O bucătărie de vară cu stil: Amenajare în stil rustic
Pavajul Penter din portofoliul Semmelrock Stein+Design reprezintă alegerea optimă când vine vorba despre construcția unei bucătării în aer liber datorită caracteristicilor sale. Rezistența culorii și durabilitatea acestui material îți vor permite să dai grădinii tale un caracter unic cu aer rustic, fie că te gândești la grădinile românești, franțuzești, nordice sau orientale, posibilitățile sunt infinite.
Și dacă te-am convins că este momentul potrivit pentru construcția bucătăriei în aer liber, specialiștii noștri te vor ajuta să îți faci un plan.
Găseşti aici mai multe idei care te vor ajuta să combini elementele astfel încât vei obține o bucătărie exterioară pe măsura așteptărilor tale.
Stilul rustic tradițional românesc
Este stilul reprezentativ poporului nostru, iar reinterpretarea acestuia este, cu siguranță, o modalitate importantă de a transmite tradiția următoarelor generații.
Fiind unul dintre cele mai comune stiluri în amenajările interioare și exterioare, acesta este, în mod clar unul confortabil și reușeste să redea un aer familiar spațiului astfel amenajat. Principiile sale pot fi cu ușurință surprinse prin elementele decorative alese și impun organizarea și folosirea pieselor de decor tipice precum elemente de lemn, simboluri tracice imprimate etc.
Pardoseală rustică
Ca element de accent, recomandarea noastră este să optezi pentru o pardoseală în culoarea brun roșcat nuanțat autentică pe care o poți construi folosind Penter Luneburg.
Rombul a fost foarte bine reprezentat în arta modernă a lui Brancusi, mai ales în Coloana Infinitului, simbolizând uniunea dintre cer și pământ, acesta găsindu-se cu precadere atât în reprezentările populare-tradițonale cât și în sclupturi, vase.
Inserțiile de inspirație tradițional românească realizate cu pavajul La Linia susțin intenția rustică și ilustrează motivul rombului des întâlnit în cultura noastră, creând astfel o atmosferă autentic tradițională.
Construiește ziduri de delimitare
Pentru zona de pregătit masa și zona de coș de foc specialiștii noștri au optat pentru construcția unui zid din cărămizi Penter cu alternanța plin-gol ce are ca scop filtrarea luminii și circularea aerului. Acest tip de construcție poate fi utilizat atât la interior cât și la exterior.
Motivul se repetă și în zona de bar pe o întindere mai mică.
Alege mobilierul potrivit
Mobilierul cel mai des întâlnit în amenajările rustice tradiționale este cel din lemn masiv, nefinisat, sculptat sau pictat cu motive decorative tradiționale: sfoara, soarele, crucea, bradul, ori motivele florale și zoomorfe stilizate.
Blaturile din lemn într-o formă cât mai robustă și nefinisată pot fi alegerea perfectă pentru această amenajare. Poți opta pentru scaune cu 3 picioare care pot fi înlocuite cu bănci pentru o mai bună stabilitate.
Elemente decorative sau obiecte utile?
Folosește inteligent orice spațiu de depozitare. Recomandarea noastră este instalarea unor polițe sculptate sau pictate pe care poți așeza borcane cu făină, orez, tăieței, diverse semințe.
Soba din clasicele bucătării tradiționale poate fi înlocuită cu un cuptor din căramidă.
Aglomerările de obiecte specifice bucătăriilor tradiționale românești pot fi înlocuite de obiecte utile precum vase din ceramică de Corund, Horezu sau Cucuteni, ghivece din lut cu mușcate sau garofițe, scule vechi folosite de bunici, ștergare tradiționale agățate pe pereți sau un cos din nuiele plin cu fructe.
Descoperă şi alte idei creative pe Semmelrock.ro.