Intretinerea jgheaburilor si a burlanelor pe timpul iernii (protectia impotriva inghetului)
Luand in considerare evolutia conditiilor climaterice din perioada iernii din ultimii ani precum si nenumaratele sesizari primite de la beneficiarii nostri, dorim sa va prezentam cateva metode prin care puteti evita neplacerile cauzate de depunerile de gheata si de zapada din curte, de infiltratiile pe sub acoperis, de formarea turturilor de la jgheaburi sau sageacuri si de obturarea si spargerea burlanelor cu dopuri de gheata.
Datorita unei intretineri defectuoase a jgheaburilor si a burlanelor, a pierderilor de caldura prin acoperisul casei, a precipitatiilor din timpul iernii dar si variatiei temperaturilor exterioare, pot sa apara infiltratii pe sub invelitoare, se pot forma turturi la buza jgheaburilor dar si dopuri de gheata in interiorul jgheaburilor si a burlanelor, acestea ducand la distrugerea acestora, dar si la aparitia accidentelor: caderi de blocuri de gheata pe trotuare, caderi de turturi pe masini, ruperea jgheaburilor, deteriorarea fatadelor cladirilor, deteriorarea tavanelor si a peretilor de la nivelurile superioare etc.
Pentru evitarea situatiilor de mai sus, va recomandam montarea instalatiilor de degivrare (dezghetare) pentru jgheaburi, burlane, dolii, acoperisuri.
Instalatiile de degivrare constau in cabluri electrice de incalzire, special concepute pentru aceste tipuri de aplicatii, cabluri care se monteaza in interiorul jgheaburilor si a burlanelor, dar si pe acoperis, pe dolii, cu scopul de a preveni formarea depunerilor de zapada, a dopurilor de gheata si a turturilor, inaintarea ghetii din jgheab pe sub invelitoare prin spatiul de ventilare.
Sistemele de degivrare pot fi montate pe orice tip de acoperis, dar mai ales sunt indicate a se monta pe acoperisurile caselor cu aticuri, cu pante mici ale acoperisului, cu intrari in cladire situate pe fatadele cu jgheaburi, cu jgheaburi deasupra trotuarelor pietonale.
Montarea sistemelor de degivrare in interiorul burlanelor previne formarea dopurilor de gheata dar si spargerea acestora datorita dilatarii ghetii.
Toate situatiile prezentate mai sus sunt mai pregnante pe fatadele nordice, neexpuse la soare.
De asemenea, pentru acoperisurile circulabile, gen terasa, unde exista sifoane de scurgere pentru preluarea apelor pluviale, este indicat a se monta sistemul de degivrare in jurul acestor sifoane de scurgere dar si in interiorul lor, astfel evitandu-se spargerea acestora si infiltratiile pe sub hidroizolatia acoperisului.
Cablurile de degivrare sunt cabluri electrice de incalzire, concepute pentru aplicatii exterioare, cu protectie la ultraviolete si protectie contra umiditatii. Cablurile utilizate pentru degivrare sunt garantate de catre producator 10 ani (garantia de produs) , durata de functionare fiind in jur de 15 ani.
Toate instalatiile de degivrare pot fi comandate prin intermediul unui sistem automat de comanda, format dintr-un controller, un senzor de temperatura exterioara si un senzor de umiditate exterioara. Cu ajutorul acestui sistem automat de comanda se obtine o functionare stricta, doar cand apare inghetul sau cand ninge, in acest mod reducandu-se consumurile de functionare cu circa 50%.
Sistemele de degivrare pot fi utilizate si pentru prevenirea depunerilor de gheata si zapada pe suprafete exterioare:
- alei pietonale
- trotuare
- trepte de intrare
- alei auto
- calea de rulare a portii
- terase
- acoperisuri circulabile
- sifoane de pardoseala
Prin montarea sistemelor de degivrare pe suprafetele mai sus mentionate se evita producerea accidentelor cauzate de alunecarea pe gheata, se evita infiltratiile de apa prin rosturile gresiei si spargerea acesteia, se evita blocarea portilor de acces.
Detalii suplimentare puteti gasi pe urmatoarele site-uri:
Contact :
Sc CIPEC Srl - Bucuresti
www.incalzire-electrica-pardoseala.ro