Ai nevoie sa mergi la santier cu informatiile din aceasta pagina? Foloseste butonul "Tipareste"!

Ventilatie naturala controlata


Aer curat in orice spatiu


Eficienta energetica cu ajutorul ventilatiei naturale controlate.


Ferestrele sunt parte integranta din cladiri si ofera o lumina naturala placuta. Arhitectura moderna aduce solicitari de spatii vitrate mari. In ajutorul noilor sisteme de fatade vin actuatoarele electromecanice. Acestea sunt operate prin intermediul centralelor de control programabile care asigura un flux controlat de aer proaspat cu un rating scazut de pierderi energetice. Senzorii inregistreaza parametri de temperatura, conditiile meteo astfel sistemul poate fi configurat precis in functie de nevoile individuale.


De ce este asa importanta ventilatia naturala?


In spatiile de birouri schimbul de aer trebuie sa fie igienic si mai important trebuie sa fie asigurat in permanenta. Aportul de aer proaspat asigura un climat de lucru propice. Un sistem de control automatizat, auto-functional previne aparitia mucegaiului si a umiditatii excesive. Ventilatia naturala controlata economiseste energie si reduce costurile adicente. Aceste sisteme sunt echipari standard in cladirile concept cu clarsificari DGNG, LEED, BREEAM.


Un sistem sigur de evacuare a fumului in caz de urgenta


Acest sistem salveaza vietile. Cu cat fumul gaseste mai repede o cale de evacuare cu atat mai repede persoanele din interior se pot salva. Sistemul asigura securitate pentru caile de evacuare atat in cladirile cu spatii de birouri cat si in aeropoarte sau alte spatii publice (SHEV)

exhaust systems (NSHEV).


De ce este importanta evacuarea fumului?


Focul creaza fum. Fumul alaturi de alte produse inflamabile pune in pericol vietile omenesti cat si proprietatea. Caile de evacuare devin inutilizabile. Cu cat focul este intretinut cu atat gazele de ardere devin mai fierbinti si pot aprinde la randul lor alte zone inca necuprinse de foc. Un sistem dedicat SHEV de combatere a caldurii si a fumului devine astfel esential in fiecare cladire.


Motoare electrice de actionare SHEV si ventilatie naturala


Gama de produse acopera solutii adecvate fiecarui sistem de tamplarie SHEV. Posibilitati de montare atat pe fata cat si in lateralul profilelor de tamplarie cat si sisteme ascunse integrate in profile. Design elegant, functionare optima si sigura pentru toata plaja de solutii arhitecturale moderne.


Ce tip de motor pentru ce tip de  fereastra?


Din pacate aceasta intrebare nu are un raspuns. In alegerea fiecarui tip de motor sau conbinatie de motoare avem factori care influenteaza alegerea. Trebuie sa luam in considerare urmatorii factori principali:

 

- Tipul de deschidere (batanta, oscilanta, cu balamale superioare, inferioare)

- Directia de deschidere (interioara / exterioara)

- Latimea de deschidere

- Zona de aplicare (luminator, fatada)

- Greutatea cercevelei, dimensiunile acesteia

- Sarcini aditionale

- Latimea de suprapunere a cercevelei pe rama

- Spatiul necesar pentru montajul suportilor pe rama sau cercevea

- Raza de pivotare a motorului

- Limitari ale altor sisteme precum cele de umbrire

- Solicitari ale designului arhitectural


Motoare cu lant


Ventilatie fum si caldura


Motoarele cu lant Aumuller au un design minimalist, atractiv si robust. Lantul de actionare este fabricat din otel inoxidabil si este semirigid, astfel pe directia de inchis acesta se ruleaza in carcasa iar pe deschis devine rigid. Motoarele cu lant pot fi configurate in multe dimensiuni, cu diferite puteri de actionare atat pentru impingere cat si pentru tractiune. Microprocesorul integrat controleaza in corelare cu gradul de deschidere. Acesta permite atat o deschidere cat si o inchidere lenta pentru a proteja de suprasarcini atat motorul cat si cerceveaua. Un alt rol al microprocesorului este de a facilita functionarea in sistem tandem acolo unde aplicatia o cere cat si rolul de comunicare cu centrala sau BMS-ul sistemului.


Aplicatii


Datrorita constructiei minimaliste, motoarele cu lant devin insesizabile pe elementele de tamplarie. pot fi aplicate atat in sistemele SHEV cat si in cele cu necesar de ventilatie naturala. Adiacent acestora, sistemul de blocare a ferestrelor poate fi montate atat aparent cat si ascuns in profil. Microprocesorul controleaza sarcinile de deschidere-inchidere sau controlul secvential al mecansimului de blocare.Actuatoare piston pentru sisteme SHEV si ventilatie naturala


Actuatoarele piston au un design atractiv, rotund si sunt fabricate din aluminiu. Lungimea lor este determinata de lungimea de actiune a pistonului.
Pistoanele sunt actionate de bile din otel inoxidabil, sunt echipate cu elemente de fixare care permit oscilarea in timpul functiunii. Si acest model beneficiaza de microprocesor care permite pornirea si oprirea lenta cat si protectia la supraincarcare.

