Cinci motive să renovezi o casă tradițională şi ce produse foloseşti
Când zgomotul citadin, poluarea și aglomerația urbană dau și mai mare greutate unei săptămâni de muncă de birou, visul de a avea o locuință mică, de evadare într-un peisaj de poveste aflat departe de lumea dezlănțuită, aduce instantaneu un zâmbet și înseninează chipul oricui. Cum ar fi cu putință ca el să se transforme în realitate? În multe feluri.
O cale ar fi renovarea, sau chiar relocarea caselor vechi tradiționale, construite din bârne de lemn, aflate în multe colțuri frumoase și retrase ale țării, în peisaje care îți taie respirația.
La prima vedere ideea nu pare îmbietoare deoarece, intrând pe filiera căutărilor, avem toate șansele să descoperim case cu lemn înnegrit, cu tencuiala desprinsă, cu ochiul de geam crăpat, cu prispa parțial căzută...
Un ochi atent însă își indreaptă privirea spre fundație și spre lemnul folosit la construcție. Si dacă acestea sunt încă în stare bună, ai 5 motive să renovezi o casă tradițională:
1 Poți alege să locuiești într-un loc de poveste, departe de poluarea și zgomotul citadin.
2. Poți păstra arhitectura de patrimoniu a casei tradiționale.3. Poți păstra autenticitatea satului românesc.
4. Poți transforma casa într-o locuință cu consum redus de energie și cu un grad sporit de comfort, folosind termoizolații naturale.
5. Poți crește suprafața locuibilă transformând podul in mansardă.
Și pentru ca motivele de mai sus să nu se transforme în tot atâtea teme de căutări și rezolvări individuale, îți propunem să ne cunoști produsele.
Poți găsi la SIMAD 2016 materiale naturale de izolat, tencuieli naturale și finisaje prin care să redai unei case vechi prospețimea, frumusețea si sănătatea de altădată, dar la parametrii de comfort actuali. In plus, beneficiezi de consiliere pas cu pas.
Recondiționarea lemnului vechi va începe întotdeauna cu tratamentul împotriva cariilor și ciupercilor folosind soluția Holzwurmfrei, naturală și ecologică.
S-ar putea ca lemnul vechi să te fascineze atât de mult încât să îti dorești să păstrezi pereții exteriori așa! Nimic mai simplu! Lazurile de lemn pentru interior și exterior Kreidezeit, pe bază de uleiuri naturale, rezistente la radiațiile UV și la intemperii, reprezintă soluția naturală și ecologică ușor de aplicat și de împrospătat.
Este foarte important să știi că nu poți avea comfort fără să atingi o clasă superioară de eficiență energetică, dobândită prin izolarea casei.
Dar casele tradiționale sunt construite ele însele din materiale naturale prin tehnologii în care făurarii lor au pus suflet și sudoare. Și atunci apare firesc întrebarea: cu ce materiale se izolează o astfel de casă, ca pereții să respire, să nu apară condensul și mucegaiul?
Singurele soluții care să le asigură conservarea pe mai departe, sunt reprezentate de izolațiile termice naturale. Fie că sunt izolații din fibre de cânepă combinată cu iută, fie izolații din fibre de lemn, acestea pot stopa pierderile de căldură pe toate zonele de interes: dușumele, pereți interiori, pereți exteriori, planșee de pod sau mansarde. Practic, existența termoizolațiilor naturale și ecologice fac posibilă orice renovare sau restaurare a unei construcții vechi, menită să atingă parametrii de comfort ceruți astăzi.
Și nu în ultimul rând, dacă te fascinează albul, îți readucem în casă prospețimea vopselei de var din ingrediente naturale, Kreidezeit. La gura sobei, poveștile se spun mai departe.
Iar noi facem parte din poveste…