De ce sunt ferestrele din lemn stratificat cea mai bună alegere?
Un anumit de tip de lemn stratificat este folosit pentru ferestrele din lemn stratificat.
Lemnul stratificat folosit pentru obtinerea ramelor de la ferestre se obtine asezand straturile de lemn unul peste celalalt, de-a lungul fibrei, iar lemnul care se obtine este stabil si are foarte multe calitati, mult superioare fata de alte tipuri de materiale.
Chiar daca tamplaria din lemn stratificat este mult mai costisitoare decat alte tipuri de tamplarie, precum este cea din PVC sau aluminiu, ferestrele din lemn stratificat sunt obtinute in urma unor procese tehnologice moderne si sunt foarte durabile, fiabile si usor de intretinut.
De ce sunt preferate ferestrele din lemn stratificat?
Lemnul este un material natural, care adauga o senzatie de naturalete si caldura oricarui obiect in componenta caruia intra. Este, pe deasupra, un izolator mult mai bun decat profilele PVC si nu rugineste.
Cel mai important aspect legat de lemnul stratificat este acela ca poate avea orice nuanta sau grad de luciu, iar din lemn poate fi confectionat orice model sau forma de rama de fereastra.
Lemnul stratificat folosit la obtinerea ferestrelor prezinta foarte multe avantaje, astfel incat ajunge sa fie printre cele mai recomandate tipuri de tamplarie, in special pentru ca:
- Este un material sigur, rezistent, cu o durata mare de viata;
- Nu se indoaie si nu se crapa, caci nu isi modifica in nici un fel structura;
- Face posibil schimbul de aer;
- Pot fi create din el diverse forme de fereastra: romb, arcada, cerc.
Pentru a putea colora acest tip de lemn stratificat se folosesc anumite produse care uniformizeaza, astfel incat sa nu mai fie evidente liniile de imbinare.
Care sunt avantajele oferite de tamplaria din lemn stratificat?
Ferestrele din lemn stratificat sunt printre cele mai recomandate sisteme de ferestre, caci acestea ofera o foarte buna protectie termica si fonica. Durata de viata a unor astfel de ferestre este de aproximativ 30 de ani.
Un dezavantaj al acestui tip de tamplarie este acela ca necesita mult mai multa ingrijire decat tamplaria din PVC sau aluminiu. Pentru a realiza astfel de ferestre, se poate opta si pentru varianta in care lemnul stratificat se combina cu aluminiul, astfel incat apare un mixt intre traditional si modern.
O combinatie intre diverse tipuri de materiale face ca ferestrele sa beneficieze de toate calitatile materialelor folosite. Acest lucru inseamna ca atunci cand este folosit lemn stratificat si aluminiu, ferestrele vor beneficia de anduranta aluminiului, precum si de culorile si de nuantele acestuia, dar si de toate calitatile lemnului stratificat, printre care si izolarea termica.
Prin urmare, cea mai potrivita alegere care se poate face atunci cand alegi sa schimbi ferestrele sau trebuie sa montezi unele noi, sunt ferestrele din lemn stratificat, care aduc locuintei numai beneficii.