scris de
alexp la data 16 Apr 2013, 11:32 soluţie
Probabil pt ca au realizat si ei aspectele privitoare la condens. Oricum va trebui sa ventilati destul de mult, pentru ca termopanele etanseaza perfect (daca e o solutie corect aplicata si materiale de calitate) si daca aveti si plante s-ar putea sa aveti probleme. Daca adaugati polistiren+rigips la interior, de ce mai montati calorifer? Geamurile vor fi permanent deschise si este degeaba :)
O termoizolatie buna, de regula la exterior, cu polistiren expandat mai gros de 10,0 cm, eu am pus de 15,0 cm neopor, cu granule de grafit si o tamplarie la acelasi nivel am pus la balconul meu de 1,5 m x 1,0 m, trebuie insotita si de un sistem de ventilatie adecvat. Actualmente Salamander vinde la tamplaria lor feronerie cu maner care inclinat la 45 grd aseaza fereastra intr-o pozitie pentru ventilatie. Mai interesant mi se pare sistemul cu grila cu deschidere proportionala cu umiditatea interioara, montata intr-o fanta practicata in toc. Nu am aplicat asa ceva pentru ca de obhicei se face la confectia ferestrei si am pierdut trenu'.
scris de
Rott la data 17 Apr 2013, 09:40 soluţie
Multumesc frumos pentru sfaturi!