Parcul gigantic japonez transformat într-o pădure de lumină psihedelică
O echipa japoneza de arta colectiva a tranformat, in Japonia, un parc de 5 milioane de metri patrati intr-o luminoasa padure denumita si “Padurea in care traiesc zeii”. Instalarea artei masive are 14 lucrari distincte si foloseste lumini, proiectii, senzori si sunet pentru a reactiona pe masura ce vizitatorii se plimba prin parc.
Parcul Mifuneyama Rakuen este situat in prefectura japoneza Saga din Kyushu. Expozitia se intinde pe peisajul stancilor, pesterilor, vegetatiei ample care duce la muntele Mifune. Parcul gazduieste diferite statui budiste, precum si 5.000 de copaci de cires si 50.000 de azalee, toate acestea jucand roluri cheie in instalatia de arta.
Echipa japoneza TeamLab considera ca arta digitala poate conecta oamenii cu natura: “Noi existam ca o parte a unei continuitati vesnice a vietii si a mortii, un proces care a continuat o perioada coplesitoare de timp. Este greu pentru noi, totusi, sa simtim acest lucru in viata noastra de zi cu zi. Cand exploram padurea, ajungem sa intelegem ca formele rocilor uriase, ales pesterilor si ale padurii formate de-a lungul veacurilor reprezinta formele ciclului continuu ai vietii in sine. Prin aplicarea artei digitale in acest mediu unic, expozitia sarbatoreste continuitatea vietii”.
Expozitia care face parte dintr-o campanie de ingrijire a pielii, Shiseido, foloseste proiectoare, senzori de miscare si o coloana sonora ambientala pentru a crea o atmosfera linistitoare, de lumina in miscare constanta. Vizitatorii se pot plimba prin parc, trecand prin 14 lucrari de arta in care peisajul natural se aprinde.
Exista o cadere de apa simulata care curge intr-o cascada si un bolovan urias acoperit cu muschi care descrie digital intregul ciclu de viata al florilor colorate. Pe jos, vizitatorii pot vedea un exemplu de caligrafie artistic japoneza proiectata pe o piatra mare, inconjurata de fum. Una dintre cele mai populare opriri este casa de ceai WASO, care prezinta flori frumoase inflorite intr-o ceasca de cea, reprezentand sloganul “Toate lucrurile frumoase vin din natura”.