scris de
Ioana V. la data 05 Oct 2012, 12:55 soluţie
Cu vita canadiana nu e greu deloc.
Are nevoie de udare medie (deci nu trebuie sa stai in fiecare zi cu stropitoarea pe ea), de lumina si de un ghiveci cu pamant bun, in care sa se poata dezvolta. Eu ti-as recomanda sa folosesti un ghiveci cu circumferina mai mare sau o jardiniera, ca sa aiba loc radacinile sa se dezvolte.
Cand planta creste, neaparat are nevoie de sprijin, cel putin la inceput, pana reusesti s-o directionezi catre un suport de care ea se poate agata in mod natural, cu carceii. Pentru ca e o planta cu crestere navalnica, din cand in cand trebuie tunsa, ca sa nu te invadeze.
Eu am pe balcon vita canadiana. Am luat acum 2 ani din parc cativa butasi si i-am ingropat in ghivece. Au crescut foarte repede, iar plantele sunt, de la an la an mai viguroase si mai mari. Acum arata asa cum vezi in pozele atasate.
scris de
corcodel la data 05 Apr 2013, 09:44 soluţie
Cel mai bine este sa ai un ghiveci gen jardiniera, adica patratos sau dreptunghiular, mai adanc pe care sa il pui langa un perete. De regula se prinde singura de perete. E bine ca in fiecare an sa schimbi macar stratul de pamant de la suprafata, cam 4-5 cm pt inceput. Toamna ea intra in repaus vegetativ, frunzele cad si raman crengutele ca niste vine, goale dar primavara se vor umple de frunze iar. Existe si variante rosietice care sunt chiar spectaculoase. Daca ai o jardiniera afara din balcon, pe pervaz, daca e suficient de adanca ea rezista si iarna.
scris de
RADU POPA la data 06 Aug 2015, 15:42 soluţie
A debutat si la mine pe balcon vita canadiana. in ghiveci mare, patratos.ii merge foarte bine.
Cum trece iarna? Trebuie izolat cumva ghiveciul? Imbracat in poliester sau alta solutie? La Brasov iernile sunt mai...dure.