Velux va prezinta: case personalizate in cartiere rezidentiale
Strategia de reinnoire a cadrului urban, impusa de nevoia crescanda de spatii locuibile, este centrata pe valorificarea maxima a spatiilor existente. In procesul de redefinire a cadrului urban, un aspect esential este reprezentat de noutatea arhitecturala, care sa imbine gradul de functionalitate necesar cu satisfacerea nivelului de confort si eleganta dorit.
O solutie din ce in ce mai viabila pe piata romaneasca, in problema lipsei de spatii locuibile, este construirea de cartiere rezidentiale la marginea orasului, cu locuinte retrase si confortabile, oferte specifice pentru categoriile sociale cu venituri medii si ridicate. Spre deosebire de locuintele de la bloc, casele familiale, individuale sau alipite, au o valoare estetica deosebita, putandu-se opta pentru unele adaptari personalizate ale proiectului. Prin amenajarea de spatii verzi, gradini, locuri de joaca pentru copii sau parcuri care sa invite la relaxare si socializare, se poate imprima un plus de atractivitate acestor cartiere rezidentiale nou create.
Nasterea in intravilan a acestui tip de cartiere creeaza, implicit, si premizele pentru facilitarea accesului la scoli, spitale, cladiri publice si la mijloacele de transport in comun. Casele din cartierele rezidentiale reprezinta o optiune foarte apreciata de catre cupurile de tineri care isi doresc sa detina un spatiu personal, departe de larma orasului, si care sa poata fi adaptat la evolutia vietii familiale. Pentru a satisface nevoia de impartire eficienta a spatiului interior, extinderea pe verticala si transformarea mansardei intr-un nivel functional al casei, este metoda cea mai inspirata. Spatiul de la mansarda poate oferi, cu investitii minime, un grad superior de siguranta si confort. Camere de recreere, birouri, camere pentru copii sau dormitoare, sunt o parte din optiunile care cu siguranta ii vor multumi pe cei care detin mansarde si le vor functionale.
Ideea de a reconsidera potentialul podurilor folosite pentru depozitare si de a le transforma intr-o mansarda luminoasa si aerisita, este apreciata in toate tarile din vestul Europei si a inceput sa castige teren si la noi. Solutia pentru realizarea acestui spatiu intim, generator de liniste si relaxare o reprezinta fereastra de mansarda, deschidere in planul acoperisului care nu afecteaza volumetria cladirilor, avand un aspect discret si un design elegant si modern. Privelistea ampla, efectul de spatialitate si relaxare vizuala, sunt caracteristici care pledeaza in favoarea locuintelor de sub acoperisurile in panta. In cazul cladirilor noi, concepute sa includa mansarda locuita, arhitectii gandesc inca de la inceput acest etaj ca fiind viu, cu deschideri contrastante sau aflate in ton cu restul cladirii, cu o volumetrie adecvata, cu o personalitate adecvata stilului de viata si nevoilor proprietarului. O casa familiala cu mansarda ofera posibilitatea unei amenajari interioare nonconformiste, cu nu design modern sau clasic, permitand o utilizare variata sau chiar renuntarea la unii pereti despartitori. Proiectul imbina in mod fericit relatia om-spatiu cu aspectul ambiental, iar atmosfera astfel creata la mansarda dobandeste personalitate si eleganta.
Incaperile clasice ori nonconformiste de la mansarda, pot deveni expresia unui echilibru armonios, amplificat de functionalitatea si confortul atat de necesare si apreciate. In procesul de transformare a mansardei in spatiu locuibil si cel de optimizare a confortului, elementul primordial il reprezinta invitatia pe care o facem luminii naturale si aerului curat, spatiul astfel creat incantand prin vitalitate si relaxare. Spiritul deschis, tonic al incaperii este conferit de ferestrele de mansarda, o solutie pe cat de atractiva din punct de vedere economic, pe atat de viabila ca functionalitate.
Case personalizate in cartiere rezidentiale
In procesul de redefinire a spatiului urban, noutatea arhitecturala menita a conferi acel grad de functionalitate necesar si sa satisfaca nivelul de confort si eleganta dorit, continua sa constituie un aspect esential. La sfarsitul zilei e fantastic sa te intorci intr-o casa unde sa nu ai decat cerul deasupra capului; privelistea de un albastru nesfarsit confera un sentiment de vitalitate si liniste nemarginita. Aici sus, sub acoperis, unde nimic nu umbreste soarele, te poti bucura la maxim de lumina naturala si aer curat, doua dintre considerentele esentiale care, intr-un mod primordial, definesc ideea de confort.
Strategia de reinnoire a cadrului urban, impusa de nevoia crescanda de spatii locuibile, este centrata pe valorificarea maxima a spatiilor existente. O formula optima care reuseste sa imbine aspectul economic, spatial si ambiental conferind solutii, este construirea de case alipite. Conceptul de "row houses" s-a impus in occident in urma cu cateva decenii, cartierele rezidentiale astfel create fiind apreciate pentru aspectul modern si folosirea mult mai eficienta a suprafetelor de teren disponibile.
