Buna ziua,
Focarul din poza este Totem Horizon 901. Acesta este realizat pe o structura de rigips peste care este aplicat un finisaj de chirpici.
In momentul in care se construieste semienul, este obligatoriu sa se lase o distanta de 10 cm de jur-imprejurul focarului. In acesti 10 cm intra izolatia de vata minerala bazaltica caserata de mare densitate ce are grosimea de 5 cm. Restul de 5 cm raman pentru circulatia aerului de ventilatie. Este foarte important ca la imbinarea dintre placile de vata minerala sa se aplice o banda de aluminiu (scoci aluminiu) peste folia deja existenta.
In poza nu se vede nicio grila de ventilatie, dar acestea exista. In una din partile laterale sunt montate si grilele de admisie si cele de ventilatie. Grila de admisie se monteaza in partea de jos iar cele/cea de evacuare se monteza in partea de sus. Aerul pentru combustie se poate aduce de afara direct in focar, acesta fiind prevazut cu un element dedicat acestul lucru. De la caz la caz este nevoie sau nu si de construirea unei camere de decompresie in hota. Depinde foarte mult unde este montat cosul de fum.
Pe site-ul firmei noastre, www.gaftos.ro , gasiti in sectiunea "Cataloage" catalogul celor de la Totem, unde la sfarsitul acestuia exista si o schema de montaj al unui focar cu 3 fete.
Atentie, schema este doar cu titlu orientativ, fiecare semineu avand caracteristici diferite.
Pentru alte detalii va stam la dispozitie.
Cu stima,
Gaftos Seminee.
scris de
Lucian la data 24 Oct 2012, 13:36 soluţie
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Permiteti-mi sa revin cu si mai multe intrebari dupa ce studiez cataloagele dumneavoastra!
Mi se pare extrem de interesant un semineu dar realizarea lui trebuie sa tina seama de foarte multi factori pentru a fi si util nu numai de "impresie artistica"
Intr-adevar. Sfatul meu este sa lucrati cu cineva avizat si care poate fi tras la raspundere. Dat fiind faptul ca este un element de risc maxim, nu trebuie sa va bazati pe orice "Dorel" care "a mai facut un semineu".
scris de
ioana.b la data 05 Jun 2015, 09:35 soluţie
Intr-adevar, am vazut multe montaje facute de "Dorei". Pentru cum se construieste un semineu puteti vedea detalii si pe http://www.semineesobe.ro/