scris de
bengy la data 27 Jun 2018, 10:52 soluţie
In primul rind este vorba de educatie, atit a constructorilor, proiectantilor cit si a beneficiarilor .
Ideea pardoselilor ventilate este ...milenara la romani ,nu români ! A fost reinnoita ce-i drept in ultimile decenii de cind tehnica cofrajelor pierdute bazate pe modulele din plastic reciclabil face posibila realizarea pardoselilor ventilate cu ajutorul acestora.
Tehnologia nu este stapinita nici de proiectanti care sa sustina folosirea lor pentru sanatatea constructiilor cit si pentru sanatatea ocupantilor din constructii.
Constructorii/investitorii "amatori" ca sa nu folosesc un termen mai dur nu stiu cum sa "ieftineasca " cladirile in detrimentul calitatii:
nu tu soclu inalt al constructiilor aflate in zone usor inundabile sau cu pinza freatica aproape de suprafata,
nu tu hidroizolatie a pardoselilor
etansare la RADON, ce-o mai fi si aia, bani arucati...
NU !
E CAZUL SA CONSTIENTIZAM CA PARDOSELILE VENTILATE SUNI IMPERATIVE!
scris de
viomarmi22 la data 27 Jun 2018, 11:14 soluţie
Păi constructorii noștri nu știu să deschidă un computer, să afle noutățile în domeniul construcțiilor, tocmai lipsa de informație îi fac să construiască anapoda cum îi taie capul, ca prin anii 50" ! Am discutat cu ingineri constructori despre periculosul gaz Radon, care habar n-aveau ce este și cum poate fi contracarat și atunci ce pretenții să ai de la un simplu muncitor ???