Garduri rezidențiale. Cum alegi?
Cum ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul anului și de cele mai frumoase sărbători din an, prilejuite de Crăciun și Anul Nou, merită să ne facem și planul pentru ceea ce urmează să facem pentru a transforma orice locuință, într-un acasă veritabil.
Deoarece ideea de acasă este întotdeauna legată de confort și siguranță, merită ca pe lista scurtă a proiectelor de înfrumusețare a unei proprietăți să includem și unul de achiziție de noi garduri rezidențiale. Cum oferta disponibilă la ora actuală este una diversificată, ce include tehnologii de fabricație speciale și opțiuni de personalizare variate, ne-am gândit să vă oferim mai jos câteva sugestii și recomandări în privința alegerilor.
Deciziile cele mai bune sunt întotdeauna cele informate, care iau în calcul toate aspectele esențiale și detaliile particulare ale unei proprietăți. În funcție de suprafață și deschiderea terenului, de amplasare și vecinătăți, alegerea celui mai potrivit gard rezidențial trebuie să țină seama nu doar de criterii estetice, ci și de elementele de securitate necesare.
Înainte de a pleca la drum trebuie menționat că o astfel de construcție permanentă are nevoie în prezent, din punct de vedere legal, și de autorizație de construcție.
Care sunt cele mai apreciate tipuri de garduri rezidențiale? Câteva modele de garduri si porti moderne
Preferințele și gusturile proprietarilor actuali sunt foarte variate. Cele mai multe astfel de amenajări țin seama atât de evoluția tehnologiei disponibile pentru închiderea gardului cu o poartă, cât și de varietatea și diversitatea tot mai mare de materiale de construcție pentru garduri.
Printre tipurile cele mai apreciate de garduri rezidențiale avem în prezent:
1. Garduri din fier forjat, cu stâlpi placați cu piatră
Una dintre cele mai populare și mai des întâlnite variante de gard pentru o proprietate rezidențială este acest stil de gard, cu stâlpi de beton, cărămidă sau bolțari, placați cu piatră și cu bare de fier forjat. În funcție de bugetul disponibil și de preferințe se poate opta pentru o mare varietate de tipuri de piatră naturală și modele de fier forjat.
2. Garduri din lemn compozit (WPC)
Dacă preferați o variantă mai clasică de gard, dar cu întreținere mai simplă și durabilitate mai mare în timp, puteți alege acest tip de gard. Tratamentele ce pot fi aplicate astăzi lemnului, sporesc mult rezistența. Gardul de lemn compozit este un gard estetic, elegant și foarte practic. Poate fi folosit atât drept gard pentru a delimita la interior o proprietate sau de alte proprietăți, cât și la exterior.
3. Garduri cu șipci metalice
Dacă vreți mai multă intimitate pentru un gard de metal, puteți opta pentru această variantă de amenajare. Este un gard modern, disponibil în multe variante de șipci și modele, ușor de personalizat. În funcție de zona de plasare poate fi înălțat exact la dimensiune considerată cea mai potrivită.
4. Garduri de zidărie sau de bolțari
Dacă doriți un gard rezistent și durabil, puteți opta și pentru această variantă de gard. Și pentru acest tip de construcție există multiple posibilități de personalizare și finisare, astfel încât să obțineți cu ușurință estetica preferată.
5. Garduri din tablă perforată
Acesta este un tip de gard ușor, simplu de montat și plin de personalitate. Amenajarea va avea un aer modern, ce merge foarte bine cu integrarea de tehnologie de ultimă generație pentru sisteme de porți pentru proprietăți. În funcție de producătorul ales pentru realizarea perforării, puteți obține un gard original și unicat, ce va da multă distincție oricărei proprietăți.
6. Garduri din elemente prefabricate
Pentru a vă simplifica mult munca puteți apela cu maximum de încredere la acest tip de gard. La ora actuală există foarte multe opțiuni și variante elemente și panouri pentru garduri, astfel încât să puteți obține varianta dorită, cu minimum de efort. Montarea și punerea pe poziție a unui astfel de gard va dura mult mai puțin.
Cum să alegi cel mai potrivit tip de gard rezidențial?
Printre cele mai importante criterii de selecție pentru alegerea celui mai potrivit gard avem:
● Utilitatea gardului,dacă este vorba despre un gard care delimitează două proprietăți, anumite zone ale unei proprietăți, dacă este de interior sau de fațadă, etc.
● Estetica dorită, ce trebuie să țină seama atât de stilul construcției casei, de zona și terenul pe care va fi construit, de limitări urbanistice erc.
● Costul de achiziție, întrucât bugetul aflat la dispoziție sau vizat pentru un gard rezidential poate varia foarte mult. Un gard elaborat, cu soclu îmbrăcat în piatră naturală și cu fier forjat, confecționat manual va costa cu siguranță destul de mult.
● Rezistenta și costurile de întreținere, pentru că un gard din materiale calitate, cu rezistentă crescută la umiditate, radiații ultraviolete, intemperii și bine executat va fi cu certitudine unul mult mai durabil și mai simplu de administrat.
Oricare ar fi alegerea nu pierdeți niciodată din vedere că nu doar estetica este importantă la un gard rezidențial, ci și rezistența, siguranța, întreținerea și gradul de intimitate oferit.