Noul sediu al biroului Studio Altieri
Conformandu-se planului de a crea din noul sediu un simbol arhitectural pentru locul in care s-a infiintat biroul Studio Altieri, volumetria este o extindere a vechiului sediu amenajat intr-o cladire istorica din perioada anilor ’60. Legandu-se de aceasta asemeni unei continuari firesti, noul sediu reproduce vechiul volum in privinta tipologiei compacte evidentiata printr-o serie de ferestre dar in acelasi timp, abordeaza si o evolutie a limbajului prin noi suprafete, lumini si materiale, ritmul fatadelor si finisajele interioare. Ferestrele, cu forme rezultate printr-o relatie plin-gol inversata, au fost sablate spre exterior, aratand precum goluri cioplite in suprafata de tencuiala alba a exteriorului iar panourile de protectie realizate tot din sticla redau grosimea reala a peretilor.
Interiorul este caracterizat de alternarea spatiilor de lucru, a zonelor deschise, a birourilor individuale, definite prin diafragme din sticla transparenta care permit o mai buna vizibilitate si relationare intre diferitele spatii. Un lift panoramic circula pe verticala intre spatiile deschise aigurand continuitatea functionala si integrarea diferitelor grupuri de specialisti, dar si o privire de ansamblu a intregului volum intr-o parcurgere verticala a nivelurilor.
Finisajele interioare se remarca prin materialele naturale folosite, precum lemnul si piatra alba, accesoriile precum radiatoarele din metal care contrasteaza placut cu peretii din beton vopsiti in alb, determina o impartire vizuala pe categorii a ehipelor de specialisti din cadrul biroului.
Proiectul a fost realizat pentru a obtine maximul de confort si eficienta energetica. Sistemele de distributie centralizata au fost imbunatatite prin izolarea corespunzatoare a exteriorului si prin combinarea incalzirii prin pardoseala cu sistemul radiant de racire. In plus, echipamentele ergonomice si mobilierul, sistemul controlat de iluminare natural impreuna cu cel de protectie solara pentru vara, cantitatea mare de lumina naturala care patrunde pe timpul iernii asigura o calitate superioara a mediului de lucru.
Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa
Materialele compozite pe bază de in şi-a putea găsi în viitor mai multe întrebuinţări în domeniul construcţiilor, putând fi folosite, de exemplu, pentru elemente structurale ca pereţi, stâlpi şi grinzi.
Tot pe tema sustenabilităţii, am aflat de curând cum pot fi folosite măştile de unică folosinţă, devenite o sursă majoră de deşeuri la nivel planetar în ultimii doi ani, la fabricarea unui beton mai puternic şi mai durabil: Cum pot fi transformate măştile folosite într-o resursă valoroasă în domeniul construcţiilor
Idei pentru spațiile de depozitare
Dacă ai un hol destul de încăpător, așa cum este acesta de aici, atunci poți aranja aici un spațiu mare pentru depozitare. Construiește pe comandă un dressing mare în care să poți să îți depozitezi toate hainele.
Echipa Mati Design Construct te poate ajuta cu idei de renovări, dar și cu sfaturi pentru a alege cei mai buni designeri și arhitecți din domeniu!
Baia, un spațiu intim și decorat spectaculos
Cu accente industriale și vintage, baia este un spațiu micuț, intim, dar care are toate lucrurile de care ai nevoie. Toaleta este separată de restul încăperii cu ușa, lucru mai puțin întâlnit la apartamentele și garsonierele din țara noastră.
Cu toate acestea, această idee este transpusă foarte bine în această baie micuță.
Plaja de culori conține nuanțe de bej, alb, alb-murdar, dar și negru.