Imaginile acestea sunt cu valoare ilustrativa si ele au rolul doar de a oferi un suport grafic pentru problematica fundatiei izolate / neizolate. Ele aproximeaza o termograma (executata prin termografie).
Realitatea practica este ca acest calcul al variatiei de temperatura trebuie facut pentru fiecare fundatie in parte, in functie de particularitatile geo-fizice si constructive ale sitului si ale proiectului. Se iau in calcul atat adancimea de fundare si tipul de sol, cat si umiditatea acestuia si multi alti factori. E un calcul foarte complicat, pentru care chiar si specialistii in audit energetic folosesc de multe ori modele simplificate.
Recomandarile generale ale specialistilor arata ca prin izolarea fundatiei se pot diminua pierderile prin fundatie cu 20-30%, dar, iarasi, acesta este o evaluare generala. De ajutat, ajuta in mod clar, dar exact cu cat nu va putem spune in afara unor studii de specialitate pe situatia dvs. concreta.
Daca ne mai ingaduiti un rastimp, o sa ne intoarcem putin la "carte" si o sa cautam pentru dvs modelele de calcul folosite in auditul energetic, in felul acesta veti putea sa evaluati singur, pe cazul dvs. concret, care ar fi rezultatele pe care le puteti astepta.
Daca nu e foarte complicat, v-as ramane indatorat :) Daca e complicat sau nu le gasiti, mi-e destul de ok si informatia ca respectivul desen provine dintr-o termograma si nu e ceva STRICT iliustrativ..
In alta ordine de idei, pt ca sunteti asa de amabili, am si eu o gramada de chestii pe care le-am tot gasit/studiat de cand am pornit la "aventura" cu casa, pe care vi le-as trimite cu drag daca imi dati o adresa de email s-o pot folosi pe Wetransfer. Sunt sigur ca niste personae de specialitate (eu sunt un simplu inginer TCM-ist care pe deasupra nici n-am profesat deloc) o sa le inteleaga/aprecieze/share-uiasca mai mult ca mine :)
cu multumiri