Trucuri ce lasă impresia că livingul este mai mare
Camera de zi este adesea prima camera pe care vizitatorii o vad atunci cand intra in casa, iar spatiul stabileste modul in care oaspetii se pot simti in locuinta. De asemenea, camera de zi este un loc pentru distractie si relaxare impreuna cu familia, iar designul incaperii trebuie sa reflecte acest lucru.
In timp ce marirea fizica a spatiului ar implica o remodelare costisitoare, exista multe modalitati prin care poti face sa para mai mare camera, care sunt usor de executat si nu implica investitii majore din punct de vedere financiar. Iata cateva dintre ele:
Alege podeaua potrivita. Podeaua ocupa o suprafata semnificativa din spatiu si este unul dintre elementele de impact din camera. Pentru a extinde vizual spatiul foloseste un material de pardoseala cum ar fi lemnul sau un covor mare care sa acopere complet podeaua. Evita sa intrerupi podeaua cu covoare mici pentru a nu da impresia unui spatiu mic. Opteaza in camera de zi pentru canapele si dulapuri cu picioare, astfel incat podeaua sa se estompeze perfect sub mobilier, in loc sa se opreasca brusc sub lemn sau sub tesatura.
Locul in care peretii intalnesc podeaua defineste dimensiunea unei incaperi fizic si vizual. Nu poti schimba constructia zidurilor de unul singur, fara echipaj de constructie, dar daca folosesti un decor de carmera care accentueaza inaltimea peretilor, atunci vei face camera sa para mai mare. Pentru a realiza aceasta lungime, foloseste mobilier cu rafturi inalte care pot ajunge pana la tavan.
Amenajeaza corect spatiul. Amenajarea neintrerupta a unui spatiu este un semn al unui spatiu mai mare. Pentru ca livingul este o camera intens circulata, aranjeaza mobilierul intr-un mod care permite tuturor sa se deplaseze cu usurinta de la o zona la alta. Asigura-te ca in urma amenajarii mobilierului si accesoriilor, ai suficient spatiu la dispozitie pentru a efectua sarcini in camera, de exemplu, poti inchide si deschide fereastra sau poti ajunge cu usurinta la intrerupatoarele de lumina.
Adauga un punct de atractie. Subliniaza un punct sau pune accent pe un obiect, acest lucru poate distrage atentia oamenilor de la dimensiunea camerei. Poti transforma punct de atractie orice, cu un perete, o canapea, un accesoriu, o piesa de mobilier indrazneata care creeaza contrast cu ceilalti pereti. Cauta obiecte de decor intr-un stil diferit fata de restul stilului de amenajare. De exemplu, daca ai ales un stil de amenajare clasic sau traditional, incearca sa optezi pentru accesorii moderne.
Nu uita de oglinzi. Stim deja ca oglinda este accesoriul care mareste din punct de vedere vizual spatiu. Oglinzile imping peretii si reflecta lumina, ceea ce face ca spatiul sa para mai mare. Utilizeaza-le in fata celui mai atractiv decor cum ar fi flori sau draperii bogate ori ferestre, pentru a reflecta frumusetea spatiului. O oglinda mare si inramata corespunzator, in functie de intreg desing-ul camerei, sprijinita pe podea sau mai multe oglinzi mai mici pe perete, sunt accesoriul ideal pentru camere mici.