în piscină. A doua opțiune este recomandată în special piscinelor placate cu mozaic sau materiale ceramice speciale, dar un specialist te poate ghida cu varianta optimă pentru piscina ta.
Iată care sunt operațiunile pe care să le faci înainte de iernat, indiferent de care opțiune de protecției ai nevoie să o alegi:
- Se curăță fundul bazinului de impurități și alge.
- Se verifică starea filtrului de nisip, a accesoriilor, a sitelor din bazin, a gurilor de evacuare și a celorlalte elemente funcționale.
- Se efectuează o clorinare concentrată a apei de bazin.
- Se reglează pH-ul apei să devină alcalin.
- Te ocupi de golirea instalației. Din cauza înghețului sistemul de alimentare cu apă al piscinei poate crăpa.
- Se decuplează pompa de apă pentru a nu se defecta peste iarnă.
- Se demontează și se pun la adăpost: accesoriile din metal: scara, bara de susținere etc.
- Piscina se acoperă cu prelată pentru a nu permite frunzelor să cadă în bazin și pentru a asigura un minim de izolare termică.
Indiferent că doar dorești să construiești o piscină sau ai nevoie de întreținerea de toamnă, pe Spațiul Construit găsești furnizorii care să îți fie alături. Caută în secțiunea dedicată dând click aici.
Spor la amenajări!