6 greseli des intalnite in organizarea mobilierului!
Alegerea pieselor de mobilier este fara indoiala unul dintre cei mai importanti pasi pentru o amenajare eficienta, insa de multe ori alegerea acestora devine o decizie dificila.
Se intampla adesea ca amenajarile locuintelor noastre sa ne nemultumeasca, si sa nu stim de ce. Motivele pot fi variate, insa o posibilitate care poate sa raspunda la cele mai multe dintre aceste nemultumiri o reprezinta mobilierul. Interiorul unei incaperi se profileaza prin prisma mobilierului care il decoreaza, aceasta reprezentand pentru noi cea mai rapida si sigura cale de a defini incaperea intr-un anumit stil sau curent.
Nu incape indoiala ca se pot face cu usurinta greseli in organizarea mobilierului, greseli care ne vor costa atat bani, cat si o proasta dispozitie. Asadar, o alegere inteleapta poate incepe mai degraba cu constientizarea a ceea ce nu trebuie facut, decat cu sfaturi si idei care pot fi aplicate gresit.
Haideti sa aflam unde se greseste in ceea ce priveste mobilierul, de la achizitionare si pana la instalare:
1) Lipsa masuratorilor
Pare ceva evident, insa cei mai multi dintre noi trecem cu vederea acest aspect, urmand ca apoi sa regretam. Este esential sa masurati camera ce urmeaza a fi mobilata, pentru a va asigura ca ideile dumneavoastra pot fi puse in practica intr-un mod eficieent. Mai mult, noi sugeram sa luati ruleta cu dumneavoastra si atunci cand va duceti la magazinul de mobilier, si sa faceti calculele necesare. Nu uitati sa va masurati golurile usilor si sa va asigurati ca mobilierul va incapea prin acestea, iar dimensiunile holurilor, a lifturilor si numarul treptelor de acces catre locuinta sunt iarasi niste lucruri care pot ingreuna procesul, asa ca este mai bine sa le luati in calcul. Astaq daca nu cumva mobilierul va veni demontat.
2) Ignorarea dimensiunilor camerei
Un fotoliu care arata perfect in magazin poate arata dezastruos la dumneavoastra acasa, si totul tine de scara si dimensiunile camerelor. Desi aspectul unei piese de mobilier poate fi foarte placut, daca aceasta nu se incadreaza in dimensiunile incaperii rezultatul nu va fi pozitiv. Ideea este sa faceti o alegere de mijloc intre ceea ce va doriti si ceea ce puteti sa obtineti de la potentialul camerei. Fara compromisuri pentru prezent, si fara regrete pentru viitor!
3) Nu va ganditi la cei care vor folosi mobilierul
Un alt element esential in alegerea mobilierului este, bineinteles, pretarea acestuia la cerintele celor care il vor folosi. Desigur ca un pat sau un fotoliu au functii prestabilite care nu se pot modifica prea usor, insa daca locuiti impreuna cu copii, batrani sau animale de casa atunci este posibil ca datele problemei sa se schimbe. Personalitatea tuturor membrilor familiei dumneavoastra trebuie luata in considerare, o canapea intr-o culoare pretentioasa sau o masa de cafea din cristal fiind o optiune gresita daca unii sunt mai neglijenti decat altii.
4) Uitati sa va intretineti mobilierul
Ca orice alta lucrare de amenajare a casei, nici piesele de mobilier nu reprezinta doar o investitie pentru prezent, ci una care ar fi bine sa reziste cativa ani buni. De exemplu, daca alegeti sa optati pentru mobilier din lemn masiv, retineti ca acesta necesita o intretinere mai amanuntita decat alte materiale, insa daca ii acordati o ingrijire corecta acesta va putea ramane cu dumneavoastra foarte mult timp. Ideal este sa va documentati referitor la materialul din care este fabricat mobilierul, si sa ii asigurati o ingrijire corespunzatoare.
5) Alegeti doar ceea ce este la moda
Tendintele in amenajari, ca si in moda, vin si pleaca, si poate iar revin. Putem estima ce durata de timp se afla intre aceste circumstante, desi aceasta estimare nu reprezinta un element de incredere. Asta nu inseamna ca alegerea nu trebuie deloc ancorata in actualitate, retineti doar ca piesele clasice au versatilitate si se pot cu usurinta plia pe mai multe tipuri de tendinte. Mai mult, va va fi mult mai usor sa actualizati decoratiunile de interior, si sa le alegeti in concordanta cu mobilierul clasic.
6) Nu cereti ajutor
Toate magazinele destinate amenajarilor interioare angajeaza personal specializat, capabil sa ofere sfaturi de incredere referitoare la toate produsele disponibile. Decizia va apartine, insa daca sunteti nesiguri in ceea ce priveste mobilierul, nu ezitati sa ii intrebati pe cei care cu asta se ocupa! Ei va pot indruma in directia potrivita, si va pot si sfatui in ceea ce priveste intretinerea pieselor de mobilier, rezistenta materialelor, si asa mai departe.
In concluzie, alegerea corespunzatoare a mobilierului este o decizie subiectiva, si nu se poate stabili o cale batuta in cuie catre success. Cu toate acestea, ideile prezentate mai sus va pot servi drept ghid orientativ catre o mobilare lipsita de stres a camerelor dumneavoastra!