Acest sistem este certificat SHEV cat si in proiecte care necesita ventilatie naturala automatizata. Sistemul este dedicat deschiderilor mari cu incarcari mari.Actionare cu pinion si cremaliera


Ventilatie fum si calduraMotoare voleti / brise soleil


Motoarele voleti / brise soleil au o carcasa atractiva, rectangulara care cuprinde sistemul electronic cu microprocesor integrat cat si ansamblul motor-reductor.Motoare cu brat oscilant - sisteme SHEV si ventilatie naturala


Sistemul de actionare electrica cu brat oscilant are un design atractiv. Bratul acestuia este egal cu corpul principal. Sistemul este limitat la o deschidere de 93° cu un timp per ciclu de 45 secunde. 


Microprocesorul integrat regleaza pentrutele de deschidere prin corelarea unui senzor raportat la bratul acestuia. Sistemul FTA a fost dezvolat pentru montajul pe partea de inchidere. In cazul usilor este prevazut pe partea opusa a inchiderii, si este dedicat cailor de evacuare in caz de incendiu, cat si pentru zonele cu aport de aer.


Sistemul este prevazut cu accesorii disponibile pentru montaj in orice situatie.


Aplicatii


Motoarele cu brat oscilant pot fi folosite in sistemele SHEV cat si in cele cu necesar de ventilatie naturala, automatizari ferestre in special fatade. Datorita designului minimalist se integreaza usor in orice situatie arhitecturala.Sisteme de blocare


Sistemele de blocare aumatic:

  • - inchidere si deschidere sigura
  • - spatiu ocupat minim
  • - design robust
  • - cut-off programabil


Acest sistem este dedicat aplicatiilor moderne care necesita si o inchidere electro-mecanica. In anumite situatii motoarele de actionare a ferestrelor necesita si acest sistem integrat de inchidere pentru o etansare superioara care poate preveni infiltratia de apa.


Datorita numeroaselor posibilitati de montaj chiar si integrat in profilul de aluminiu aceasta gama acopera toate necesitatile. Sistemul cut-off protejeaza atat motorul cat si elementul de tamplarie impotriva supraincarcarii. Sistemul se poate integra in modulul de comunicare cu motorul de actionare al deschiderii astfel ele functioneaza in ciclu complet.


Aplicatii


Sistemele de inchidere a tamplariei pot fi folosite in sisteme SHEV cat si in proiectele cu necesar de ventilatie naturala. Gama de aplicatie este destinata oricarei tipologii de deschidere necesara.
Centrale de comanda SHEV - compacte si modulare


Centralele AUMATIC

- compacte si modulare

- multifunctionale

- programabile

- functionare in retea


Centralele de comanda SHEV ofera un control total asupra ferestrelor prevazute cu actuatoare in cazul unui incendiu sau a ventilatiei naturale. Aceste doua caracteristici asigura un mediu de lucru propice cat si o contributie substantiala a economiei de energie.


Gama de produse SHEV ofera o actionare optima fiecarui sistem SHEV in parte: de la cea mai mica si compacta unitate de control pentru evacuarea de fum pe spatiile de evacuare, la bus-ul de control al datelor pana la unitatile modulare de retea pentru evacuare de fum din cladirile complexe. Designul functional, fabricatia precisa si operabilitatea usoara permite integrarea optima in conceptele arhitecturale ale cladirilor autonome.


Dezvoltam solutii speciale acolo unde alte sisteme se limiteaza indiferent ca vorbim de cai de evacuare, lifturi, cladiri de birouri cat si aeroporturi sau sali de cursuri.


Unitati de control cu sursa proprie de energie pentru actionari de ferestre in sisteme de ventilatie naturala sau evacuare de fum si caldura


Ce tip de centrala se dedica carui tip de sistem SHEV?


Urmatorele criterii trebuiesc luate in considerare atunci cand configuram un sistem de control SHEV:

- Puterea absorbita de actuatorul ferestrei (24 V DC)

- Puterea absorbita a tuturor actionarilor prezente pe ferestre

- Numarul de grupuri SHEV si numarul de grupuri de ventilatie

- Necesarul de putere per grup

- Numarul de cabluri, lungimea lor cat si dimensiunea

- Numarul si dimensiunea cablurilor de alimentare in cladire

- Dimensiunile conexiunilor terminalelor

- Complexitatea sistemului intreg cat si functiile acestuia.

- Specificatiile solicitarii legale ale securitatii la incendiuAi o întrebare despre acest produs? Logheaza-te ca sa poti comenta!
2 p | EN
Motor cu brat oscilant UNILUX
Fisa tehnica
Denumiri comerciale:
FTA600 DF S12
2 p | EN
Motor cu brat oscilant UNILUX
Fisa tehnica
Denumiri comerciale:
FTA600 GF S12
2 p | EN
Motor cu brat oscilant UNILUX
Fisa tehnica
Denumiri comerciale:
FTA600 R S12
vezi in biblioteca