Materiale neconvenționale pentru blaturile de bucătărie
In continuare ne-am gandit sa va prezentam cateva optiuni menite sa va incurajeze sa fiti creativi in amenjarea propriei case.
1) Banutii
Banutii din cupru pot sa fie o modalitate ieftina de a crea ceva spectaculos. Daca aveti rabdare sa-i aranjati unul cate unul pe blat dupa aceea nu mai trebuie decat sa turnati un strat de rasina epoxidica peste ei. In acest fel se obtine un blat rezistent ce poate fi spalat si curatat fara probleme.
2) Hartie
Obtinuta prin combinarea succesiva a straturilor de hartie si rasina, masa compacta poate fi colorata cu ajutorul pigmentilor naturali si devine astfel un material deosebit pe care sa il folositi ca blat in bucatarie. Este un material durabil, obtinut prin reciclarea hartiei si datorita rasinii ajunge sa reziste cu brio la pete, apa si caldura.
3) Lemn masiv
Avand un aspect mai rustic blaturile confectionate din lemn masiv sunt la fel de rezistente si frumoase. Cu marginile lasate nefinisate si modelul fibrei inca vizibil, aceste blaturi reusesc sa aduca in bucatarie textura si caldura, indulcind parca designul functional al acesteia.
4) Sticla reciclata
Blaturile din sticla reciclata sunt asa cum o spune chiar numele, suprafete masive obtinute prin zdrobirea si compactarea sticlei. Cioburi colorate de la diverse recipiente sau vitraje sunt combinate cu o mixtura de ciment sau un alt adeziv, pentru a obtine o masa compacta usor de taiat si de debitat dupa dimensiunile necesare.
5) Steatit
Steatitul este o grupa de minerale de culoare alba, galbuie sau cenusie. Au grade diferite de duritate si friabilitate, in functie de regiunea de unde provin si de aceea sunt frecvent utilizate pentru sculptura si crearea diferitor obiecte decorative. In cazul pietrelor mai dure acestea pot fi debitate pentru a se crea blaturi de bucatarie, fiind neporoase si avand o buna rezistenta la murdarie.