Conspirația energiei
Imaginaţi-vă urmatorul scenariu: Deșertul Gobi, Sahara şi Nevada acoperite cu panouri solare, inerconectate intre ele, generând, în mod permanent, suficientă energie electrică pentru întreaga umanitate (există deja panouri fotovoltaice cu randament de 40%, bazate pe cerneală inteligentă, mult mai ieftine decât cele pe siliciu).
O parte din electricitate ar putea fi folosită pentru electroliza apei de mare şi obţinerea de hidrogen (există deja tehnologia de încapsulare a hidrogenului în microcapsule de plastic, acesta comportându-se ca și lichidul şi putând fi livrat la pompele de benzina existente), iar oxigenul rezultat din electroliza la scară gigantică ar îmbogăți atmosfera, suplinind pădurile tropicale defrișate masiv.
Hidrogenul ar putea fi folosit în locul petrolului, acesta rezervându-se doar utilizării petrochimice pentru obţinerea de mase plastice. Din arderea hidrogenului rezultă doar vapori de apă, deci e total ecologică. În plus, am lăsa și generațiilor viitoare ceva din resursele petroliere prețioase de altfel (și pe care astăzi le ardem asfixiindu-ne) pe care Dumnezeu le-a lasat umanității. În plus ar dispărea și uraganele de pe coasta estică a Americii, generate de aerul fierbinte ridicat din Sahara care traversează Atlanticul și se umidifică, debușând pe coasta estică a Americii. Același lucru s-ar întâmpla și cu taifunurile din Marea Japoniei, care sunt generate de aerul fierbinte din deșertul Gobi, ridicat și deflectat de Himalaia în stratosferă, de unde debușează ca taifunuri în marea Japoniei.
Pare utopic ? Și totuşi este posibil, dar nu atâta cât vor exista marile concerne petroliere şi marile companii energetice, a căror conspiraţie întru profit mențin situaţia actuală, pe termen nedefinit.
Post scriptum 1: Mi s-a pus întrebarea: care conspirație?... că totul este pe față!!! Răspunsul este că toți marii beneficiari ai arderii petrolului (care au câștiguri fabuloase) investesc pe ascuns sume considerabile pentru a cumpăra și inactiva brevetele și prototipurile unor valoroase tehnologii ecologice de către persoane influente dar necunoscute publicului. Exemplul cel mai notoriu este achiziționarea și distrugerea unei întregi generații de automobile electrice de la Hond , Toyota și Ford, după expirarea perioadei de leasing, fără a face posibilă cumpărarea acestora.
Post scriptum 2: De când am scris prima oară despre acest subiect și până în prezent, se pare că lucrurile au luat pe plan mondial o turnură favorabilă, în sensul că americanii amplasează deja masiv panouri solare în deșertul Nevada, germanii în Sahara, iar un cablu transatlantic le interconectează deja. De asemenea, chinezii amplasează panouri solare în deșertul Gobi, urmând a se trage cabluri de interconectare cu Nevada și Gobi, respectiv Bobi - Sahara... Deci se poate!!!...