De ce să alegi o chiuvetă din granit compozit
Cand amenajezi bucataria sunt multe detalii pe care trebuie sa le ai in vedere, iar multora dintre ele trebuie sa le acorzi atentie detaliata. Este cazul si cand vorbim despre chiuveta de bucatarie. Cum o alegi, ce material trebuie sa aiba, care sunt avantajele ori dezavantajele unui material pentru chiuveta
Cand amenajezi bucataria sunt multe detalii pe care trebuie sa le ai in vedere, iar multora dintre ele trebuie sa le acorzi atentie detaliata. Este cazul si cand vorbim despre chiuveta de bucatarie. Cum o alegi, ce material trebuie sa aiba, care sunt avantajele ori dezavantajele unui material pentru chiuveta?
Daca iti cauti o chiuveta noua de bucatarie pentru ca cea vechea, din diferite motive nu iti mai este pe plac, ori te muti intr-o casa noua pe care o amenajezi inca de la bun inceput, un model care este compus din granit compozit reprezinta alegerea ideala. Iata si de ce!
Ar putea fi acest material unul potrivit pentru chiuveta daca se compune din cuart pentru rezistenta impotriva zgarieturilor si socurilor?
Granit compozit este un material compact de constructie, care aduce un stil elegant in bucatarie datorita designului si datorita densitatii mari a particulelor de granit. Este realizat din piatra naturala si agregate polimerice, care sunt comprimate pentru a face fata presiunii ridicate. Au o rezistenta ridicata la agentii chimici, zgarieturi si socuri, dar si la cicluri de inghet - dezghet. Unii il numesc cel mai durabil material compozit pentru chiuveta de pe piata, in momentul actual.
Cum arata intr-o bucatarie? Granit compozit este disponibil intr-o varietate de dimensiuni si grosimi si se poate monta pe orice suprafata, atat verticala, cat si orizontala, atat pentru placari interioare, cat si exterioare, deci nu doar pentru bucatarie. Dar, intr-o bucatarie, pentru chiuveta, combinatia de granit si acril face dintr-o suprafata sa fie una extrem de durabila. Chiuvetele compozite din granit sunt aproximativ 80% granit si 20% rasina acrilica. Frecvent gasita in nuante intunecate, compozitul de granit, poate fi realizat intr-o serie de culori mate.
Avantajele unei chiuvete din acest material sunt in cea mai mare parte datorita rezistentei. Granulele compozitiei de granit nu vor disparea in culoare atunci cand sunt expuse la caldura mare si, de asemenea, pot gazdui vase si tigai calde, rezistente la caldura de pana la 280 de grade Celsius. Chiuvetele din granit nu necesita produse de curatare chimica, reducand cantitatea de substante chimice care intra in contact cu apa.
Dar pentru ca intotdeauna pot aparea si dezavantaje pe care este bine sa le cunosti inca de la inceput, si in cazul alegerii unei chiuvete din granit compozit pot aparea mici situatii.
Datorita procesului de fabricatie, chiuvetele din granit sunt disponibile numai in finisaje mate. Acest aspect poate fi un dezavantaj pentru anumite persoane care nu isi doresc o chiuveta mata, ci una lucioasa.
Deoarece granitul este un material poros, aceste chiuvete sunt predispuse la aparitia petelor de minerale pe baza de apa, care, in timp, pot pata finisajul.
Cum se intretine chiuveta? In timp ce opune o rezistenta majora impotriva zgarieturilor si caldurii, materialul din granit compozit necesita o intretinere atenta pentru a-si mentine cat mai mult timp aspectul impecabil. Spala zilnic cu ajutorul unei perii de nailon cu sapun, intr-o miscare circulara, pentru a preveni petele.
Sterge chiuveta cu o carpa uscata si moale dupa fiecare utilizare, pentru a evita petele care se pot forma din cauza apei.
Nu folosi niciodata placi abrazive intr-o chiuveta granit compozit pentru ca acestea pot ajunge sa zgarie suprafata si o pot transforma mai sensibila la pete, cu trecerea timpului.
Multe companii de productie ofera si produse specializate de curatenie atunci cand achizitionezi un produs, care sunt menite sa pastreze chiveta intr-o stare excelenta.