Izolație Subsol de la Termopol
Randamentul termic al unei locuințe este dat de cea mai mică rezistență termică dintre interior și exterior. Astfel, dacă aveți o izolație foarte bună pentru pereții laterali ai apartamentului și ignorați partea de subsol putem spune ca randamentul termic este unul foarte scăzut.
Acest tip de izolație termică se aplică prin pulverizare pe tavanul subsolului și pe toți pereții laterali interiori, la o grosime minim recomandată de 5cm. Pereții laterali se vor izola în partea de sus aproximativ 1m adâncime perimetral cu tavanul.
Având în vedere că acest tip de izolație este situat la limita inferioară a imobilului sau blocului, cu un potențial ridicat de expunere la contactul cu umiditatea excesivă, aplicarea de spumă poliretanică cu celulă deschisă sau semi-deschisă nu este indicată. Se recomandă doar aplicarea de spumă poliuretanică cu celulă închisă peste 95%.
Motive izolare subsol apartament sau casă
Eliminarea condensului de la nivelul planșeului și a zonei inferioare a perețior. În mod normal, pe perioada anotimpului rece, umiditatea din casă trebuie sa aibă punct de condens la nivelul geamurilor. O temperatură mai scăzută în alt loc decât la nivelul ferestrei înseamnă mutarea punctelor de formare a condesului în zona respectivă.
Eliminarea cauzelor de îmbolnăvire. Formare condensului în zone cu luminozitate naturală scăzută favorizează apriția micro-organismelor ce atentează la sănătatea familiei dumneavoastră. Un alt aspect important este dat de mărirea termperaturii la nivelul podelei, creându-se astfel un confort termic plăcut la contactul direct cu aceasta (foarte important pentru familiile cu copii mici).
Spuma poliuretanică folosită de Izolația Termopol se aplică cu utilaje industriale performante în formă lichidă pe tavanul subsolului, rezultând o izolație fără îmbinări și suprapuneri, adică fără punți termice. Aplicarea de alte soluții clasice de izolare nu o sa aibă niciodată același randament și rezultat final ca în cazul Izolației Termopol. De exemplu, vata minerală o dată umezită își pierde proprietățile izolatoare; aplicarea de polistiren lasă punți termice la îmbinările dintre placi ce rezultă în puncte de condens la interior.
Aplicarea prin pulverizare permite izolarea zonelor greu accesibile dintre tavan și instalațiile termice și sanitare din subsol.