Service și mentenanță de calitate pentru o viață lungă a ușilor automate
Ușile automate sunt soluții de acces care îmbunătățesc aspectul unei clădiri atât din punct de vedere al designului, cât și al experienței celor care îi trec pragul. De cele mai multe ori ele devin o adevărată carte de vizită pentru o clădire.
Cum ai grijă de investiția pe care ai făcut-o într-o ușă automată?
Investiția într-o ușă automată care să aibă o durată mare de viață, nu este de neglijat, pornind de la câteva mii de euro și ajungând la zeci de mii de euro, în funcție de dimensiuni de nivelul de personalizare, finisaje etc. Dincolo de investiția în ușa propriu-zisă, costurile pot să crească din cauza modului în care aceasta este exploatată (necorespunzător) sau întreținută.
Ușile automate ar trebui verificate de specialiști la fiecare 6 luni, în medie. Aceste verificări de rutină permit un diagnostic corect: dacă ușa are nevoie de o intervenție corectivă imediată, sau dacă e necesară mentenanța de rutină.
Cu cât ușa automată este folosită mai intens, cu atât aceasta are nevoie de o supraveghere mai atentă. Iar specialiștii în service pot realiza inclusiv acest tip de evaluare a riscului, care presupune o evaluare a ritmului verificărilor necesare, astfel încât ușa să funcționeze în parametri optimi.
Chiar dacă aceste verificări de rutină pot părea scumpe, este mult mai scump să lași problema să ajungă să necesite o intervenție mai extinsă.
Cum se face mentenanța pentru o ușă automată?
Cum spune un vechi proverb: „paza bună trece primejdia rea” – mentenanța preventivă vă poate scăpa de multe bătăi de cap legate de funcționarea defectuoasă e unei uși automate.
Dacă doriți să evitați cheltuieli și facturi cu reparații, este esențial să aveți grijă de aceasta. Pe lângă verificările periodice care trebuie făcute de specialiști, mai sunt câteva aspecte care pot prelungi durata de viață a ușii automate:
Alegeți ușa potrivită: Totul începe de la achiziție și instalare. Atunci când alegi o ușă automată trebuie să fii sigur că este cea potrivită. Trebuie luat în considerare traficul de persoane pe care va trebuie să îl acomodeze ușa.
Clădirile cu trafic ridicat vor avea nevoie de o ușă care să corespundă acestei exigențe. Cu cât ușa trece prin mai multe cicluri de închidere-deschidere, cu atât sistemul este mai solicitat. Deci este necesar ca producătorul să specifice că ușa este potrivită pentru un astfel de trafic intens.
Verificări periodice: Asociația Americană pentru Uși Automate recomandă verificarea zilnică. Ce presupune aceasta? Să vă asigurați că ușa funcționează normal. Iată cum se face această verificare de rutină:
– Activați ușa automată (cu ajutorul senzorului sau manual) să vă asigurați că se deschide corespunzător. O dată deschisă complet, verificați că rămâne în poziția deschis pentru cel puțin 5 secunde înainte de a se închide. Asigurați-vă că se închide corespunzător (cu o mișcare ușoară, continuă, lină).
– Verificați podeaua în zona ușii (să nu există murdărie, resturi etc). Această verificare ar trebui făcută de mai multe ori pe zi, mai ales în clădirile cu trafic intens. Asigurați-vă că semnalizarea de siguranță pentru traficul pedestru este intactă.
– Verificați ușa pentru orice elemente lipsă sau defecte evidente.
– Și asta e tot! E un proces simplu care va lua doar 2 minute, dar care vă poate scuti de numeroase neplăceri.
Verificări în funcție de vreme: Verificarea unei uși automate este cu atât mai importantă în sezonul rece sau după evenimente meteo importante (ploi, ninsori puternice, furtuni). În timpul iernii, de exemplu, e important să verificați și să curățați dacă există acumulări de sare sau de gheață pe componentele ușii (senzori, rama ușii). Astfel de elemente pot afecta funcționare ușii și pot avea efecte asupra mecanismelor acesteia. Aceste verificări se fac în mod repetat după o ninsoare puternică sau după o furtună.
Marcajele de siguranță: Asigurați-vă că ușile automate sunt semnalizate ca atare pentru că o ușă automată care nu este semnalizată corespunzător poate avea efecte negative asupra activității care se desfășoară în clădirea respectivă, și a afacerii în definitiv. E nevoie să semnalizați sensul de acces pedestru (săgeți sau stop). Trebuie marcată și zona de deschidere a ușii pentru ca alte persoane să nu staționeze în acea arie.
Cât costă service-ul unei uși automate?
Costul de service pentru o ușă automată depinde de mai mulți factori.
Depinde dacă este nevoie de o reparație extensivă, sau dacă intervenția este minoră. Cu toate acestea, dacă ușa este verificată periodic, aceasta va duce la economii pe termen lung. Un specialist poate identifica orice problemă minoră înainte ca aceasta să necesite o reparație extinsă și costisitoare. Studiile arată că, având un contract de service și mentenanță cu o firmă specializată, vă poate ajuta să economisiți 25% din bugetul alocat cu întreținerea echipamentelor în cauză.
Verificările de rutină sunt mult mai puțin costisitoare decât reparațiile extinse. În plus, în baza unui contract de service și mentenanță, veți primi oferte avantajoase pentru diverse intervenții, veți avea prioritate astfel încât problema să fie rezolvată rapid, fără să vă afecteze businessul.
Sistemele de acces din clădirea pe care o deții sau o administrezi reprezintă sistemul ei circulator. Dacă dorești să îl menții funcțional cât mai mult timp, cu costuri rezonabile, cere-ne o ofertă pentru un contract de service și mentenanță.
Lasă totul în grija specialiștilor de la KADRA astfel încât tu să te concentrezi pe lucrurile cu adevărat importante pentru afacerea ta.