Buna , eu am construit casa in sistem Styro Stone este de ajuns sa vizitezi ABCconstructiipasive.ro si vei vedea ca daca construiesti in acest sistem vei mai ramine si cu ceva bani pot sa te intreb in ce localitate vrei sa-ti faci casa? .Am sa-ti spun daca te hotarasti sa construiesti in acest sistem ca avantajul fata de Amvig este acela ca atunci cind se toarna betonul in cofraje nu ai nevoie ca la amvig de cofraj care sa sustina cofrajele pt care vei avea nevoie de cherestea la stirostone se toarna un etaj odata fara a avea nevoie de cofraj de sustinere ,deasemenea nr de muncitori care lucreaza este mic la mine au lucrat pt ridicarea casei compusa din p+2 un inginer si 3 muncitori asa ca am scutit multi bani pe manopera . Daca doresti te pot ajuta cu echipa care a lucrat la mine de asemenea cu arhitectul cere sa-ti faca prioectul in acest sistem.
Cel mai usor in viata este sa ,,arunci cu noroi,, fara a spune ceva; asa si povestea cu un alt procedeu de ICF.
Pe acest forum se mai uita si ingineri, maistrii constructori, oameni care au invatat si cunosc ca orce DIAFRAGMA din beton TREBUIE sprijinita lateral; in acest sens va informez ca exista NORMATIV pentru cofraje-NE 012-2/2010.
Este foarte interesanta afirmatia dumneavoastra ca la peretii structurali turnati betonul fara a sprijini .
Puteti sa ne aratati un calcul de rezistenta a acestor cofraje-ICF, din care sa reiasa ca suporta incarcarile si impingerile laterale ale betonului ?.
Marin
Imi pare rau ca nu crdeti ca nu am avut nevoie de sprijin lateral pt. turnarea betonului in cofraje v-am spus ca puteti sa va documentati pe ABCconstrictiipasive.ro ,nu am vrut sa denigrez firma amvig eu am dat un sfat unui om care a cerut o parere.
Un perete structural( diafragma beton-pe intelesul tuturora), care are o inaltime de circa 3 m, pentru a fi turnat betonul, este necesar un procedeu de cofrare; in cazul de care discutam de cateva zile, este vorba de cofraje termoizolante,,pierdute,,( raman acolo dupa turnarea betonului si constituie si termoizolatia peretilor, printre alte beneficii) din polistiren expandat( acesta poate lua forma matritei; cel extrudat este tras , laminat) ignifugat, prescurtat ICF; aceste cofraje constituie si spatiul de turnare a betonului. Betonul are densitatea de 2,4/mc, adica 2400 kg/mc., deci avem in fata o greutate considerabila si o inaltime de turnare, factori care determina incarcari si solicitari mari . Pentru a preveni ,,exploziile,, cauzate de incarcarile si impingerile laterare ala betonului, toate procedeele de cofrare trebuie sprijinite lateral( lemn, metal, ICF,). In toata lumea exista Normative care prevad cele descrise.
In cazul ca dumneavoastra sustineti in continuare ca ICF de care spuneti ,,permit,, turnarea betonului la un zid cu 3 inaltime, fara a fi spijinite cofrajele lateral, rog sa apelati la conducerea Facultatii de Constructii Bucuresti, la INCERC Bucuresti, pentru a le prezenta si experimenta acest procedeu revolutionar de ICF de care spuneti. Apoi se poate ca procedeul ICF, dumneavoastra sa-l inregistrati pentru INVENTIEA la OSIM.
Succes.
Marin
Buna ziua. Multumesc pentru raspunsuri. Citindu-va sfaturile imi dau seama ca alegerea nu este deloc usoara si trebuie sa ma documentez mult mai mult despre ce inseamna sa construiesti o casa. Impreuna cu un prieten (si el doreste sa-si faca o casa), o sa ne documentam pentru fiecare sistem in parte sa vedem avantajele si dezavantajele (eventual, am sa merg la discutie la cate o firma cu sistem constructiv diferit- lemn,metal,caramida si beton in cofraje termoizolante. O sa va comunic rezultatul. Multumesc
Buna ziua!
