Prahran Hotel sau cum mai pot fi refolosite niste tevi din beton
Desi numele poate face trimitere catre o anumita functiune, cladirea Prahran Hotel este un pub care de curand a fost renovat de catre echipa Techne Architects din Melbourne. Acestia au propus o serie de materiale naturale, lemn refolosit, plante interioare si multa lumina naturala iar rezultatul s-a dovedit a fi un loc placut in care sa iti petreci timpul liber si sa te intalnesti cu prietenii.
Zona din spate a localului este cea care a fost transformata pentru a beneficia de mai mult spatiu. Arhitectii au dorit ca noua zona creata sa fie una mult mai deschisa, care sa permita o legatura vizuala intre pietoni si clientii din bar, sa fie interactiva si sa impresioneze prin design. Acest lucru s-a obtinut prin refolosirea unor tevi din beton al caror diametru este atat de mare incat permite unor oameni sa stea confortabil la interior. Arhitectii au dat un nou sens acestor elemente constuctive care de cele mai multe ori sunt ascunse in pamant, transformandu-le in elemente decorative la nivelul fatadei cladirii. Cele 17 tevi de mari dimensiuni sunt inchise cu sticla iar la interior au fost amenajate ca niste separeuri. Prin noile vitraje trecatorii pot sa surprinda secvente din atmosfera din pub si in acelasi timp, clientii care stau in separeuri beneficiaza de vederi ample catre oras. Elementele au fost puse in valoare cu ajutorul mobilierului tapitat cu piele iar pentru a oferi confortul celor care stau de vorba intr-un astfel de tunel, arhitectii au prevazut covoare de cauciuc si saltele fonoabsorbante.
Arhitectul Justin Northrop declara urmatoarele: „Inauntru clientii pot sa se catere peste aceste tevi, pot sa stea in ele sau pe ele, la diferite inaltimi. Acestea au reusit sa devina elementul definitoriu al pub-ului”. Inaltandu-se cu trei niveluri deasupra strazii separeurile din tevile refolosite ofera o multitudine de locuri de stat si de socializat.
O curte interioara in care a fost amenajata o terasa are ca element central un perete din beton a carui suprafata este ondulata si perforata din loc in loc cu goluri circulare, care fie au fost lasate libere fie au fost ocupate de jardiniere cu vegetatie. Barul central a fost realizat din mai multe tevi refolosite si este pus in valoare de lumina data de serie de lampi din beton tunat. Lumina naturala ce patrunde prin curtea interioara si prin ferestrele circulare impreuna cu peticele de vegetatie alunga atmosfera sumbra si imbacsita dintr-un pub obisnuit.
Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa
Aceste reguli includ condiții, cum ar fi prezența etichetelor pe elemente, etichete pe armătura găzduită de elemente, adnotări pentru armături multiple sau detalii de îndoire. Prin analizarea acestor elemente în cadrul vederilor, instrumentul identifică conexiunile și dependențele necesare pentru replicarea precisă a desenelor.
Prin exploatarea acestei informații, Clone Drawings (Clonare desene) reface cu ușurință vederile și elementele de adnotare pe un element nou din aceeași categorie, indiferent de forma sa variabilă sau de armătura găzduită. Această capacitate de relație “many-to-many” permite clonarea eficientă a desenelor între grinzi cu mai multe deschideri sau coloane cu mai multe niveluri, extinzând polivalența și utilitatea sa în diferite scenarii de proiectare.
Pentru a pune această funcționalitate puternică la lucru, o vei găsi comod amplasată în cadrul ribbonului PowerPack for Revit Detailing și Design. Interfața prietenoasă pentru utilizator și funcționalitatea intuitivă fac ca aceasta să fie accesibilă profesioniștilor cu diverse niveluri de expertiză tehnică.
Proiectanții de armături sau inginerii proiectanți pot obține rezultate consistente și precise în toate proiectele lor cu ajutorul acestei funcții îmbunătățite de replicare a desenelor. Atribuirea automată a rolurilor pentru armături, legarea vederilor la elementele structurale și clonarea elementelor de adnotare contribuie la un proces de creare a desenelor optimizat și standardizat.
Poți adopta comoditatea și precizia acestei funcții automate de legătură și poți experimenta eficiență sporită în fluxul tău de lucru de creare a desenelor. Prin încorporarea acestui instrument avansat în procesul tău de proiectare, poți economisi timp, reduce erorile și obține rezultate consistente în cadrul proiectelor tale.
Vedetele ediției de anul acesta au fost dronele utilizate pentru identificarea zonelor de stres ale culturilor, topografiere, operațiuni fitosanitare sau chiar pentru semănat, tehnologiile smart de autoghidare care permit femierilor să sa aplice inputuri agricole doar în zonele vizate, roboții care fac curățenie în ferme, sistemele agrivoltaice, soluțiile inteligente pentru irigare prin picurare, precum și echipamentele și tehnologiile care accelerează transformarea digitală a industriei alimentare.
Publicul specialist INDAGRA & INDAGRA FOOD 2023 a fost reprezentat de antreprenori, fermieri, ingineri agricoli, producători și importatori din domeniul agricol, studenți la facultăți cu profil agricol și agroalimentar, reprezentanți ai instituțiilor publice, producători, distribuitori și importatori de echipamente și tehnologii pentru industria cărnii, dar și reprezentanți ai domeniului panificației, industrializării legumelor și fructelor, prelucrării peștelui și laptelui.
Punctele de atracție pentru publicul larg au fost frumoasele exemplare de animale și zona bucatelor tradiționale românești.
Pe lângă partea expozițională, conceptul INDAGRA & INDAGRA FOOD 2023 a oferit participanților și un program de activități conexe. Dintre ele amintim: US TRADE TALKS FORUM, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României și Ambasada SUA în România, Conferința „Orizonturi ale Planului Strategic 2023-2027", organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Conferința „Cooperative agricole în pragul unui nou exercițiu financiar” -organizată de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, Conferințele tematice de către Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Simpozionul Tehnico – Știintific organizat de Asociația Generală a Frigotehniștilor din România.
„Pasiunea pentru excelență, spiritul antreprenorial și dorința de a face diferența în domeniul agricol și alimentar, ne-au adus împreună și la ediția din 2023. Le suntem recunoscători tuturor celor care au fost implicați în oganizarea conceptului INDAGRA & INDAGRA FOOD și le mulțumim că prin încredere reciprocă și dedicare, an de an, la ROMEXPO, dezvoltăm o comunitate activă de inovatori. Ne propunem ca și ediția de anul viitor să fie un real motor al progresului în domeniul agriculturii, viticulturii, horticulturii, zootehniei și al industriei alimentare, prin urmare, invităm companiile interesate să ni se alăture și în 2024 cu proiecte care pot schimba viitorul agriculturii și sectorului alimentar”, transmite Oana Netbai, PR ROMEXPO.
Pentru detalii suplimentare despre ediția din 2024, nu ezitați să ne contactați pe romexpo@romexpo.ro.