Cum alegi ușa de exterior potrivită
În condițiile în care pe piață există o diversitate foarte mare de produse, cu prețuri ce pot varia foarte mult, cumpărarea unei uși de exterior poate fi o misiune deloc ușoară. În funcție de locul unde urmează să fie amplasată, de exigențele estetice și de bugetul aflat la dispoziție, pot exista multe variabile, ce pot face o diferență importantă în durabilitatea investiției. În aceste condiții, câteva criterii despre selecție oferte și cum alegi ușa de exterior cea mai potrivită pot fi utile tuturor.
Obținerea de cât mai multe informații și detalii despre produsele existente pe piață, analiza și comparația te pot ajuta în a lua o decizie mult mai bună. Internetul și magazinele de specialitate pot fi o bună sursă pentru a afla cât mai multe și a face o achiziție cât mai în cunoștință de cauză.
Cum să alegi ușa de exterior potrivită?
Cum între produsele disponibile pe piață există multe asemănări și diferențe, pentru a face o achiziție inspirată trebuie să ții seama de următoarele aspecte:
1. Criterii estetice
Un element de design ce poate spori farmecul și unicitatea unei locuințe este reprezentat de aspectul, specificul și particularitățile ușii sau ușilor exterioare. Alege produse care să vină în completarea stilului și să îmbunătățească aspectul construcției. Cel mai ieftin și nepotrivit nu este o soluție dacă ții la design.
2. Criterii de siguranță
O ușă de exterior, fie că este amplasată la intrarea principală sau dă într-un spațiu sau o curte interioară, trebuie să ofere întotdeauna cel mai bun nivel de securitate. Ea trebuie să fie bine montată, solidă și cu sisteme de închidere cât mai sigure.
3. Materialul din care este confecționată
În prezent, pe lângă clasicele uși de lemn masiv, avem uși de PAL, PVC, fier, aluminiu, tablă zincată, fibră de sticlă, termopan ș.a. Astfel în funcție de preferințe estetice și de dorința de ușurință de întreținere, poți opta pe varianta care coincide cel mai bine nevoilor.
4. Tipul de deschidere
Ușile pot fi cu deschidere la interior sau la exterior. Atunci când holul sau spațiul de acces este mai mic, poți merge pe varianta unei uși cu deschidere la exterior. Dacă nu există limitări sau îți plac ușile cu deschidere la exterior, poți merge pe această variantă.
5. Locul de amplasare
Pentru intrările secundare pot fi folosite uși care nu sunt la fel de pretențioase și valoroase ca ușa de la intrarea principală. Ușile folosite pentru terase pot fi realizate din materiale transparente, cu suprafață vitrată mai mare, culisante. Toate trebuie să fie la fel de sigure sau asigurate, pentru a nu oferi un loc de acces vulnerabil, ce poate fi folosit de persoane neautorizate.
6. Rezistența și întreținere
Pentru eficiență și durabilitate sunt preferate întotdeauna ușile rezistente și cât mai ușor de întreținut. Însă și ușile mai vulnerabile la factori de mediu, așa cum sunt cele de lemn pot avea o durată de viață îndelungată, dacă sunt întreținute așa cum este recomandat. În plus, la ora actuală există materiale și modalități de tratare, care sporesc considerabil calitatea și durabilitatea.
Dacă vei ține seama de aceste aspecte, alegerea unei uși de exterior poate fi mai bună și poate garanta o investiție mai sigură.