Daca doriti sa realizati o constructie de calitate (in Romania), care sa va reduca la maxim costurile (pe termen lung) va recomand sa analizati solutia executiei unei case pasive cu structura din zidarie portanta (blocuri ceramice cu goluri verticale -Porotherm, si nu numai, este de calitate-) rigidizata cu samburi si centuri din beton armat, termoizolata la exterior cu polistiren sau vata minerala... Este solutia cea mai la indemana in Romania, din punct de vedere al calitatii executiei, al durabilitatii si al costurilor legate de utilitati. Dar, nu uitati, costurile pe termen scurt (legate de executie) pot fi reduse prin alegerea unor materiale si solutii mai ieftine insa, de cele mai multe ori, aceasta alegere duce la costuri marite (daca nu cumva uriase) pe termen lung, legate de intretinerea cladirii si plata furnizorilor de utilitati.
Oricum, daca doriti sa va edificati pe deplin in privinta alegerii pe care trebuie s-o faceti, consultati un arhitect si un inginer structurist, experimentati, si veti primi un raspuns calificat si complet. Aici, pe forum, puteti primi, cel mult, un sfat incomplet, subiectiv uneori, iar alteori chiar veti auzi/citi o bazaconie (precum aceea cu polistirenul care sustine betonul proaspat turnat, pe inaltimea unui nivel al locuintei).
Sa auzim numai de bine!
Imi pare bine ca ai ajuns la aceasta concluzie ,sa fii atent ca fiecare firma o sa sustina ca ceea ce ei construiesc este cea mai buna solutie si eu am fost si m-am documentat inainte sa incep sa construiesc .
Va doresc mult succes.
Puteti exemplifica ceva detalii privind o casa pasiva, unde umplutura este din caramida sau bca?
Ma refer la ce performante trebuie adusa casa si ce instalatii sunt necesare.
O seara buna.
Marin
Buna ziua. Eu sunt inginer constructor pe santier si am construit (in afara de cele din metal),case din lemn, caramida si chiar 2 case din beton turnat in cofraje din polistiren (una dine ele in Germania unde spuneati si dumneavoastra ca ati fost si vazut acest tip de case). Parerea mea este sa va documentati bine pentru a vedea ce vi se potriveste si sa nu plecati urechea la parerile subiective ale diferitilor sfatuitori.Exista avantaje si dezavantaje in toate sistemele de constructie, toate pot fi de calitate sau execrabile in functie de proiectare si executie dar in functie de resursele disponibile,de timpul avut la dispozitie,de zona in care locuiti,de exigentele pe care le cereti noii locuinte, puteti lua o decizie.In linii mari va pot spune urmatoarele: preturile sunt cam aceleasi la toate tipurile daca sunt proiectate si executate corect si sunt aduse la acelasi nivel energetic.;rezistenta si durabilitatea in timp este clar in favoarea caselor clasice (din stalpi, ginzi si zidarie) sau a celor din pereti de beton portanti turnati in cofraje termoizolante. Casele de lemn se preteaza in cazul in care materialul este local si il obtineti foarte ieftin si nu locuiti in ea tot timpul. As ramane la cele clasice din stalpi,grinzi si zidarie si cele din beton in cofraje de polistiren. Eu am construit peste 50 de case din caramida si intr-adevar in Romania 80% din case se construiesc asa. O experienta frumoasa au fost cele 2 case construite in strainatate pe cofrajele din polistiren, cumparate daca nu ma insel chiar din Romania. Eu ca si constructor , recunosc ca am iesit in avantaj : am muncit pe jumate si am terminat-o de 2 ori mai repede fata de o casa clasica. Rezistenta diafragmei continue de beton si izolatia nu cred ca poate fi comparata cu altceva. Nu stiu insa in Romania la ce preturi ajung aceste case si de unde luati cofrajele. in Germania mi-a spus proprietarul ca tot cam cat una clasica duce si se bucura ca a terminat-o repede si ca nu plateste mult pentru incalzire si racire. In Europa sunt obsedati de costurile incalzirii ca vezi doamne pe viitor energia o sa fie foarte scumpa.Oricum e o chestiune de timp pana si la noi in tara or sa se construiasca in masa case cu aceste cofraje din polistiren, ca stiu ei strainii ce stiu de le folosesc din ce in ce mai des iar noi romanasii suntem buni copiatori. Eu as ramane la aceste 2 variante (clasica sau beton in cofraje din polistiren).
