Pana la urma care este pretul corect al unui studiu geotehnic?
Despre partea financiara a necesitatii unui studiu geotehnic sunt multe de spus, mai ales din cauza posibilitatii modificarii substantiale a acestuia pe parcursul derularii contractului. Din acest motiv, este foarte important ca ambele parti ale contractului, atat contractorul studiului geotehnic cat si realizatorul acestuia, sa fie constienti de posibilitatea aparitiei modificarii pretului studiului geo. In principiu, aceste lucruri trebuie discutate inainte de inceperea lucrarilor, pentru a evita aparitia unor discutii in contradictoriu, sau la aparitia altor probleme contractuale.
Analiza financiara a pretului unui studiu geotehnic
Atunci cand se stabileste pretul studiului geotehnic, este indicat sa realizati si o scurta analiza financiara a pretului studiului geo. Nu trebuie sa va ganditi la analiza financiara ca fiind acea analiza complexa, care sa va ofere rezultate de rentabilitate, o valoare actualizata neta sau o rata a investitiei. Nu este cazul sa realizati astfel de analize. Cand discutam despre analiza financiara a pretului, ne referim la urmarirea unui standard de cost pentru studiul geotehnic, la identificarea punctelor tari si slabe ale necesitatii acestui proiect. De asemenea, un aspect important al analizei financiare este si efortul financiar pe care sunteti dispusi sa il depuneti pentru realizarea acestui contract. La fel ca orice alt contract, tot in cadrul analizei financiare trebuie sa va protejati prin incercarea obtinerii unei scadente de plata mai lungi, a unei garantii de buna executie mai consistente, a unei perioade de realizare mai mici. Toate acestea influenteaza capacitatea dumneavoastra financiara si va afecteaza cash flow-ul. Realizarea de studii geotehnice nu este deloc o lucrare ieftina, motiv pentru care implicarea unor sume in acest proiect pot sa creeze un usor blocaj in derularea banilor in interiorul companiei dumneavoastra.
Analiza financiara a pretului unui studiu geotehnic din punct de vedere al ofertantului
Ca si ofertant in cadrul licitatiei, trebuie sa analizati de asemenea cu atentie pretul studiului geotehnic ofertat. Pretul pentru studii geotehnice reprezinta munca pe care o depuneti, precum si un profit rezonabil. Din punct de vedere concurential, nu sunt acceptate in cadrul licitatiei publice ofertarea unor preturi mai mici decat 80% din pretul studiului geotehnic estimat de catre contractant. In aceasta situatie, trebuie sa analizati cu atentie fiecare capitol si fiecare cerinta din cadrul fisei de date. Pentru a va realiza un pret corect, trebuie sa aveti in vedere costurile pe care le implica studiul geotehnic. Trebuie sa cunoasteti cu exactitate forta de munca necesara pentru realizarea studiului geotehnic, utilajele necesare, eventualii subcontractori, precum si stabilirea unor costuri diverse si neprevazute posibile de a aparea pe durata realizarii studiului geotehnic. Este de asemenea extrem de important pentru ofertant sa nu omita deliberat costuri, pentru a mentine pretul mai jos, costuri care pot sa aiba repercursiuni neplacute asupra bunei desfasurari a contractului. Tineti cont de faptul ca un client multumit este intr-o mare masura un client care ori va reveni ori va va recomanda altora. Din acest motiv, incercati sa oferiti servicii de calitate si sa respectati clientul si munca pe care dumneavoastra o depuneti.
Pretul unui studiu geotehnic este o etapa importanta in realizarea studiului pentru ca fara un pret corect, studiul geotehnic poate sa fie realizat incorect sau superficial. Atat clientul cat si ofertantul vor trebui sa aiba o relatie profesionista, tocmai pentru a realiza un serviciu de calitate superioara.
In speranta ca acest articol va este de ajutor, apreciem daca il distribuiti in retelele de socializare si va multumim pentru timpul acordat. Va asteptam pe viitor cu articole utile si interesante din domeniul forajelor.
Obiectul este ascuns