Țevile corugate și importanța execuției
Importanța lucrului bine făcut Cât de important este ca un lucru să fie bine făcut? Atât de important încât poate salva și schimba vieți! Este cineva care nu-și dorește lucruri de calitate? Din nefericire, balanța înclină mai mult spre oamenii care nu fac lucruri de calitate...
Trebuie să fie o onoare să creezi sau să construiești lucruri de calitate. Cum putem fi un exemplu bun pentru cei din jurul nostru? După ce anume dorim să fim recunoscuți? Copiii noștri văd un exemplu bun în noi?
Un lucru bine făcut este observat de toată lumea, nu-i așa? E la fel precum lucrurile frumoase. Ideea de frumos ajunge să fie general valabilă pentru toată lumea. Tot așa și un lucru bine făcut va fi validat de către toată lumea.
În continuare, vă propunem o mică incursiune în analizarea a 3 citate cu privire la importanța lucrului bine făcut. Citatele sunt importante (sau reprezintă o importanță deosebită), fiindcă vin din partea a 3 președinți de stat: doi români și unul american.
Departe de noi gândul de aface politică sau de a susține o coloratură anume. Ideea de bază este importanța lucrului bine făcut, în special când vine vorba de dezvoltarea infrastructurii și de folosirea materialelor de construcții.
„România lucrului bine făcut”
Cu toții ne dorim o Românie dezvoltată din toate punctele de vedere, corect? Ei bine, schimbarea începe din casele noastre. Dar știm și asta, nu-i așa?
În ultima perioadă, în România, lucrurile au început să se „miște”. Sunt o grămadă de proiecte fie la nivel național, fie la nivel județean, fie la nivel local, fie la nivel de comună și sat, toate cu scopul de modernizare.
Ați auzit (sau citit) despre proiectul PNRR? Este Planul Național de Redresare și Reziliență. Dar despre Programul Național de Investiții Anghel Saligny? Apropo, știați că Anghel Saligny a fost un mare academician, inginer constructor, recunoscut la nivel mondial pentru proiectarea și construcția podurilor cu structură metalică.
Dacă tot am adus în discuție construcția podurilor, știați că puteți folosi tuburi corugate pentru construirea podețelor și a căilor de acces? Aveți nenumărate avantaje de care beneficiați dacă utilizați tuburile corugate, precum rezistența (mecanică și chimică), flexibilitatea și greutatea ușoară.
România a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii odată cu intrarea în Uniunea Europeană. Lăsăm la o parte discuțiile despre avantajele și dezavantajele României ca stat membru în Uniunea Europeană... Nu ne dorim să facem politică, dar ne dorim lucruri bine făcute pentru țara noastră.
Datorită partenerilor noștri bine poziționați pe teritoriul României, vă putem onora cu transportul materialelor direct la domiciliul dumneavoastră. Așadar, fie că aveți nevoie de tubulatură sau de accesorii de calitate, noi, cei de la TUBIMAX, vă ajutăm cu drag!
Așa cum am scris și la început, schimbarea începe cu noi, iar apoi se extinde și la alții. Ne bucurăm de faptul că românii sunt foarte grijulii când vine vorba de gospodăria proprie. Fie că locuiesc la casă, fie că locuiesc la bloc, românul are întotdeauna idei de renovare sau planuri să schimbe câte ceva. Dezvoltarea infrastructurii începe mai întâi de la casele noastre!
În ultimii 3 ani, mai ales în perioada când lumea stătea în casă, în România s-a construit foarte mult. Nu doar în marile orașe s-a modernizat infrastructura, ci și în localitățile, comunele și satele României.
Trebuie să facem o mică precizare: în secolul XXI este normal ca orice drum să fie asfaltat, corect? Să mai spunem (sau să scriem) că fiecare comună și sat trebuie să aibă un sistem de canalizare bine pus la punct?
În expresia „România lucrului bine făcut” este inclusă și partea de caracter a omului. Dacă un om nu are caracter bun, atunci cum altfel ne putem aștepta ca lucrurile făcute să fie bune?
Citatul „România lucrului bine făcut” îi aparține domnului președinte Klaus Werner Iohannis, pe care l-a folosit pe post de slogan. Apropo, ați vizitat Sibiul? Este un oraș superb! De acolo suntem și noi, cei de la TUBIMAX.