Ca raspuns d-nei MIOARA : toate ICF-urile au un sistem de sustinere realizat din stalpi metalici care sustin peretele in momentul turnarii betonului si formeaza totodata schela dupa care se toarna betonul.
Ma bucur ca un specialist si-a exprimat parerea referitor la sistemele de constructii.
Eu am apucat cutremurul din 1977 si de multe ori imi aduc aminte prin ce am trecut.
Multa lume de la noi nu intelege la ce risc se expune, realizand case unde utilizeaza otel numai
cu diametrul de 6 mm.; umplutura dintre stalpi are latimea de 20 cm.; fundatia este la adancimea de
50-60 cm. s.a.m.d.; aspecte cu mari repercursiuni asupra vietii oamenilor in cazul unui viitor seism.
Se merge pe conceptia ca seismul nu va veni peste mine, va fi in alta parte !.
Marin
Nea Marine ,
Sunt de acord cu dumneta sa lasam banii in tara , dar pe produse bune , daca tot ceea ce afirmati dcs in situl dvs este adevarat , de ce nu puneti o filmare live , cum au cei de la www.abcconstructiipasive.ro ? nu dealtceva , dar ca sa vada oameni realitatea , la ei pe site am vazut toate autorizatiile de care pomeneati dvs , deci in concluzie sistemul lor este agrementat in Germania , care sa ne fie cu iertare este mult peste Romania .Basca au fabrici in toata lumea , deci aici scorul la fabrici este 20-1 pentru ei. Si daca tot este atat de bun dece ati vandut fabrica?
O afacere se vinde si se cumpara; face parte din viata.
Ce nu sti este ca din anul 1991 nu am avut concediu; restul nu le discutam ca nu este locul.
Intrati pe situl nostru si o sa vedeti documentele care sunt necesare in Romania.
La fabrica acum se angajeaza schimbul 2 si in luna aprilie va aparea al lll lea schimb; practic se dubleaza nr. de
salariati( poate spune ceva !.).
Oamenii care se uita ,,peste gard,, nu vor avansa mental si economic.
Este bine ca fiecare sa faca ceva bun pentru tarisoara aceasta.
Cati tarani raman cu recoltele de fructe si legume in ograda si in rafturi gasim din Polonia, Ungaria, Grecia, Turcia, etc.; unde ajungem
cu acest mod de viata si gandire sa sustinem economiile altor state !.
La ora actuala sunt peste 2000 de constructii in Ro si strainatate unde s-au utilizat ICF Amvic : bloc P+9 etaje in CTA-str. Ileana Cosanzeana 10, 5 biserici,
primarii, blocuri, 6( sase ) constructii passive, din care una de 2400 mp., etc.
Laudati Occidentul ca o ducem bine !.
Crutescu Marin
Nea Marine , nu mai umbla cu cioara vopsita ca nu este frumos , cui spui matale ca o afacere de succes se vinde si se cumpara?se vand afacerile care sunt in stare de letargie , care nu au fost manageriate bine si care au nevoire de infusie de capital eventual pt reanimare , sau sunt cumparate de concurenta pt a fi distruse.
Angajati inca 2 schimburi ca sa produceti ce? polistiren clasic? ca doar ati fost cumparati de o firma care asta produce.
Dvs va laudati cu 2000 de cladiri , astia de la Styro Stone(www.abccontructiipasive.ro) cu 100.000 de cladiri in toata lumea .Referitor la constructia din Constanta , am fost si am vazut-o , este o constructie clasica in care ati inlocuit caramizile clasice cu cofraje dvs , deci este in esenta un hibrid , intre clasic si ICFs.
