Dezbatere avand ca tema centrala "Siguranta la incendiu"
GIS & CONTRACTOR, unul dintre cele mai ample forumuri de arhitectura de interior din Europa de Est, gazduieste dezbaterea „Siguranta la incendiu” organizata in premiera la Bucuresti. Forumul reuneste pe parcursul a 22 si 23 martie peste 350 de arhitecti, proiectanti si ingineri in instalatii din toate regiunile tarii, alaturi de designeri si arhitecti de interior din 15 tari.
In cadrul dezbaterii si sesiunii plenare „Fire Safety” din 22 martie vor exprima puncte de vedere experti, consultanti si proiectanti in domeniul sigurantei la incendiu, alaturi de invitati din Finlanda, Thailanda, Franta, Marea Britanie, Italia, Spania, Slovenia, Olanda, Bulgaria, Portugalia, Belgia, Cehia, Grecia, Ungaria, Israel si Romania, castigatori ai competitiilor internationale dedicate arhitecturii si designului de interior. Dezbaterea si prezentarile tematice au loc in intervalul orar 13.00-17.50.
Printre subiectele abordate in dezbaterea din 22 martie se numara teme de maxima actualitate pentru profesionistii din domeniul constructiilor: „Care sunt masurile de protectie la incendiu si cum se aplica ele in Europa?”; „Siguranta la incendiu in spatiul construit din Romania - legislatie - studii de caz din Franta, Germania, SUA, Romania”; „Probleme de interior din zona fatadelor, implicatii in proiectare, din punct de vedere al sigurantei la incendiu”; „Rolul arhitectului in stabilirea masurilor de siguranta la incendiu”; „Utilizarea solutiilor speciale pentru lemn pentru protectia la foc”; „Cortine rezistente la foc - noul concept al barierelor invizibile anti-foc”; „Cum putem creste azi, in Romania, cu cheltuieli minime, nivelul real al sigurantei la foc?”; „Evaluarea riscului de incendiu-o necesitate”.
Pe 23 martie, in intervalulul orar 10.00-15.45 discutiile vor fi continuate in cadrul unor paneluri tematice de tip dezbatere, cu temele: „Calitatea aerului in spatiile interioare” ; „Securitatea in spatiile interioare”; „Securitatea la incendiu in spatiile interioare”: „Sisteme de iluminat in spatiile interioare”. Programul contine prezentari de sisteme si solutii inovative pentru siguranta la incendiu; securitatea la incendiu din perspectiva proiectarii si executiei lucrarilor de instalatii in spatiile publice; ventilarea si conditionarea cladirilor publice; solutii de eficienta energetica in cladiri.
Invitati: arh. Serban Tiganas, Ordinul Arhitectilor din Romania; dr.ing. Cristian-Romeo Erbasu, Presedinte Federatia Patronatului Societatilor din Constructii; dipl.ing.Valentin Petrescu, Prim Vice Presedinte Federatia Patronatului Societatilor din Constructii; prof.dr. Mircea Onchinciuc, Vice Presedinte Uniunea Arhitectilor din Romania; Liviu Mateescu, Presedinte al Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate; prof.dr.ing. Niculae Mira, Presedinte al Societatii de Instalatii electrice si Automatizari; ing.arh. Mihai Horia Nicolescu, Vice Presedinte Asociatia pentru Securitate la Incendiu; ing. Sorin Calot, Vice Presedinte Asociatia Romana a Inginerilor de Securitate la Incendiu; lect.dr.ing. Ion Anghel, Facultatea de Pompieri, Academia de Politie „Al.I.Cuza” Bucuresti; dr.arh. Bogdan Banica, Cercetator stiintific Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti; ing. Rafael Andrei Marculescu, Presedinte Asociatia KNX Romania.
Moderatori: arh. Florin ENACHE - Membru al Consiliului National al Ordinului Arhitectilor din Romania, Coordonator al grupului de lucru „Siguranta la incendiu”; ing. Stelian Arion - Vicepresedinte al ARTS - Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate; ing. Cristian Soricut - Vicepresedinte al ARTS - Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate; Dan Vatajelu, Presedinte Asociatia Romana de Iluminat; dr.ing. Stefan Stanescu, Presedinte AIR Control Systems.