Idei de amenajare pentru livingul unui apartament mic
Cele mai multe apartamente din țara noastră dispun de suprafețe destul de mici atât în ceea ce privește livingul, cât și celelalte camere. Cum nu este întotdeauna simplu să găsești din prima varianta de finisaje și tipul de mobilier cel mai potrivit, ne-am gândit să venim mai jos cu câteva sfaturi și idei de amenajate pentru livingul unui apartament mic.
Esențial în tot acest demers este ca, înainte de căuta variante de mobilier și soluții de decorare, să știi cu maximum de precizie care sunt dimensiunile spațiului, pe lungime, lățime și înălțime și care sunt toate particularitățile arhitecturale și de structură care te pot ajuta să faci extinderi și o repartajare.
Iată care sunt cele mai importante 7 sfaturi atunci când ai de amenajat livingul unui apartament mic:
1. Alege o canapea potrivită
Evident un colțar extensibil, poate fi prima opțiune pe lista ta de cumpăraturi, însă, dacă nu găsești o formă și o dimensiune care să se încadreze bine nicăieri în încăpere, cel mai bine este te orientezi spre o canapea simplă. Deoarece livingul este cel mai tranzitat spațiul al casei și locul în care îți place să petreci timp cu familia sau cu partenerii, ai nevoie și de spațiu de desfășurare, nu doare de locuri confortabile pentru întins.
2. Alege tot ce ai nevoie, la dimensiuni optime
Într-un living vei avea cu siguranță nevoie și de o bibliotecă simplă sau cu dulap, de o comodă pentru televizor și de o măsuță. Fii foarte atent la ce modele alegi și la dimensiunile lor. Cu cât mai înguste și mai bine concepute pentru funcționalitate, cu atât mai bine. Variantele de seturi pentru living pot fi uneori de ajutor.
3. Optează pentru mobilier versatil și inteligent
Într-o casă este nevoie întotdeauna de mai mult spațiu și de cât mai multe locuri de depozitare. Variantele de mobilier versatil, cum ar fi o canapea cu spațiu de depozitare, o masă extensibilă, mobilă ce poate fi pliată sau transformată la nevoie în altceva este o idee modernă și inspirată.
4. Alege amenajări și mobilier în culori deschise
Culorile deschise dau senzația de mai mult spațiu și de mai multă organizare. Optează pentru zugrăveală sau tapet, parchet și amenajări în nuanțe cât mai luminoase. Pentru un plus de personalitate poți opta pentru o canapea sofisticată în culori vii și câteva elemente de decor ceva mai colorate.
5. Renunța la draperii
Pentru a câștiga mai mult spațiu și a obține un design interior cât mai aerisit și modern, poți să renunți la draperii și să le înlocuiești cu jaluzele interioare sau cu rulouri exterioare. Chiar dacă poate părea un spațiu infim, schimbul poate fi de mare efect.
6. Optează pentru cât mai puține elemente de decor
Într-un spațiu restrâns aglomerația și excesul de elemente de decor nu au ce căuta. Câteva piese, bine alese, ce pot fi încadrate într-un stil care se potrivește celui general, sunt binevenite. Prea multe elemente încarcă inutil spațiul și îl fac mult mai greu de curățat și ținut ordonat.
7. Alege varianta de mobilier pe comandă
Dacă chiar vrei ca totul să se potrivească perfect, atât dimensional, cât și stilistic, cea mai practică și adecvată soluție este aceea de mobilier personalizat. Doar alegând această variantă, poți ajunge la forma, structura și funcționalitatea considerate cele mai potrivite.
În concluzie, dacă ai de amenajat un living de dimensiuni mici, ține întotdeauna cont în alegerea stilului și pieselor de mobilier de dimensiunile aflate la dispoziție. Culorile deschise, cu doar câteva pete de culoare, oferite de mici elemente de decor, te pot ajuta în personalizare.Dacă vrei ca totul să se încadreze perfect optează pentru mobilier pe comandă. Câteva recomandări de la magazine de specialitate si chiar sfaturi de la un designer de interior, îți pot fi de mare ajutor.