Dupa metalitatea dvs ar trebuie sa nergem tot cu vechia dacie ca de ies banii din tara , eu prefr totusi un BMW , in locul Loganului
Stimate domn Apa Vie Romania, stim ca baietii de la Styro va sunt prieteni, dar nu va inteleg limbajul suburban si atacurile la persoana. Sincer, forumul era civilizat pana la dvs, chiar si la discutii contradictorii. Ca urmare, imi permit sa trec si eu la atac (mentionand ca sunt prieten cu diferiti constructori, inclusiv pe lemn).
Daca tot ii lauda lumea p-astia de la Styro, de ce nu ii cunoaste nimeni? De ce toata lumea stie de Amvic? De ce nu vedem un site propriu si un istoric propriu? Vad ca minunata firma s-a infiintat abia acum 20 de ani si produce in China!!! Basca, in Romania e un singur om?! Nu vad un birou, un tel de contact, ceva...Multam, dar prefer romaneste! Chiar daca este "cea mai garantata international" :))) De maine, poate o faceti si galaxiala! :)))
Apropos, de ce le ia apararea si ii recomanda cineva care vinde ape si alte "tratamente" minune?
In ce priveste afacerile, sa stiti ca se vand chiar si cele bune (pt suma corecta scapi de griji si stres)!
Stimate domn , ati ghicit suntem prieteni cu ei , dar nu vad unde este limbajul suburban dar mai ales nu vad atacul la persoana .
Va intrebati de ce nu ii stie nimeni pe cei de al styro ?
1,simplu nu au facut reclama agresiva ca Amvicul ,
2.Sistemul nemtesc de urmarire al lucrari nu permite firmelor romanesti sa isi bata joc de client , nu permite oricarei asa zisa echipa de meseriasi sa isi bata joc de client .
3.mentalitatea nemteasca de producator este total diferita de cea romaneasca , in ce sens ? neamtul nu isi permite si nu vrea sa vanda oricui si oricum cofrajele pe care le produce , ca idee cumparator de cofraje Styro este obligat prin contract sa accepte supervizarea lucrari de catre un inginer specializat in Germania pe acest sistem de constructie . Interesul neamtului este ca, cladirea realizata cu cofrajele lor sa respecte toate normativele lor , iar beneficiarul cladiri sa fie multumit , ei sunt axati pe calitate nu cantitate .In Romania , constructorul este de vina pt ceea ce nu iese bine , producatorul materialelor din care se realizeaza cladirea respectiva , arunca totul in " carca" constructorului . IN realitate bietul constructor de multe ori este obligat datorita materialelor de constructie sa faca tot felul de "artificii constructive " ca sa poate sa scoata ceva cat de cat de calitate , nimeni nu ia in calcul ca , construcorul uneori face minuni cu niste materiale prost gandite , prost produse ( aici ma refer la calitatea materiilor prime din care producatorul a realizat materialul de constructie )
Referitor la faptul ca astia de la styro nu au site propriu , stati foarte slabut la folosirea "goagale" , cu putina atentie gaseati site-ul lor care este pe prima pozitie la cautarea cuvantului styro , va dau o mana de ajutor http://www.styrostone.com/ , ia vedeti acum cate filiale au in lume si cam ce au construit .
IN romania sunt mai multi oameni , dar in fata apare doar unul , sau era nevoie de o armata de oameni ? ca sa faca ce? eventual le trebuiau o cladire de birouri de 10 nivele ? lucrurile bune si de calitate se vand usor si nu ai nevoie de o armata de oameni specializati in tehnici de persuasiune ca sa convingi clientul .
Cu putina atentie pe pagina lor vedeati si telefoanele lor .
De ce ii recomanda cineva care vinde ape si alte "tratamente" minune? ? simplu raspuns vindem produse la fel de bune calitativ ca si ale lor , Stiati ca este singura substanta din univers fara de care nu ar exista viata?
