"Fluente si pasaje" la Universitate: un eveniment nonconformist de arhitectura
Arhitectura s-a mutat zilele acestea intr-un decor urban neconventional in Bucuresti. Pasajul de metrou de la Universitate gazduieste, intre 6 si 13 iunie, un show multimedia si interactiv de arhitectura: “Fluente si pasaje”, un eveniment oragnizat de Fundatia Arhitext design. Atmosfera dinamica, inedita, si activitatile interactive de la metrou au oprit deja, inca din prima zi, o serie de studenti la arhitectura si persoane interesate de domeniu, dar si trecatori de toate varstele. Vedeti mai multe imagini si cititi in materialul urmator informatii despre programul din urmatoarele zile.
Evenimentul se adreseaza nu doar arhitectilor, ci si pasionatilor de arhitectura, celor interesati sa participe activ la discutii despre urbanism, fotografie, design. Copiii si adulti deopotriva vor gasi ceva intersant de facut oricum aici, pentru ca “Fluente si pasaje” este un proiect cultural creative adresat tuturor celor ce traiesc in mediul urban. “In cadrul acestui eveniment ne propunem ca, intr-un mediu relaxant, sa reflectăm asupra unor serii de fluente (influente, confluente, afluente) care marcheaza arhitectura contemporana si care situează Romania intr-un schimb intercultural complex care are loc in regiunea Europei Centrale si de Est”, comunica reprezentantii Fundatiei Arhitext design. “Ne dorim ca astfel sa contribuim si la punerea în valoare a unui spatiu public, caracterizat printr-o dinamică culturala aparte si o permanenta afluenta de oameni.”
Un cadru neconventional pentru o serie de evenimente cu si despre arhitectura: pasajul de metrou de la Universitate
Ieri, 6 iunie, a avut loc deschiderea oficiala a evenimentului, iar in afara de expozitia de arhitectura internationala care poate fi vizitata pana la sfarsitul evenimentului, spatiile de lectura, de joaca si de dialog au avut deja succes la publicul atat specializat, cat si larg. Prezentarea sustinuta de arhitectii Alex Adam si Roger Pop (a.a. studio) a adunat un mic public active si interesat de discutii. Concursurile de fotografie, de fidelitate, la care Arhitext invita publicul larg, revistele si albumele puse la dispozitia cititorilor in spatiul de lectura, atelierul de origami, ba chiar si meciurile de fotbal pe un mini-teren neconventional au reprezentat si ele centre de interes. Iata programul pentru zilele urmatoare:
Joi, 7 iunie
11:00 Atelier de origami cu mesterul de la Incubator 107
17:00 Dialog cu arh. Adrian Spirescu. Tema: Magazin Central
Vineri, 8 iunie
11:00 Atelier de origami cu mesterul de la Incubator 107
16:30 Vernisajul expozitiei “Fluente – Arhitectura Europei Centrale si de Est”
17:00 Dialog cu arh Maja Bâldea (Parasite Studio) pe tema “White apartment – fluente/influente/ecouri”
Sâmbătă, 9 iunie
11:00 Atelier de origami cu mesterul de la Incubator 107
13:00 Dialog cu Vlad Gaivoronschi (Andreescu&Gaivoronschi): casa Harmonia (despre proiectul celor doi arhitecti cititi mai multe si pe spatiulconstruit, aici.)
17:00 Silviu Aldea (Atelier Mass) prezinta Utopiile Soft.
19:00 La Sala Dalles, în cadrul Anualei de arhitectură Bucureşti, invitatii de la SYNN Architekten (Austria) vor dezvălui ce înseamnă pentru ei “Modern architecture in rural areas”.
Duminica, 10 iunie
11:00 Atelier de origami cu mesterul de la Incubator 107
13:00 Dialog cu Mario Kuibuş (Re-Act Now): The Ark in contextul Bucurestiului
17:00 Dialog cu Marius Miclăuş (Archaeus) despre Bastionul Theresia
19:00 Joaca HABITAT cu cei de la Odaia Creativa
Luni, 11 iunie
11:00 Atelier de origami cu mesterul de la Incubator 107
17:00 Dialog cu arh. Adrian Soare (SYAA) – Club Bosco
Marti, 12 iunie
11:00 Atelier de origami cu mesterul de la Incubator 107
18:00, Dialog cu arh. Lenka Kremenova (A1 Architects – Cehia), despre “Size is not fate, size is choice!”
Miercuri, 13 iunie
11:00 Atelier de origami cu mesterul de la Incubator 107
18:00 Anuntarea castigatorilor concursului “5 locuri de ruinat prejudecati”