Top 5 oraşe cu cele mai multe oportunităţi de angajare
Bucuresti
Capitala ofera, in continuare, cele mai multe locuri de munca din tara. Orasul cu aproximativ 2 milioane de locuitori are conditii excelente pentru studii, intemeierea si intretinerea unei familii si punerea bazelor unei cariere. Mii si mii de studenti din intreaga tara urmeaza cursurile facultatilor din Bucuresti, unele de prestigiu. Dintre acestia, putini sunt cei care se intorc in locurile natale, majoritatea alegand sa ramana in Capitală. Prezenta marilor investitori si a antreprenorilor de succes atrage angajati atat pentru posturile de debut cat si pentru inalte functii de conducere. Daca vrei sa te sabilesti in Bucuresti, intra pe 24Real.ro pentru a cumpara sau inchiria locuinte, spatii de birouri, comerciale sau industriale sau terenuri in orice zona doresti.
Cluj-Napoca
Cluj-Napoca rivalizeaza cu Bucurestiul, din multe puncte de vedere. Transportul rutier, feroviar si aerian este, cel putin, la acelasi nivel. Marele avantaj al Capitalei, fata de Cluj-Napoca, este, in prezent, metroul, insa proiectul deja incepe sa prinda contur si in Ardeal. Centrul universitar clujean a facut ca piata imobiliara sa devanseze Bucurestiul in privinta pretului chiriilor. Pentru cei care nu se obisnuiesc, sub nicio forma, cu agitatia din Bucuresti, Clujul este o alegere ideala, datorita conditiilor sociale mai… asezate. La capitolul infrastructura si investitii pentru confortul propriilor cetateni, orasul de sub Feleac atrage tot mai multi investitori si, implicit, angajati.
Timisoara
Resedinta celui mai mare judet din tara, Timisoara atrage, anual, mii de tineri din Banat si din alte regiuni pentru studii, locuri de munca sau ambele. Conexiunile rutiere, feroviare, aeriene si fluviale cu restul tarii si, in special, cu vestul Europei au facut ca in Timisoara sa investeasca antreprenori locali, dar si nume mari din industria mondiala, in special in domeniul auto.
Brasov
Foarte bogat din punct de vedere al potentialului geografic, Brasovul nu depinde numai de turism. Nu are autostrazi, metrou sau aeroport, dar are, in ultimii ani, o calitate a vietii de invidiat. Orasul este la zi cu aplicatiile smart city, iar parcurile industriale ofera numeroase locuri de munca in zona. Rata somajului este sub media nationala, in timp ce afacerile au atat actionari romani cat si patronat strain. Ramane sub semnul intrebarii infrastructura rutiera de acces in oras, insa odata rezolvata, aceasta poate plasa Brasovul in varful oricarui top de business din Romania. Turismul atrage dupa sine o piata imobiliara bogata, pentru ca orice proprietate in Brasov poate fi atat locuinta, cat si idee de afaceri.
Iasi
Capitala Moldovei nu este inca o certitudine, ci, mai degraba, un pariu. Spre deosebire de Bucuresti si vestul tarii, zona nu s-a bucurat de prea multe investitii in infrastructura. Iasiul, insa, este lider detasat si sta bine la capitolul transport, servicii si conditii de viata. Centrul universitar bine dezvoltat asigura o selectie riguroasa pentru piata muncii. In ultimii ani, nume mari din IT au surprins cand au ales orasul celor sapte coline drept cartier general al subsidiarelor din Romania. Datorita distantei mai scurte, atrage mult mai multa forta de munca din Republica Moldova si fostele tari sovietice decat Bucurestiul. Din punct de vedere arhitectural, centrul rivalizeaza cu mari orase europene. Piata imobiliara este in dezvoltare, iar domeniile de investit sunt diverse.
Capitalele regiunilor istorice din centrul, estul si vestul tarii rivalizeaza cu Bucurestiul la ofertele de angajare. Functie de domeniul in care doresti sa investesti sau sa pornesti o cariera si de conditiile sociale pe care le ofera fiecare zona, vei sti unde sa te opresti.