Cand vinzi o afacere de succes ca sa te retragi pe o insula departe de stres este ok , dar cand vinzi o afacere si devi din patron angajat , cred ca trebuie sa mai reflectati
Stimate domn, adresari de genul "nea" sau "umblatul cu cioara vopsita" nu fac parte din limbajul unei discutii civilizate, chiar daca aveti BMW si noi Dacii.
1. Eu nu am vazut reclame agresive la Amvic. In schimb vad agresivitate la cei care recomanda acest sistem al dvs.
2. Nici o companie nu permite bataia de joc. Alegerea deficitara a constructorului tine de client. Dvs. va repara instalatia electrica vecinul politist?
3. Obligativitatea de a avea un anumit reprezentant ma irita. E un cost in plus, nesustenabil. Accept o recomandare, o lista de constructori autorizati, dar nu o impunere. Apropos, acelasi sistem il aplica si cei la Amvic (parteneri autorizati).
In ce priveste "nevinovatia" constructorului, va inselati. El este cel care pune in uz materialele si poarta raspunderea: pentru nerespectarea recomandarilor producatorului, angajarea unor oameni nespecializati etc. Chiar si pentru proasta calitate a materialelor, pentru ca el in general (si mai putin arhitectul) ar trebui sa faca recomandari pentru clientul neavizat si realizeaza achizitia materialelor! "Artificiile constructive" apar cand vrea sa mai "ciupeasca" si el ceva sau nu-si face treaba cum trebuie! Daca un medic opereaza in baie nu e raspunzator pentru infectie?
Privitor la "goagal", ati fi surprins de cate cunosc (inclusiv motivul pentru care tot afisati link-urile)! Eu ma refeream la prietenii dvs., cei de la ABC. Asa pot spune si eu ca-s dealer BMW si va arat siteul lor din Germania! Uitandu-ma la contactele de pe siteul original, vad ca sunt cu totul alte persoane si ierarhii firesti (nu una singura si un nr de tel), deci trag concluzia ca sunteti doar revanzatori (adica acei "saracii constructori", ceea ce justifica oarecum vehementa dvs.). Astfel, afirmatia dvs. cu privire la "vanzarea automata prin calitate" pica! Sunt convins ca Styro au nu doar o cladire de 10 etaje!
P.S.: Daca vindeti apa buna nu inseamna ca sunteti expert si in constructii, asa ca riscati sa spuneti gogomanii ca dna Mioara privitor la turnarea fara sprijin!
P.P.S.: Mai cititi o data interviurile si o sa vedeti ca retragerea urmeaza! Nu vi se pare firesc si logic sa se pastreze managementul pana la integrarea completa?
Buna ziua,
In cazul in care nu ati demarat deja proiectul va invitam la Vatra Dornei unde puteti vizita cateva case din lemn, cu tipuri constructive diferite, in cadrul Dorna Ecopark.
Compania noastra, Dorna EcoHouse face case din lemn de peste 10 ani, promovand mereu oferte speciale cat si constructiile personalizate, exact dupa cerintele fiecarui client in parte.
Vizitandu-ne, veti afla multe informatii despre casele din lemn si case in general si puteti verifica personal o gama larga de aspecte si detalii.
Avantajele acestui tip de constructie sunt extrem de importante pentru viata in general si le puteti simti indiscutabil vazand showroom.ul nostru.
Sunt intr-adevar multe optiuni pe piata si multi agenti economici care construiesc sau doresc sa o faca, insa pentru a lua decizia corecta este indicat sa vizitati efectiv birourile, fabricile si realizarile celor selectati inainte de a va hotari.
Gasiti mai multe informatii pe www.dornaecohouse.ro, pe pagina de Facebook DornaEcoHouse sau e-mail contact@dornaecohouse.ro
Sal.,eu va indrum sa incercati niste calcule si pt obtiunea pe lemn,construiesc case din lemn inNorvegia si stiu despre ce vb.Multa bafta in continuare.
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media
și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele
de confidențialitate și securitate actuale.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea
realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.
Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.