Cum să utilizați ușile glisante din sticlă pentru a compartimenta locuința?
Există o serie de diferențe stilistice între designul interior tradițional și cel contemporan. Una dintre cele mai mari se referă la modul de utilizare a spațiului.
În mod tradițional, casele erau compartimentate cu ajutorul pereților zidiți, iar legătura între un spațiu interior și altul se făcea cu ajutorul ușilor. Apoi, în anii 70, conceptul de „open space” a dus la spargerea pereților, devenit rapid cea mai populară tendință de design interior.
Popularitatea acestui concept nu a dispărut nici în zilele noastre. Dar când jucăriile copiilor ajung să se răspândească în fiecare cameră, iar camera în care ți-ai stabilit biroul de acasă se amestecă cu spațiul de locuit, există o dorință tot mai mare de a apela la o oarecare compartimentare a spațiului din locuință. Designerii de interior recomandă compartimentari cu sisteme culisante pentru casele care nu vor să își piardă din atmosfera contemporană. Este vorba despre compartimentări cu uși culisante din sticlă securizată.
Avantajele ușilor glisante interioare
Ușile glisante de interior îmbină cel mai bine stilul tradițional cu cel contemporan. Vă puteți păstra conceptul de „open space” ținând ușile deschise. Sau închideți-le pentru a obține o anumită intimitate și separare. Această flexibilitate de design aduce o mulțime de alte beneficii în interiorul casei dvs.:
1. Spațiu configurabil
Nevoile se schimbă cu cât locuiți mai mult în aceeași casă. De-a lungul anilor, o „cameră bonus” se poate transforma într-un dormitor, birou, cameră pentru jucării, cameră pentru jocuri sau cameră pentru scule.
O ușă glisantă interioară poate despărți două camere sau împărți o cameră în două, astfel încât să puteți satisface nevoile dvs. privind spațiul.
2. Flux îmbunătățit
Ușile glisante interioare economisesc spațiu, ceea ce îmbunătățește fluxul în casa dumneavoastră. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lovirea ușilor deschise ori de câte ori intrați într-o cameră sau să fiți forțați să decorați camera în funcție de cum se deschide ușa batantă, cu balamale.
3. Mai multă lumină naturală
Casele tradiționale au de obicei mai multe ferestre pe mai multe laturi ale casei, în timp ce stilul contemporan și designul interior modern mizează pe ferestre mai mari sau pereți de sticlă. În orice caz, este posibil ca lumina naturală să nu ajungă în părțile interioare ale casei dumneavoastră. Sau iluminarea poate fi dezechilibrată, de exemplu poate exista multă lumină în partea sudică a casei dvs. și foarte puțin în partea opusă.
Folosind o ușă interioară glisantă de sticlă în locul ușilor solide sau a unui perete, puteți face ca lumina soarelui să pătrundă liber în toată casa.
4. Modele și stiluri numeroase
Există zeci de uși glisante diferite dintre care puteți alege pentru a se potrivi stilului dumneavoastră. Ușile glisante din sticlă opacă, ușile glisante duble, ușile glisante din sticlă cu rame sunt doar câteva dintre modele pe care le aveți la dispoziție pentru a găsi ușa glisantă din sticlă care să se potrivească stilului interior al locuinței dumneavoastră.