Cum trăiește omul într-o Românie a lucrului bine făcut? Bine!
„Să trăiți bine!”
Cum putem să trăim bine? Doar dacă facem lucruri de calitate și ne îngrijim inclusiv de sănătatea noastră. Dacă nu facem lucruri de calitate, atunci orice construim poate fi compromis, astfel că viețile noastre și ale celor din jurul nostru pot fi puse în pericol.
De exemplu, dacă ați construit un sistem de canalizare, iar una din țevile folosite este compromisă, atunci se declanșează un pericol. Mediul înconjurător trebuie protejat! Cu cât mediul este mai poluat, cu atât mai mult și sănătatea omului este afectată.
Bineînțeles, nu este suficient să avem grijă doar de noi. Este foarte important ca și cei din jurul nostru să aibă grijă de ei și de ceea fac. Lumea nu a fost creată pentru un singur om... Cu cât există mai mulți oameni de caracter, care își doresc să facă bine, să aibă parte de bine și să-l dea și altora, cu atât mai mult (probabil și mai rapid), oamenii vor trăi mai bine.
Un stil de viață sănătos duce practic și la o longevitate a vieții. Sloganul „Să trăiți bine!” poate fi un îndemn bun pentru români.
Se știe că după revoluția din 89’, lumea a căutat să trăiască mult mai bine. Unii au reușit să plece în străinătate la muncă, iar alții au reușit să se descurce chiar la ei acasă. Nicăieri nu-i mai bine ca acasă, dar dacă situația o cere, atunci nu trebuie judecat omul care alege să plece în altă țară.
Orice companie care se respectă are nevoie de un mecanism funcțional ca lucrurile să fie bune. Prin ce se diferențiază o companie care poate fi la înălțime mult timp? Ce caracteristică importantă deține? Nu e secret... Este vorba de rezistență. Oamenii care leagă relații foarte bune pe plan profesional, construiesc un mecanism eficient care rezistă în timp.
Știați că tuburile corugate au o rezistență de minimum 50 de ani, conform producătorilor? Cum să reziste un tub dintr-un material de plastic atât de mult? Trebuie să știți faptul că tuburile corugate au o rezistență mecanică (rezistă la șocuri și presiune), dar și o rezistență chimică (rezistă la „atacul” microorganismelor și a substanțelor chimice din sol).
Cu cât folosiți mai multe materiale rezistente, cu atât mai mult infrastructura dumneavoastră va dura mai mult. Până la urmă, cum măsurăm succesul când vine vorba de construcții? Nu pe bază de rezistență?
Pe vremea răposatului, lucrările de construcție au fost făcute să reziste. Nu trebuie să amintim că era o harababură în mai toate domeniile și se mințea din pix, dar vedem cu ochii noștri că infrastructura din anii 70’ - 80’ rezistă și astăzi, după aproximativ 50 de ani. România are nevoie de construcții făcute să reziste!
Ideea de consumerism are la bază fragilitatea produselor, astfel că omul este obligat doar să cumpere pe bandă rulantă lucruri care nu sunt de calitate. Capitalismul are și el lucruri dăunătoare, dar măcar este cel mai bun sistem dintre cele mari.
Este foarte important începutul unui lucru, dar mai important este sfârșitul lui. Ați mai auzit fraza aceasta? Începutul bun este promițător, ne dă elan și un mare avânt să ne continuăm treaba, să facem lucruri bune, dar este o obligație morală (și etică) să ne ducem treaba cu brio până la capăt.
De exemplu, degeaba ne apucăm să facem un sistem pentru transportul fluidelor din tuburi corugate dacă nu punem mufele de legătura ca totul să fie închis (etanș). Degeaba avem măsurătorile bune și materiale de calitate dacă nu știm să facem o treabă eficientă până la final.
A trăi bine ține foarte de mult de calitatea muncii. Nu mergem pe ideea că trebuie să muncim mult și fără odihnă, dar susținem ideea de a munci calitativ folosind materiale de calitate pentru a avea proiecte durabile.
Domnului președinte Traian Băsescu îi aparține sloganul „Să trăiți bine!”. Îndemnul dumnealui e bun. Merită luat în calcul pentru un stil de viață sănătos și echilibrat.
În continuare, vă prezentăm un alt citat, cu o însemnătate mai mare decât primele două...
