Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Archicad – software BIM inovativ. Vizualizezi viitorul înainte să se întâmple

Într-o lume în continuă schimbare, tehnologia devine din ce în ce mai importantă pentru acuratețe și eficientizare, iar aceasta se aplică inclusiv în domeniul arhitecturii. Archicad, software BIM (Building Information Modeling), dezvoltat de arhitecți pentru arhitecți, reprezintă vârful tehnologic în această industrie.

Archicad – software BIM inovativ. Vizualizezi viitorul înainte să se întâmple
graphisoft.com

Archicad vine cu o suită avansată de instrumente software încorporate și cu o interfață ușor de utilizat, făcându-l unul dintre cele mai eficiente, dacă nu chiar cel mai eficient și intuitiv software BIM de pe piața de profil. Avantajul este că, utilizând acest soft, proiectarea, vizualizarea, documentarea și livrarea proiectelor de orice dimensiune devin mult mai facile.

Archicad vă permite să vă concentrați pe ceea ce faceți cel mai bine: proiectarea. Cu opțiuni performante de design algoritmic și suport pentru modele mari de date, puteți să explorați cu ușurință diverse variante de proiectare și să găsiți soluții inovatoare pentru fiecare proiect. Aceasta caracteristică vă permite să livrați proiecte creative, în timp mai scurt, reducând în același timp expunerea spre potențiale erori.

Dar de ce este Archicad o soluție inovativă și eficientă pentru arhitecți? Subliniem în continuare unele din trăsăturile distinctive ale acestui program BIM.

Vizualizare impresionantă și colaborare globală

Acum puteți spune că vizualizați viitorul înainte ca el să se întâmple. Acest lucru este posibil datorită acestei soluții software BIM performante, care oferă instrumentele necesare pentru a crea randări profesionale și vizualizări spectaculoase ale proiectelor aflate în fază conceptuală. Puteți vizualiza cum va arăta clădirea în mediul real, la nivel de detaliu, înainte de a pune piatra de temelie. Această funcționalitate nu numai că vă ajută să luați decizii mai bune în procesul de proiectare, dar și să inspirați și să implicați părțile interesate într-un mod mult mai profund, grație potențialului grafic vizual impresionant.

Archicad – software BIM inovativ. Vizualizezi viitorul înainte să se întâmple
graphisoft.com

Colaborare globală, certificată IFC4

Colaborarea globală devine, de asemenea, o realitate cu Archicad, pentru că acesta oferă posibilitatea de a colabora disciplinar și interdisciplinar, de oriunde din lume și indiferent de software-ul folosit de ceilalți membri ai echipei.

Dezvoltat pe baza conceptului Open BIM, Archicad a obținut recent, în 2023, certificarea IFC4 pentru import de fișiere (Reference View Import), conferită de asociația internațională buildingSMART. IFC4 reprezintă următorul mare pas în interoperabilitate și standarde deschise, și este din ce în ce mai solicitat, în special de către autoritățile din domeniul construcțiilor publice.

Această certificare garantează calitatea datelor transferate și atestă că programul Archicad excelează în promovarea fluxurilor de lucru consistente, pe diferite platforme software.

Archicad – software BIM inovativ. Vizualizezi viitorul înainte să se întâmple
graphisoft.com

Astfel, prin potențialul de a utiliza informațiile din alte aplicații software, Archicad vă oferă cale liberă pentru colaborarea eficientă. Archicad vă permite să sincronizați informațiile și să colaborați în timp real, asigurând performanță superioară, cooperare multidisciplinară și rapiditate în echipa de proiectare.

Documentație completă și simplificată

Un alt aspect important al Archicad este facilitarea procesului de generare a documentației. Cu instrumentele de documentare complete incluse în pachet și un flux de lucru puternic, care respectă cerințele BIM locale, vă puteți concentra asupra proiectelor și mai puțin asupra documentației.

Archicad face ca procesul de documentare ușor de gestionat, permitandu-va să vă concentrați pe partea creativă a proiectelor. Cu instrumente avansate de documentație, puteți genera rapid planuri, elevații, detalii și liste de materiale.

De asemenea, Archicad vă ajută să vă conformați cerințelor BIM locale, astfel încât să puteți fiți siguri că documentația este în conformitate cu standardele locale. Acest lucru vă permite să economisiți timp și să evitați potențialele erori în documentație.

Așadar, Archicad nu numai că vă ajută să proiectați clădiri extraordinare, dar și să documentați proiectele într-un mod eficient și precis. Cu Archicad, vă puteți concentra pe ceea ce contează cu adevărat: creația și creativitatea.

 

 

Archicad 27- evoluție continuă. Îmbunătățiri aduse anual. 2023 a continuat dezvoltarea

Un punct forte al Archicad este dezvoltarea continuă a instrumentelor software, adaptată la exigențele specialiștilor și orientată spre performanță. Anul 2023 a adus îmbunătățiri substanțiale, și menționăm în continuare o parte dintre acestea:
● Archicad 27 vine cu funcționalitatea Design Option integrată, care vă permite să evaluați și să împărtășiți alternative de design, grație unui flux de lucru bazat pe variațiile de proiectare, indiferent de dimensiunea proiectului.
● Noua versiune a instrumentului Graphic Override permite o mai bună organizare și un flux de lucru mai eficient prin ”căutare” cu rezultate mai bune și capabilități de organizare a atributelor.
● Noi sisteme de ghidaj, intuitiv de utilizat și care arată distanțe și repere față de elementele din jur. Aceasta conferă o acuratețe sporită.
● Editorul GDL îmbunătățit permite crearea de obiecte parametrice mai rapid și mai ușor.

