Cleopatra Leahu, Partener Suciu Popa & Asociații, participă la conferința PRIA ENVIRONMENT, 1 noiembrie
PRIAevents alături de partenerii săi: RetuRO, RER GROUP, RETIM, TOMRA, BERARII ROMÂNIEI, ARAM, GREEN GROUP, SUCIU POPA, THINK GREEN și RUCODEM, organizează conferința PRIA Environment 2022 în 1 noiembrie 2022, la Grand Hotel Bucuresti, sala Fortuna, et. 21, de la 9,30 – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu pe care o organizăm în acest an.
Suntem onorați că Dna. Cleopatra Leahu, Partener Suciu Popa & Asociatii, participă la conferința PRIA ENVIRONMENT, în 1 noiembrie 2022.
Avocat cu 20 de ani de experiența, Cleopatra a coordonat proiecte de anvergură, necesitând parcurgerea procedurilor de evaluare strategică de mediu și/sau de evaluare a impactului de mediu, in special in domeniul energiei si resurselor naturale. Practica sa acopera mandate privind asistența în proceduri de autorizare a unor proiecte de ecologizare și a unor proiecte de tip greenfield, managementul deșeurilor și îndeplinirea obiectivelor de colectare, reciclare și valorificare a deşeurilor de ambalaje, revizuirea de acorduri și autorizații de mediu, asistența în implementarea de proiecte care se suprapun cu arii naturale protejate sau transferul obligațiilor de mediu ca parte a unor proiecte de tip M&A. Recunoscută ca practician experimentat în dreptul mediului, Cleopatra este de asemenea membru al Association of International Energy Negotiators.
Despre Suciu Popa
Suciu Popa este una dintre cele mai importante firme de avocatură de business din Romania, ce acoperă întregul spectru de servicii juridice în practici-cheie precum fuziuni și achiziții, energie și resurse naturale, finanțe și bănci, dreptul muncii, concurență, litigii si arbitraje, cu un palmares confirmat de toate directoarele juridice internaționale precum Chambers & Partners, Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Who’s Who Legal și Benchmark Litigation, precum și de comunitatea de afaceri nationala și internațională. Potrivit editiei 2022 a Legal 500, Suciu Popa are o echipa de „avocați străluciți”, oferind „o disponibilitate extraordinara, flexibilitate in structura de onorarii și o abordare foarte pragmatica în ceea ce privește nevoile de afaceri ale clientul”. În sfera proiectelor de anvergură, Chambers & Partners punctează capabilitatile echipei Suciu Popa, notând că experienţa este extinsă, centrată pe implementare de structuri si mecanisme contractuale, precum si pe aspecte ce ţin de licenţierea si permitting-ul proiectelor de mari dimensiuni.
În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile și ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu precum: implementarea sistemului depozit – garanție, transpunerea Directivelor UE, industria și tranziția spre o economie verde, colectarea și reciclarea.
Sistemul de Garanție-Returnare devine funcțional în România începând cu 30 noiembrie 2023.
Consumatorii vor putea returna ambalajele din PET, sticlă și metal, începând din 30 noiembrie 2023, când în România va începe să funcționeze sistemul de Garanție – Returnare, conform ultimelor modificări și completări aduse la HG Nr. 1074/2021. La cumpărarea unei băuturi din următoarele categorii: apă, băuturi răcoritoare, bere, vin, băuturi spirtoase de la un comerciant, consumatorii vor plăti o garanție de 0,50 RON care va fi recuperată odată cu returnarea ambalajului.
Administrarea implementării sistemului de garanție-returnare se face de către RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A care a fost desemnat în acest sens la 24 august 2022. Compania a început să facă primii pași pentru implementarea operațională a sistemului în România, fiind în etapa de definitivare a proceselor administrative, de recrutare a personalului administrativ cheie, dar și de obținere a finanțării necesare implementării SGR la nivel național.
În 29 septembrie 2022 afost adoptată Ordonanța de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, precum și a Legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006. Ce implică aceasța și ce trebuie să știe companiile? Rolul ANRSC.
De asemenea, este foarte important de discutat despre Directivele UE – Directiva (UE) 2019/904 a Parlamentului European și a Consiliului, privind reducerea impactului anumitor prooduse din plastic asupra mediului și Direciva (UE) 2018/852 modificare a Directivei 94/62/CE privind ambalajele și deșeurile de ambalaj – eco-design-ul ambalajelor.
Așadar, te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, soluții pentru implementarea SGR în acest an, dar și pentru a vedea cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislatia UE în cea națională.