Tomis Business Center a obtinut cel mai bun punctaj in cadrul Certificatului de Eficienta Energetica
Tomis Business Center, centrul de afaceri ridicat pe Bd. Mircea cel Bătrân din Constanța în anul 2011 cu BCA CELCO cu grosime de 35 cm la pereții exteriori, a obținut 99 puncte (din maximum 100) pentru performanța energetică a clădirii.
Finalizată la începutul anului 2011, Tomis Business Center este clădirea de birouri etalon a Constanței oferind standarde și facilități de clasă A. Amplasarea ultracentrală oferă avantajul accesibilității și al apropierii față de multiple institutii cheie în desfășurarea activității. Conceptul architectural impunător este al unui spațiu în care afacerile prind rădăcini și în care se desfășoară evenimente de success.
Structura construcției este din beton armat, iar fațadele clădirii dinspre Bd. Mircea cel Bătrân și Str. Petru Vulcan sunt anvelopate cu perete cortină tip Schuko și granit, iar calcanele cu table de aluminiu ondulată tip BEMO. Zidurile exterioare sunt construite cu BCA CELCO de 35 cm, vată minerală de 5 cm și tablă de aluminiu ondulată BEMO. Climatul interior este optim indiferent de temperaturile externe, iar costurile de energie sunt minimizate.
Conform Certificatului de Eficiență Energetică obținut, clădirea Tomis Business Center cu regimul de înălțime S+P+6E, are un consum anual specific de energie de 167,13 kWh/m2an și un indice de emisie CO2 de 46,35 kgCO2/m2an. Luând în calcul toate criteriile de evaluare ale performanței energetice, centrul de afaceri a obținut nota energetică 99 dintr-un maximum de 100 de puncte, clasificându-se drept o clădire cu un înalt grad de eficiență energetică, clasa B. Clasificarea energetică a clădirii este făcută în funcție de consumul total de energie al clădirii, estimat prin analiză termică și energetică a construcției și instalațiilor aferente.
Obținerea certificatului de performanță energetică de o clasă cât mai apropiată de A, fără costuri exagerate pornește de la tipul de zidărie ales. O zidărie din BCA de 37,5 cm grosime, cu rosturi subțiri asigură o uniformizare a temperaturilor interne de-a lungul anului și permite schimbul de aer fără risc de condens. Termoizolația de orice fel nu mai este necesară, fapt ce permite economia de timp și bani.
Începând cu 19 iulie 2013 toți proprietarii de locuințe vor trebui să aibă certificatul de performanță energetică a clădirii pentru închirierea sau vânzarea unui apartament, iar pentru construcțiile noi obținerea acestui certificat este obligatorie, conform Legii 159/2013 care completează Legea 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor.
“Am dezvoltat o serie de produse noi care vin în sprijinul arhitecților, constructorilor și beneficiarilor în obținerea unui calificativ cât mai bun în cadrul certificatului de performanță energetică a clădirii. Astfel, noile produse lansate, SUPERBLOCK, STRUCTOTERM și MEGATERM, promit siguranță, eficiență și confort pentru construcții sustenabile și eficiente energetic”, a declarat dl. Niculae Dușu, Președinte CA CELCO.