Studiu de caz Archicad: Higher Roch Tower, Montpellier - Franța

Higher Roch Tower, un proiect spectaculos, situat în Montpellier, Franța, a fost realizat de echipa talentată a studioului de arhitectură Brenac & Gonzalez & Associés. Acest impresionant edificiu găzduiește birouri și locuințe, cu o suprafață generoasă de 12.600 m² și a fost finalizat în 2022. Pentru realizarea sa, au fost utilizate soluții software performante, inclusiv Graphisoft Archicad, Graphisoft BIMcloud, Graphisoft BIMx și Rhino-Grasshopper, ceea ce a adus la viață un proiect modern impresionant, în Montpellier, într-o zonă luminoasă. Tocmai această lumină a fost valorificată din plin de arhitecții Brenac & Gonzalez & Associés într-un proiect vizual impresionant.

Buget redus, lumină din abundență. Proiect colaborativ prin integrarea Rhino-Grasshopper - Archicad

În 2015, s-a desfășurat un concurs pentru construirea Turnului Higher Roch în Montpellier, Franța, iar un concept inspirat de frumusețea Mării Mediterane și a dansatoarelor de flamenco a câștigat competiția.

 

 

Acest turn se remarcă prin terasele sale ondulate care aduc natura și cultura în design. Locuitorii se pot bucura de cel puțin 50% din suprafața fiecărui apartament în aer liber, sub cerul albastru.

Higher Roch, Brenac & Gonzalez & Associés, Franța, brenac-gonzalez.fr
Stefan Tuchila
Higher Roch, Brenac & Gonzalez & Associés, Franța, brenac-gonzalez.fr

Design-ul a fost creat pentru a maximiza lumina naturală, iar bugetul a rămas realist datorită colaborării cu experți în designul fațadelor.

Higher Roch, Brenac & Gonzalez & Associés, Franța, brenac-gonzalez.fr
Sergio Grazia
Higher Roch, Brenac & Gonzalez & Associés, Franța, brenac-gonzalez.fr

Echipa a folosit tehnologie parametrică pentru a adapta curbele teraselor la mediu, iar conexiunea în timp real între software-urile de arhitectură Rhino-Grasshopper și Archicad a permis optimizarea design-ului.

Higher Roch, Brenac & Gonzalez & Associés, Franța, brenac-gonzalez.fr
Sergio Grazia
Higher Roch, Brenac & Gonzalez & Associés, Franța, brenac-gonzalez.fr

Această abordare a transformat blocurile parametrice în obiecte Archicad, facilitând experimentarea cu diferite variabile și vizualizarea rezultatelor imediate.

Higher Roch, Brenac & Gonzalez & Associés, Franța, brenac-gonzalez.fr
Sergio Grazia
Higher Roch, Brenac & Gonzalez & Associés, Franța, brenac-gonzalez.fr

Mai multe studii de caz care dovedesc vasta aplicabilitate și beneficiile conectării mai multor tipuri de sofware regăsiți pe site-ul oficial Graphisoft. Acestea vă pot ajuta să găsiți aplicabilitatea inclusiv pentru proiectele cele mai complexe.

Astfel, Archicad reprezintă inovația în proiectarea arhitecturală, fiind un soft BIM dezirabil pentru proiecte de orice dimensiune. Cu orientare către eficiență, creativitate și colaborare, Archicad vă pune la dispoziție instrumentele software necesare pentru a realiza proiecte arhitecturale remarcabile, indiferent de mărimea sau complexitatea acestora. Cu Archicad, proiectarea clădirilor de complexitate variată devine mai simplă, mai eficientă, mai colaborativă, mai rapidă.

BIM Graphisoft în România prin Cadware Engineering, partener autorizat

Proiectul din studiul de caz este impresionant, și aceasta nu pentru că este dezvoltat în Franța, ci prin capabilitățile softului BIM Graphisoft.

Cadware Engineering, partener autorizat, este alături de arhitecții români, oferind soluțiile BIM Grahisoft pentru dezvoltare și colaborare în proiecte impresionante și multidisciplinare.

Cadware Engineering este o companie construită pe experiența celor 17 ani de activitate, într-o echipă de experți din domeniul tehnic. În această lungă activitate ne-am înălțat precum o casă: bazat pe o fundație solidă (expertiza și valorile noastre), peste care am construit relații de parteneriat valoroase, cărămidă peste cărămidă, proiect, după proiect. Astfel, zi după zi, devenim mai buni, mai plini de resurse pentru parteneriate viitoare, și putem oferi oferim soluții complexe de software, hardware, training și consultanță pentru proiecte integrate.

Dacă vă doriți mai multe informații despre aplicabilitatea Archicad, sau pur și simplu vă doriți să ne cunoașteți, găsiți mai multe informații vizitând site-ul nostru, cadware.ro.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CADWARE Engineering
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.