De ce își renovează oamenii bucătăriile
Exista o multime de motive pentru care vrei sa iti reamenajezi bucataria. Fie tocmai te-ai mutat intr-o casa noua sau deja te-ai plictisit de piesele vechi de mobilier, iti doresti sa iti vinzi casa in viitorul apropiat si crezi ca acest artificiu te-ar ajuta mai mult ori ai reusit sa economisesti banii de care aveai nevoie pentru a-ti putea permite schimbarea.
Insa, pe langa toate acestea, exista un motiv comun pentru care oamenii sunt doritori sa schimbe aspectul bucatariei lor. Nu pot accepta acelasi decor pentru mult timp.
Chiar daca nu pare un motiv rational este totusi o strategie buna pentru a face un upgrade. Zi de zi, de-a lungul anilor, te plictisesti sa intri si sa vezi acelasi decor, la un moment dat poate deveni frustrant.
Potrivit studiului Houzz’s Kitchen Trend, in anul 2014, 43% din renovari au fost facute din acest motiv, iar in anul 2015 numarul persoanelor care au facut modificari in bucatarie din acest motiv, a fost de numai 29%.
Comparatiile cu cumparatorii de case recente care isi doresc sa renoveze imediat, fie ca nu le place cum arata, fie ca isi doresc sa schimbe in totalitate aspectul pe care l-au detinut vechii proprietar, arata ca in procent de 28% in fiecare an in ultimii trei ani, au fost facute renovari in bucatarie.
24% din modificari s-au intamplat atunci cand bucataria era distrusa din punct de vedere functional, aparatele nu functionau, dulapurile nu erau stabile, blatul de bucatarie nu putea fi folosit. 10% din oameni au mentionat o schimare a stilului de viata si asa se justifica achizitionarea unei noi bucatarii.
Vestea buna este faptul ca 40% dintre proiectele noi de bucatarie au venit dupa ce proprietarii au economisit banii. Da, si lor le-a displacut bucataria lor si au vrut sa faca os chimbare, dar au asteptat pana cand au avut fondurile necesare pentru acest lucru.