Importanța asistenței topografice în santiere: Un pilon al eficienței lucrărilor, de la proiectare la execuție
De la echipe întregi la o singură persoană, tehnologia a revoluționat modul în care realizăm măsurători, trasări și verificări ale execuției lucrărilor în domeniul topografiei inginerești.
Asigurând corelarea proiectului cu lucrările executate, asistența topografică pune în slujba beneficiarilor instrumentele, metodele și echipele potrivite pentru o bună desfășurare a proiectului în ansamblul său.
Topografia inginerească include: asistenţa topografică în şantiere, trasări limite de proprietate, trasări axe locuinţe şi hale sau trasări și verificări elemente proiectate.
În contextul complex al construcțiilor actuale, asistența topografică în șantiere devine crucială pentru asigurarea preciziei și eficienței lucrărilor.
Cu ajutorul stațiilor totale robotizate, cunoscute sub numele de "one man station", procesul este transformat într-o procedură simplă și rapidă. Echipele noastre de ingineri se implică activ în proiecte de anvergură, oferind suport și pentru zona de infrastructură mare, iar aici putem mentiona ultimul proiect din aceast segment - Autostrada A0.
Specialiștii Xplorate Group în topografie inginerească oferă soluții optime, contribuind la succesul oricarui proiect. Prin utilizarea tehnologiilor și metodelor de lucru avansate, ne asigurăm că fiecare detaliu este monitorizat și verificat cu atenție, asigurând calitatea și conformitatea lucrărilor desfășurate.
Proiectul Autostrăzii A0 reprezintă o oportunitate de excepție pentru industria topografiei inginerești. Realizarea lucrărilor de trasare a elementelor proiectate și verificarea conformității execuției pentru lucrările de artă necesare supratraversării Autostrăzii de Centură a Bucureștiului (A0), tronsonul de Sud, demonstrează importanța esențială a asistenței topografice într-un proiect de asemenea amploare.
Asistența topografică în șantier rămâne astfel un element cheie în procesul de construcție, facilitând comunicarea eficientă între proiectanți, constructori și autorități, un ”must” pentru întreaga durată de execuție a unui proiect, care asigură precizia transpunerii întocmai în teren a elementelor proiectate. Ne asigurăm că lucrările sunt realizate conform celor mai înalte standarde de calitate.
Cele mai uzuale tipuri de trasări topografice sunt:
• Trasarea limitei pentru săpătură
• Trasare poziție proiectată piloți, pereți mulați, diafragme de beton
• Trasarea cotei 0 și a altor cote din proiect
• Trasare cote și poziție cofraje
• Verificări zilnice ale elementelor executate
• Trasarea cotelor pentru beton egalizare
• Poziționare armătura și plăcute metalice
• Calculul volumelor de săpătură / umplutură (volume de terasamente)
• Întocmire plan de situație planimetric și altimetric pentru proiectare
• Întocmirea și/sau extinderea rețelei geodezice planimetrice și altimetrice de trasare
• Măsurare și redactare planuri de situație as-built
• Întocmirea proceselor verbale de trasare (parte integrantă din cartea construcției)
Prin intermediul activităților de topografie inginerească, contribuim la dezvoltarea durabilă a infrastructurii rutiere din România, sporind performanța proiectelor de construcție.
Nevoia de asistență topografică în proiectele de construcție devine tot mai evidentă în contextul actual, iar echipa Xplorate Group se dedică să ofere soluții adaptate, garantând succesul fiecărei etape a proiectului.
Cu o experiență vastă în domeniul topografiei inginerești, suntem pregătiți să facem față oricăror provocări și să contribuim la realizarea proiectelor cu succes, asigurând rezultate calitative și in conformitate cu standardele în vigoare.
Ne-am implicat în realizarea acestui proiect important al infrastructurii românești, demonstrând competență și pasiune pentru domeniul topografiei inginerești.
Pentru a rămâne conectați la noile noastre proiecte vă invităm să ne urmăriți pe paginile noastre de LinkedIn si Facebook, pe site-ul xplorate.ro și în publicațiile de specialitate.