Ce trebuie să știi când amenajezi un foișor
Amenajarea unui loc de relaxare precum foisorul poate fi diferita, in functie de preferinte sunt forme hexagonale, octogonale, pe rotund, cu structura din lemn sau structura metalica. De multe ori poate contine un gratar impreuna cu o zona de luat masa ori scaune si fotolii relaxante ori canapele pentru cat mai multi membrii.
Ce presupune amenajarea unui foisor
Planificarea
Cand te-ai decis ca ai nevoie de un foisor in curte atunci este momentul sa iti si planifici cum ai vrea sa arate. Exista modele de foisoare pe care le poti cumpara de la producatori direct facute ori poti opta sa il construiesti de unul singur dupa propria schita. Insa, pentru inceput, daca vrei sa il construiesti singur acasa, este indicat sa apelezi la un specialist sau sa gandesti ori sa cauti cat mai multe schite gata facute pentru foisoare, astfel incat sa realizezi o constructie perfecta.
Ce model alegi
Ca si model exista o gama variata de foisoare, atat din punct de vedere al culorii, materialului sau al formei. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie poti alege unul rotund, dreptunghiular, hexagonal, octagonal, pe structura din lemn ori metalica, rustic sau modern. Forma foisorului ar trebui sa fie in concordanta si cu restul amenajarilor din curte.
Daca nu ai prea mult spatiu la dispozitie, un foisor cu o forma dreptunghiulara poate fi alegerea ideala. La fel si un foisor cu forma patrata. Este un model compact ce nu ocupa mult spatiu fiind potrivit pentru gradini cu dimensiuni mai mici. Foisorul rotund este o alegere potrivita pentru o curte amenajata in stil vintage, iar cele mai indicate sunt cele cu structura metalica.
Un foisor hexagonal este indicat oricarui stil de amenajare, atat vintage cat si modern, rustic ori elegant. Se integreaza usor in orice stil si se potriveste atat intr-o curte mare, cat si intr-una cu dimensiuni mai mici.
Cum il construiesti
Nu trebuie sa fii neaparat un expert in constructii pentru a stii cum sa construiesti un foisor. Daca te pasioneaza acest aspect si respecti in tocmai instructiunile tehnice, atunci nu ai cum sa dai gres. Sunt o multime de schite exacte care te pot ajuta sa iti construiesti un foisor de la zero. Vei stii care sunt dimeniunile exacte ale materialelor pe care va trebui sa le folosesti si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.
Amenajarea foisorului
Amenajarea acestuia depinde si aici de preferinte. Poti accesoriza foisorul cu detalii ce tin de un anume stil, fie ca optezi pentru vintage, rustic, elegant sau modern. Pentru a fi un loc de relaxare si distractie, acesta trebuie sa fie spatios, luminos si primitor. Scaunele, canapelele sau fotoliile il vor face sa fie mai comod, in timp ce o masa mare si incapatoare va fi elementul principal.
Daca foisorul este suficient de mare, in acelasi spatiu poti construi un gratar care sa fie acoperit pentru a-ti putea petrece timp in el si atunci cand vremea nu este tocmai buna.