Uși semiermetice și etanșe ermetic de la KADRA pentru secția de COVID de la Institutul Marius Nasta
Pandemia de COVID19 a fost o adevărată provocare pentru sistemul medical românesc care și în condiții obișnuite avea probleme mari de infrastructură. În această perioadă s-au acutizat suferințele spitalelor din România: lipsa echipamentelor pentru personalul medical, problemele de infrastructură – spitale vechi, nerenovate- lipsa unor fluxuri intraspitalicești gândite corect astfel încât să se evite riscul de contagiune.
Toate aceste probleme au demonstrat încă o dată că sistemul sanitar românesc are nevoie de investiții în infrastructură mai mult ca oricând. Cu voință și gândire pe termen lung, aceste aspecte pot fi îmbunătățite substanțial în beneficiul pacienților dar și al corpului medical.
Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta este astăzi unul dintre spitalele din linia întâi care îngrijește bolnavi în stare gravă diagnosticați cu COVID19.
În plină stare de urgență, Institutul Marius Nasta a fost nevoit să pregătească o secție specială care să trateze bolnavii de COVID19, secție care să fie bine izolată de restul spitalului, pentru a preveni riscul de contagiune pentru ceilalți bolnavi dar și pentru corpul medical.
La această nevoie, echipele KADRA au răspuns rapid, cu o soluție specială, pe măsură.
Soluțiile potrivite: uși semiermetice și uși etanșe ermetic
Au fost instalate 2 uși semiermetice și o ușă etanșă ermetic pentru a delimita zona special destinată cazurilor diagnosticate cu virusul SARS COV2.
De ce au propus specialiștii KADRA aceste soluții?
Ușa semiermetică înseamnă în primul rând igienă sporită – prin utilizarea carcasei rotunjite şi a capacelor cu şuruburi ascunse pentru se evită depunerea de praf şi particule iar întreținerea este mult mai ușoară. În plus, o serie de dispozitive speciale descarcă energia electrostatică acumulată pe canaturile în mişcare, evitând astfel atragerea impurităţilor. Fiind automatizată, ușa nu necesită atingere din partea medicilor sau pacienților, reducând astfel riscul de transmitere a infecțiilor nosocomiale.
În plus, aripa ușii de spital semiermetice permite o etanșare parțială (pe două laturi), cu oprire pe ramurile verticale ale cadrului și contact pe linia de sus și pe podea.
Automatizarea este silențioasă – grație operatorilor anti-vibrație, ușile semiermetice Tormed SER sunt ideale pentru zone unde liniștea este o cerință esențială Are și deschidere de siguranță – asigurată de o baterie conținută în automatizare.
În ceea ce privește ușa etanșă ermetic, aceasta are specifică sigilarea pe toate cele 4 laturi. Structura specială a uşii face ca, la mişcarea de închidere, canatul să coboare şi să gliseze, asigurând astfel etanşare perfectă.
Ușile ermetice oferă siguranţă maximă, prin senzorii de detectare a prezenţei instalaţi în interiorul carcasei automatizării, asigurând protecţia nu numai a golului de trecere, ci şi a mişcărilor de deschidere laterală a canaturilor, pentru a evita coliziuni accidentale cu obstacole neprevăzute.
Din nou, preocuparea principală atunci când a fost propusă această soluție a fost păstrarea igienei perfecte : operatorul și ușa au forme rotunjite pentru diminuarea depunerii prafului şi pentru curăţarea facilă. Automatizările au partea superioară înclinată. Energia electrostatică este descărcată pentru a împiedica depunerea prafului. Sistemul automat de închidere/deschidere, pe bază de senzori, înlătură necesitatea contactului personalului cu uşa.
Blatul din HPL permite dezinfectare frecventă cu diverse substanțe chimice, materialul fiind deosebit de rezistent.
Ușile curate montate de echipele KADRA în acest proiect începlinesc întru totul nevoile spitalului de : igienă, siguranță, sigilarea spațiilor cu risc de contagiune și, pe cale de consecință, diminuarea riscului de contaminare intraspitalicească, în condițiile în care, așa cum știm, infecția cu COVID19 prezintă cu grad foarte mare de contagiune, de aici și protocoalele foarte stricte de tratare a bolnavilor în medii atent controlate.
Pe lângă ușile speciale montate la Institutul Marius Nasta, a fost furnizat și sistemul de control acces care a permis delimitarea unor fluxuri clare în spital, separând secția COVID de restul secțiilor din clădire pentru a proteja siguranța pacienților și a personalului medical. Controlul automat al accesului înseamnă că în zona respectivă pot pătrunde doar persoanele autorizate, pe bază de cartelă.
Consultanță specializată și reacție rapidă în implementarea proiectului
Proiectul a fost conturat și implementat foarte repede, așa cum o cerea și situația urgentă în care se afla Institutul Marius Nasta. Specialiștii KADRA au știut să recomande soluția potrivită pentru nevoile spitalului, respectiv ușile semiermetice și ermetice, pentru a delimita în siguranță zona dedicată tratării pacienților cu COVID 19.
”Totul s-a derulat în mai puțin de o lună, de la primirea cererii până la implementarea propriu-zisă a proiectului și realizarea montajului celor trei uși și a sistemului de control acces. Ne-am străduit să răspundem cât mai prompt pentru că am înteles nevoia urgentă a spitalului de a-și securiza fluxurile interne în acest context special generat de pandemie. Montajul a fost realizat de echipele KADRA în condiții de siguranță și igienă, respectând toate normele de protecție cerute de beneficiar”, ne spune colegul nostru Răzvan, coordonatorul proiectului.
La KADRA lucrăm permanent pentru a adapta cele mai bune soluții nevoilor clienților noștri având o preocupare specială pentru sectorul medical acolo unde soluțiile automate de acces pot avea un impact simțitor asupra calității actului medical, asupra stării de sănătate a pacienților și a nivelului de siguranță în care își desfășoară activitatea medicii și tot personalul auxiliar.