Arhitectura sălilor de fitness
Dovezi stiintifice indica faptul ca mediul construit afecteaza toate dimensiunile bunastarii umane: fizice, sociale, mentale, profesionale, emotionale si spirituale.
Dar constientizarea opiniei publice in legatura cu impactul major al CLADIRILOR asupra sanatatii a ramas mult in urma dovezilor stiintifice.
S-a abordat cu succes SANATATEA MEDIULUI inconjurator dar SANATATEA UMANA (wellness) a ramas mult in urma.
Acum este momentul pentru a extinde atat arhitectura, ingineria cat si constructiile, de la sanatatea mediului catre SANATATEA UMANA - a oamenilor in primul rand.
In lume proiectantii si arhitectii inregistreaza un interes din ce in ce mai mare catre proiectarea dupa principiile BIOFILICE, care abordeaza poluarea mortala din interiorul cladirilor, designul care imbunatateste starea de spirit, iluminatul cald si natural, somnul, productivitatea.. pana la strategiile care blocheaza radiatiile electromagnetice sau care incurajeaza miscarea si interactiune sociala.
Asa ca o sala de fitness, un spa, un centru de recreere, un club sportiv sau o locuinta personala, trebuie sa fie proiectate conform acestor principii, pentru a satisface necesitatile actuale ale utilizatorilor.
Standardele invechite utilizate in continuare duc la cladiri care sunt nesanatoase, cauzand oamenilor disconfort si boli.
Cladirile performante din viitor trebuie sa aiba nu numai un impact pozitiv asupra mediului, dar, de asemenea, sa creeze si sa mentina BUNASTAREA oamenilor care le ocupa. Pentru dezvoltatori, acest tip de cladiri va fi avantajul de piata care poate impulsiona preturile si profiturile.
Cezar Gregoriev / www.fitness.com.ro
Obiectul este ascuns