Cum alegi o automatizare pentru porţi autoportante sau culisante la sol
Cum alegem un kit complet de automatizare culisanta potrivita pentru poarta noastra? Desi exista o diversitate larga de produse in acest domeniu, alegerea automatizarii potrivite nu este deloc simpla, dar nici nu este chiar atat de complicata. In acest articol iti venim in ajutor cu cateva sfaturi utile, si cateva aspecte importante care te vor ajuta sa alegi actionarea adecvata.
O automatizare culisanta este un element indispendabil, care nu poate lipsi de la o poarta culisanta sau o poarta autoportanta moderna. Asigura un confort si o siguranta cu care este foarte usor sa ne acomodam. Deschiderea portii de la distanta, cu o simpla apasare de buton sau o banala actionare din telefon, in zilele noastre, poate fi considerat mai mult o necesitate contemporana, nicidecum un surplus de lux, fie vorba de o automatizare rezidentiala, sau una comerciala instalata in mediul industrial.
Sunt trei aspecte importante in alegerea automatizarii de porti culisante:
Cel mai important criteriul in alegerea automatizarii. Intotdeauna este recomandat alegera unui motor mai puternic raportata la greutatea efectiva a portii. Cu cat forta nominala a motorului este mai mare, cu atat durata de viata a acestuia va fi mai mare, motorul fiind mai putin solicitat.
2. Lungimea portii:
Acest aspect inseamna distanta intre stalpi, adica deschiderea efectiva, denumita si golul util.
3. Ciclu de functionare:
Practic, este vorba despre numărul de actionari consecutive într-un anumit interval de timp sau anumite perioade ale zilei. Astfel se poate diferentia automatizare de uz normal sau rezidential, care lucreaza pe 220V, sau automatizare de uz intens, de regula de 12V sau 24V, care este recomandat in cazul societatilor sau condominiilor cu mai multi utilizatori.
Automatizarea electrica de poarta are o durata de viata indelungata doar in cazul in care poarta este corect intretinuta din punct de vedere mecanic. Automatizarea trebuie sa beneficieze de o culisare foarte usoara, uniforma, fara frictiuni mecanice sau obstacole in calea portii, cum ar fi pietrele, gheata, zapada, frunzele, etc. Tocmai din aceasta cauza trebuie asigurat mentenanta periodica a componentelor portilor culisante cum ar fi: curatarea sinelor, curatarea rolelor sau a carucioarelor autoportante. Curatarea acestor componente trebuie efectuate, fie la uscat, fie cu ajutorul unor solutii de curatare, precum spray de silicon sau altceva adecvat. In nici un caz nu este recomandat ungerea componentelor: a sinei, a rolelor, carucioarelor, a rotii dintate sau a cremalierei motorului cu substante vascoase.
Accesoriile de siguranta de asemenea joaca un rol esential, instalarea unor fotocelule optice, eventual a marginii sensitive de siguranta este un alt element foarte important, deloc de neglijat.
De aceea, la noi gasiti o gama larga de kituri complete de automatizari, pentru orice dimensiune si destinatie, cu multiple functii, cu instalare si programare simpla, la o calitate fara compromisuri.