Garduri din BCA: Caracteristici, avantaje, execuție
Dacă ești în căutarea unei variante de gard plin, estetic, ușor și practic, cea mai avantajoasă și economică soluție este pusă la dispoziție de tipul de garduri din BCA sau beton celular autoclavizat. Construcția sa poate fi realizată doar cu proiect, autorizație de construcție și având la dispoziție o echipă care să urmărească și să cunoască bine tehnicile de execuție. Pentru a afla mai multe detalii și a ști ce ai de făcut dacă alegi acest gen de gard, îți oferim mai jos câteva informații despre caracteristici, avantaje și execuție.
Ce este gardul din BCA?
Gardul din BCA este o variantă de gard la a cărui realizare se folosesc plăci BCA sau beton celular autoclavizat. Deoarece BCA-ul este un material ușor, pentru a conferi rezistență gardului, la construcția sa este nevoie de fundație, stâlpi de susținere din beton, cărămizi lipite cu mortar simplu și prevederea unui sistem de drenaj a apei pluviale.
Care sunt caracteristicile principale ale gardurilor de BCA?
Betonul celular autoclavizat este un produs care se obține printr-un proces tehnologic industrial, dintr-un amestec de var, ciment, nisip, ghips, expandant și apă. Ele este un material modern, ușor, aerisit și simplu de zidit.
Printre caracteristicile specifice materialului, ce sunt transferate și gardurilor construite din acest material, menționăm:
● Durabilitate
Un gard realizat din BCA are o durată de viață de 30-35 de ani, cu garanție de execuție de până la 15 ani. Acest detaliu face investiția în acest tip de împrejmuire, foarte avantajoasă și economică.
● Este ignifug
BCA-ul nu arde, ceea ce înseamnă ca gardul obținut nu va lua foc, nu va contribui la propagarea unui incendiu și nu se va distruge după un astfel de eveniment.
● Oferă protecție la zgomot
Datorită compoziției materialului, un gard de BCA va acționa ca o adevărată barieră împotriva zgomotului. Acest detaliu îl face o alegere foarte bună dacă proprietatea este situată într-o zonă aglomerată și intens circulată.
● Este un produs ușor
Fiind vorba despre o materie primă ușoară, construcția este mai simplă. Felul în care se comportă în timp ridică mai puține probleme legate de lăsare sau deformare, așa cum se întâmpla în cazul materialelor mai grele.
Care sunt beneficiile și avantajele oferite de un gard din BCA?
Fiind vorba despre un material de construcție modern și prefabricat, realizarea unui gard din BCA vine cu numeroase avantaje. Printre acestea menționăm:
● Este un gard economic
Întrucât materia primă este mai puțin costisitoare decât betonul sau cărămoda, un gard de BCA reprezintă una dintre cele mai rentabile investiții de gard plin.
● Este rezistent în timp
Durata de viață a unui astfel de gard este estimată undeva la 30-35 de ani. Acest detaliu îl face o alegere foarte potrivită atunci când se urmărește obținerea unei împrejmuiri cu durată de viață considerabilă.
● Se construiește repede
Fiind vorba despre un gard realizat cu un materiale de construcție care vine în blocuri mari și care este ușor, durata de execuție este una foarte mică.
● Oferă intimitate
Gardul de BCA este un gard zidit, prin care nu se poate vedea nimic în interior sau exterior. Acest detaliu garantează intimitate celor care își doresc un gard care să le asigure și acest lucru.
● Oferă siguranță
Chiar dacă este un gard dintr-un material ușor, pentru că dispune de stâlpi de rezistență și cărămizile au o grosime suficient de mare pentru a nu se sparge ușor, varianta de împrejmuire oferă siguranță la efracție. Dacă luăm în calcul și că este ignifug, gradul de securitate oferit crește.
● Este ecologic
BCA-ul este realizat doar din materiale naturale, care pot fi reciclate și refolosite pentru producerea industrială a altora noi, ceea ce înseamnă că poate fi considerat și un produs ecologic. În plus, pentru că este ușor, transportului lui este mai puțin poluant.
Care sunt recomandările de execuție pentru gardurile din BCA?
Pentru a obține un gard estetic, sigur, rezistent, durabil pentru execuția lui trebuie să fie respectate o serie de recomandări și proceduri. Acestea includ:
● Construcția se face doar cu autorizații și pe baza unui proiect realizat de un specialist.
● Pentru începerea construcției este nevoie de degajarea terenului.
● Execuția are nevoie de fundație și stâlpi de susținere din beton.
● Zidirea se face întotdeauna cu mortar simplu, nu mortar de ciment.
● Pentru finisare trebuie tencuit pe ambele fețe.
● Deoarece dimensiunea standard a blocurilor de BCA este undeva la 15 cm, gardul de acest tip nu este o soluția ideală pentru curțile mici.
● Pentru execuție este bine să apelezi la o echipă specializată.
Având la dispoziție toate aceste detalii, acum poți știi dacă varianta de garduri din BCA este cea potrivită pentru împrejmuirile pe care le ai de făcut pentru curtea ta. Construcția vine cu numeroase recomandări de execuție, care sunt obligatorii pentru a garanta calitate proiectului. Insă avantajele oferit de produsul principal și de rezultatul final sunt foarte bune, astfel încât merită să iei întotdeauna în calcul și acest tip de gard.
Gardul din BCA este cea mai economică și rentabilă construcție de gard, atunci când cauți calitate la un preț excelent.