La marginea orasului, parte integranta din el, cartierele rezidentiale sunt totusi ferite de aglomeratia si zgomotul centrelor urbane, oferind un spatiu mai generos de desfasurare, spatii verzi, gradini parcuri de distractie pentru cei mici. Relationarea intimitatii locuirii cu aspectul economic face din casele aliniate o solutie viabila.
Modalitatea cea mai eficienta de a valorifica intreaga suprafata construita a casei este utilizarea mansardei ca spatiu locuibil principal. Acesta poate oferi, cu investitii minime, un grad superior de siguranta si confort. Camere de recreere, dormitoare, bai ori bucatarii, camere pentru copii sau birouri, sunt optiuni care cu certitudine ii vor multumi pe cei ce detin mansarde si le vor functionale. Conceptul de a locui sau a lucra in spatiul de sub acoperisul in panta nu este nou, solutia optima pentru a amenaja apartamente luminoase si ventilate in acest loc fiind ferestrele de mansarda. Proiectul imbina in mod fericit relatia om-spatiu cu aspectul ambiental iar atmosfera nou creeata in mansarda dobandeste personalitate si unicitate. O casa familiala cu mansarda poate fi amenajata diferit in interior prin utilizarea variata sau chiar renuntarea la unii pereti despartitori.
Spre deosebire de locuintele de la bloc, casele familiale, individuale, care reprezinta prototipul acestui tip de ansamblu rezidential, au valoare estetica superioara, putandu-se opta pentru unele adaptari "pesonalizate" ale proiectului initial. Nasterea unor astfel de noi cartiere in intravilan creeaza, implicit, si premizele pentru facilitarea accesului la scoli, spitale, cladiri publice si la mijloacele de transport in comun. Suflul nou al unor asemenea proiecte compune reguli care construiesc o atmosfera speciala si atractiva. Interioarele clasice ori nonconformiste cum sunt cele de la mansarda, pot deveni expresia unui echilibru armonios, rezonat cu functionalitatea si confortul atat de necesare si apreciate.
Livezeni - cel mai nou cartier rezidential din Targu Mures
O formula optima care reuseste sa imbine aspectul economic, spatial si ambiental conferind solutii, este construirea de cartiere rezidentiale la marginea oraselor. Conceptul s-a impus in occident in urma cu cateva decenii, cartierele rezidentiale astfel create fiind apreciate pentru aspectul modern si folosirea mult mai eficienta a suprafetelor de teren disponibile. Solutie actuala si viitoare in criza de locuinte disponibile, cartierele rezidentiale imbina intr-un mod fericit maximum de functionalitate cu o stuctura determinata functional de cerinta de flexibilitate, echilibru si simetrie.
Modalitatea cea mai eficienta de a valorifica intreaga suprafata construita a casei este utilizarea mansardei ca spatiu locuibil principal. In cazul cladirilor noi, concepute sa includa mansarda locuita, arhitectii gandesc inca de la inceput acest etaj ca fiind dinamic, cu deschideri contrastante sau aflate in ton cu restul cladirii, cu o volumetrie adecvata si o personalitate adaptata stilului de viata si nevoilor proprietarului.
Materializare a acestui concept, cartierul rezidential Livezeni reprezinta un exemplu reusit de valorificare maxima a spatiilor disponibile prin punerea in prectica a ideii de mansarda locuibila.
In cadrul acestui proiect s-a propus, la sugestia proprietarilor, amenajarea unui spatiu de studiu la mansarda, a unui spatiu spiritual. Folosirea ferestrelor si accesoriilor adecvate, a facut posibila crearea unei atmosfere calme si discrete - ferestrele de mansarda VELUX asigurand izolarea fonica - si a realizat, prin combinatiile de ferestre si modul de dispunere, lumina naturala optima pentru activitatile de acest tip.
Conceptul de a locui sau a lucra in spatiul de sub acoperisul in panta nu este nou, solutia optima pentru a amenaja apartamente luminoase si ventilate in acest loc fiind ferestrele de mansarda. Proiectul imbina in mod fericit relatia om-spatiu cu aspectul ambiental iar atmosfera nou creeata in mansarda dobandeste personalitate si unicitate. O casa familiala cu mansarda poate fi amenajata diferit in interior prin utilizarea variata sau chiar renuntarea la unii pereti despartitori iar suprafata mansardelor este utilizabila 100% avand in cele mai multe cazuri aceeasi suprafata utila ca si parterul.
Spre deosebire de locuintele de la bloc, casele familiale, individuale, care reprezinta prototipul acestui tip de ansamblu rezidential, au valoare estetica superioara, putandu-se opta pentru unele adaptari "pesonalizate" ale proiectului initial. Un plus de farmec casei se poate aduce prin amenajarea in aceste cartiere rezidentiale nou create, de spatii verzi, gradini dispunerea de locuri de joaca pentru copii sau locuri de relaxare si socializare. Nasterea unor astfel de noi cartiere in intravilan creeaza, implicit, si premizele pentru facilitarea accesului la scoli, spitale, cladiri publice si la mijloacele de transport in comun.