„Bine făcut este mai bine decât bine spus”
Ce ziceți de acest citat? Nu e logic? Este foarte bine gândit. Multă lume doar spune că vrea să facă, să dreagă, să se ducă, să dea etc., dar rămâne la stadiul de vorbă. Cine are nevoie de vorbării goale? O fundație goală duce la ruină!
Apropo de fundație, aveți un sistem de drenaj? Dacă nu aveți, vă recomandăm să vă faceți unul cu tuburi corugate. Fiind ușor flexibile, vă ajută mult la instalare.
Ce spuneți de omul care tace și face? E bun și merită toate aprecierile noastre. Ei bine, în orice domeniu, omul care știe să explice și să se facă înțeles, are întâietate. Omul care mânuiește foarte bine cuvintele deschide multe uși doar din vorbe. În schimb, omul care face și are un bagaj impresionant de lucrări de calitate, fiind un om smerit și de bună-credință, nu doar că va deschide ușile, ci va construi noi drumuri...
Omul care preferă mai mult să facă decât să vorbească este un om de mare caracter!
Cine a spus citatul „Bine făcut este mai bine decât bine spus”? Nimeni altul decât unul dintre fondatorii Statelor Unite ale Americii, Benjamin Franklin. Fiecare generație are geniile ei. De exemplu, în anii 1700, printre personalitățile marcante ale vremii se numără și Napoleon Bonaparte, George Washington, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, nu doar Benjamin Franklin.
Oamenii de caracter fac lucruri de calitate! De ce? Pentru că așa sunt ei obișnuiți. Când ai un stil de viață sănătos, când te preocupă educația intelectuală și când ajungi într-o poziție înaltă în societate, deja îți formezi un obicei în a fi la înălțime. Nu trebuie să apară aroganța și mândria pentru că n-ar trebui să avem timp de așa ceva... Oamenii care fac bine n-au timp de pierdut!
Putem să mai oferim un citat cu privire la importanța lucrului bine făcut? John Wooden spunea că „Dacă nu ai timp să faci un lucru bine făcut, crezi că vei avea timp să-l faci din nou?”. Cât de aglomerată este lumea din ziua de azi? Mult spre maxim...
Ar trebui la modul cel mai serios și cel mai urgent ca toată lumea (începând cu românii), să nu mai fușărească nimic, ci să aibă răbdare să construiască numai lucruri bune și de calitate. Până la urmă, așa ne merge și numele în funcție de calitatea lucrurilor pe care le facem.
Consecința lucrului care nu este bine făcut
Orice acțiune are și o consecință, nu-i așa? Dacă nu realizăm un lucru bine făcut, automat devine un eșec sau o eroare sau ceva rău. Ce este răul? Doar absența binelui, cum spunea Einstein? Este și alegerea să nu facem binele...
Se pare că alegerea este o mare „armă”, corect? Poate prea mare și prea grea, uneori... Omul este făcut să aleagă. Din moment ce poate gândi, n-are decât să aleagă.
Ce preferați să alegeți? Proiecte de calitate, care să reziste și să fie de folos și urmașilor (nepoților) sau proiecte de o calitate precară, care vă „mănâncă” toți nervii cu tot felul de reparații din cauza materialelor de slabă calitate?
Nu găsiți oameni care aleg pentru propria gospodărie să plătească pentru produse de slabă calitate doar pentru a finaliza un proiect. Dacă nici la noi acasă nu facem o treabă bună, de calitate, atunci ne merităm soarta...
Lucrul bine făcut duce la o viață bine trăită, iar în final, reliefează caracterul nostru, conform citatului „Bine făcut este mai bine decât bine spus”.
Dacă tot nu avem timp să facem ceva, atunci de ce l-am face fușărit? În mentalitatea românului este ideea de a face orice, oricând, oricum, de toate și pentru toți. Asta e de bine. Problema apare când auzim expresia „Las’ că merge și-așa”.
În caz că aveți nevoie de materiale și accesorii pentru proiectul de tubulatură, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0757 129 561 sau să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail vanzari@tubimax.ro. Știați că livrăm oriunde în țară, în orice cantitate și la orice dimensiune?
Vă dorim să fiți conștienți de importanța lucrului bine făcut! Nu uitați că prima dată lucrul bine făcut ține de dumneavoastră și astfel, prin puterea exemplului, îi puteți influența pozitiv pe cei din jur! Spor la treabă!